Melyiket fogadnád el szomszédként?
Adott egy pesti belvárosi körgangos társasház a következő lakókkal:
A) Samuel Mpape Mubamba és felesége Charity Mwuge Ndara, akik Kenyából jöttek. Samuel 45 éves, HR menedzser egy nemzetközi segélyszervezet budapesti kirendeltségén. Felesége Charity 40 éves Kenyában fogorvos volt. Mindketten anyanyelvi szinten beszélnek angolul, Sam gospelkórusban is részt vesz, hívő katolikus. Lányuk Vanessa, aki Dublinban jár egyetemre néha látogat haza, fiúk Dante 16 éves angol nyelvű iskolába jár. Dante néha bulit csap, mikor szüli éppen nincsenek otthon.
B) Jaime Fernandez és Marimar Perez mexikói pár. Mindketten nemzetközi kaösztöndíjas hallgatók a Corvinus egyetemen. Néha a nemzetközi és magyar csoporttársakkal isznak, de rendszerint a lakáson kívül. Akkor van nagyobb ricsaj mikor Mexikóból a kiscsalád 10 tagja ellátogat.
C) Snájdig Péter "Petya bá'", Snájdigné Katalin "Kató néni", nyugdíjas pár, fideszmegszállottak, egykori MSZMP-s párttagok. Kívülről fújják a propagandát, utálnak mindenkit. Gyerekeik épphogy látogatják őket, "kisonokák" közül egyik Dániában él a másik ELTE BTK-s hallgató. Petya bá sokat jár a sarki hörpintőbe és a régi időkről nosztalgiázik. Kató néni fideszes nyugdíjasgyűlésekre és krumpliosztásra jár.
D) Németh Barnabás és Nagy Tamás, melegpár. Évek óta együtt élnek, díszkréten élnek. Barna grafikus, Tamás pedig marketinges egy német kiskereskedelmi láncnál. Mindketten megszállottak a nyelvek, kultúrák és utazás iránt.
Az A családdal egyetlen problémám lenne: g*cibüdöseket főznek. Én nem tudom, hogy a zsiráfhús vagy a szék alatt rohasztott antilop ilyen büdös, de nem lehet mellettük megmaradni. Dolgoztam olyan környéken, ahol sok a betelepült, egy afrikai étterem mellett nem lehet elmenni, az egész UTCÁBAN áll a szag, mikor főzik az ebédmenüt. Az otthonaikban ugyanez, a jó magyar nyuggermamszis hányós káposztaszag afrikai verziója.
Nem szívesen szagolnám napi szinten a gangon.
(Zárójel, mielőtt valaki lerasszistázik: a zsiráf és antilop természetesen költői túlzás volt a terjengő ételszagok teljes idegenségét és azonosíthatatlanságát kiemelendő. Biztosan valami ott divatos fűszer, vagy én nem is tudom, a lényeg, hogy nagyon kellemetlen, romlottnak érződő valami.)
D, vagy C
Nem buliznak, nincs gyerekricsaj sem. Tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!