Mi értelme pontosan a tartózkodási helynek / ideiglenes lakcímnek?
Volt ilyenem mert máv diákbérletet csak így vehettem. De azóta nem vagyok diák, nyáron lejárt az ideiglenes lakcímem.
Érdemes egyáltalán újracsináltatnom? Mi előnye van a diákbérleten kívül? Mire való azon kívül?
Ezt hogy érted?
2: ez fordított megközelítés.
Nyilván élsz valahol/valamilyen lakcímen. Ezt kell megadnod a népszámlálás alkalmával.
Na jó, nem akartam volna ennyire részletekbe menni egy ennyire (szerintem) egyszerű kérdésnél.
Szóval van egy állandó lakcímem, ami a szüleim háza, "A" városban.
Az ideiglenes lakcímem a párom szüleinél volt "B" városban, egy rövid ideig ott laktunk, onnan jártam be egyetemre.
Onnan évekkel ezelőtt elköltöztünk, "B" városon belül, a bejelentett tartózkodási helyünktől pár utcányira. A bérlemény tulajdonosa nem enged ide bejelentkezni, így ezt az opciót légyszi ne javasoljátok.
Szóval technikailag már évek óta nem a tartózkodási helyemen élek. A város miatt volt fontos eleve, azért csináltattuk.
(A népszámláláson kiemelték hogy nem számít ki hova van bejelentve, így ott irreleváns volt.)
A kérdésem továbbra is az, hogy ha nem kötelező többé bejelenteni, és nem is járok egyetemre tovább, akkor mi lenne a gyakorlati haszna ha újra bejelentkeznék ebbe a városba
"A kérdésem továbbra is az, hogy ha nem kötelező többé bejelenteni, és nem is járok egyetemre tovább, akkor mi lenne a gyakorlati haszna ha újra bejelentkeznék ebbe a városba"
Nem városba, konkrét címre. És ha ott laksz, akkor az a gyakorlari haszna, hogy ott fognak keresni, ha valaki fel akarja venni a kapcsolatot veled. Ez miért nem egyértelmű?
A konkrét címre ígyse úgyse tudok bejelentkezni, szóval az irreleváns.
Annak van-e értelme, haszna, ha abban a városban van a lakcímem, ahol a gyakorlatban is lakok?
Nem tudom miért keresgélne engem bárki a lakcímemen (legyen az bejelentett vagy sem), általában az emberek engem írásban keresnek meg. Nem szeretném ha a házamnál kutakodna bárki.
A régi háziorvosomhoz fordulok ha van valami, ebben a ("B") városban alig van ellátás és az se túl jó, nem szeretnék átjelentkezni ehhez a dokihoz inkább.
Kórházi szakrendelésen elláttak lakóhelytől függetlenül korábban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!