Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mi értelme pontosan a tartózko...

Mi értelme pontosan a tartózkodási helynek / ideiglenes lakcímnek?

Figyelt kérdés

Volt ilyenem mert máv diákbérletet csak így vehettem. De azóta nem vagyok diák, nyáron lejárt az ideiglenes lakcímem.

Érdemes egyáltalán újracsináltatnom? Mi előnye van a diákbérleten kívül? Mire való azon kívül?

2022. okt. 14. 14:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom miért keresgélne engem bárki a lakcímemen"

Például bármilyen hivatalos levelet szerinted hogy kapsz meg, ha kamu címre vagy bejelentve?

2022. okt. 14. 16:00
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nálunk sok helyen kéri az orvos, és aki nem ide tartozik azt elhajtja (Bp). De egy kisebb városban ennek lehet hogy nincs jelentősége.

Meg itt a kerületi lakosoknak is vannak néha kedvezményeik ha az önkormányzat szervez valamit, de ilyennel még sose éltem szóval erre konkrét példát nem tudok írni.

2022. okt. 14. 16:03
 13/15 A kérdező kommentje:

Jaa, hogy a levelekre gondolsz. Hát azokat az elmúlt 5 évben is MINDIG, KIVÉTEL NÉLKÜL az állandó lakcímemre küldtek ki, SOHA nem a tartózkodási helyemre.

Még valamikor pár éve erről írtam is ki kérdést, hogy akkor mi értelme az egésznek. :D

Ha jól emlékszem nem derült ki, de hát nem szüntettem meg direkt. Csak nem tudom hogy van-e értelme megújítani. Eddig is ignorálta mindenki levelezésnél.

2022. okt. 14. 16:05
 14/15 anonim ***** válasza:

Hivatalos ügyintézésnél pl. számíthat. Én voltam úgy, mint te (volt tartózkodási, de nem ott laktam, csak lusta voltam új kártyát csináltatni - exalbérlet, tudtam, hogy a tulaj kijelentett), és hivatalos helyen jártam úgy, hogy beirta az ügyintéző. Mondom ne írja be, egy éve nem ott lakom, az állandón lakom. Nem, neki be kell írnia a hivatalos adataimat. Mondom jó, de az értesítési cím legyen az állandó. Arra se volt hajlandó.

Később belefutottam ennek a fordítottjába is, hogy nem írnak be tartozókodási helyet, mert nincs a kártyán. Hiába mondtam, hogy van.

Szükség lehet rá orvosnál is, oké, hogy alapból nem akarsz átjelentkezni, de bármikor történhet olyan dolog, ami miatt jó, ha ellátnak helyben. Szakellátásban is szempont a körzetesség.

Akkor, oké, hivatalos helyen állandó lakcím van leadva, nem jön levél a banktól meg a munkahelytől meg ki tudja honnan. De mondjuk soha nem szoktál neten rendelni magadnak? Vagy a párod? Ha becsattogsz a postára egy csomagért, máris beléd köthetnek - bár a címzett elvileg ott lakik, ahol akar, de szeretnek kekeckedni. Párodnak meg aztán semmit nem vehetsz át, egyáltalán.

Munkahely? Sok helyen van bejárási támogatás, ahol bizony számít a lakcímkártya, mert az alapján kapod.

Helyi járatos bérletek, vagy hasonló, amihez igazolni kell, hogy helyi lakos vagy? Önkormányzati támogatások, kedvezmények, akciól, pályázatok, ahol számít, hogy mennyi ideje vagy lakos a településen?

Netán egy egyszerű kedvezmény a helyi boltban, ami csak lakosoknak szól? Ez sem olyan ritka.

2022. okt. 19. 00:43
 15/15 A kérdező kommentje:

"Szakellátásban is szempont a körzetesség"

Szakellátásban meg se kérdezték, hogy hol élek. Amúgy is olyan katasztrofális állapotban van az ellátás a környéken, hogy inkább elmegyek magánba ha kell valami.

"nem jön levél a banktól meg a munkahelytől meg ki tudja honnan"

A banktól szüleimhez, a munkahelyem soha nem küldött még levelet, hiszen többnyire minden munkanap bemegyek, a papírokat odaadják személyesen.

"De mondjuk soha nem szoktál neten rendelni magadnak?"

Vagy a párom munkahelyére rendelem, vagy az én munkahelyemhez közeli postára vagy foxpost automatába. Sose kekeckedett senki. Amúgy bármelyikünknek kell a csomag, mindig arra a névre rendeljük aki majd átveszi.

"Sok helyen van bejárási támogatás, ahol bizony számít a lakcímkártya"

Egy nyilatkozatot kellett leadnom, hogy x és y települések között igénylem a bérletet, ennyi.

"Helyi járatos bérletek, vagy hasonló, amihez igazolni kell, hogy helyi lakos vagy? Önkormányzati támogatások, kedvezmények, akciól, pályázatok, ahol számít, hogy mennyi ideje vagy lakos a településen?

Netán egy egyszerű kedvezmény a helyi boltban"

Jah, a "város" enyhe túlzás volt, ahol most lakunk az egy párszázas falu, nincs helyi járat, támogatás, bolt, stb.

De köszi, jókat írtál amúgy, ezek tényleg jó szempontok.

2022. okt. 19. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!