Panelban kisgyereket nevelő szülők miért gondolják, hogy azért mert ők bevállalták a gyereket a szomszédnak is el kell viselni a következményeit?
Hajnalban óránként sírás, szülők dübörögve rohannak a kölökhöz , napközben játékok dobálása, ugrálás, "motorozás" , üvöltés.
Mikor megkérem normálisan, hogy halkabban akkor "ez gyerek ez ilyen" , meg beszéljek a férjével *fenyegetően* , gondolja majd az ura elver vagy nem tudom..
Ráadásul a törvény előtt bármit megtehet, ezek megőrjítenek , nagyobb zajt csapnak mintha valaki bulizna heti pár alkalommal, arra lehet rendőrt hívni, ezek meg jogosan 0/24-ben nyomják a csendháborítást és még én vagyok a szemét, hogy szólok..
Pont ez a baj, hogy el kell tűrni.
Aki elmegy egy társasházban vagy panelbe vagy ilyenekbe az hamar rájön mennyire mennek a hangok, és aszerint kellene élni meg nevelni a gyerekeket.
Nyilván szó sincs arról, hogy teljesen kussba meg ilyesmi, de hogy oda kell figyelni, mert ez nem családi ház.
Ellenben általában mikor más zajong és a gyerek nem tud aludni akkor meg a szülők vannak a legjobban kiakadva...
Ez egy soha véget nem érő oda-vissza játszma. Pedig egyszerűen mindenkinek a leginkább az áthallatszódás mértékéhez legjobban igazodó életvitelt kellene folytatni, mert amit te hallasz azt a másik is hallja tőled.
Házirend meg le van szarva, mert senki se tartatja Magyarországon be a legtöbb helyen, az ilyenek kiköltöznének akár egy Ausztriában igen hamar az utcán találnák magukat, itthon meg hát tűrni kell... Gyönyörű.
Az egy dolog, hogy a kertben nem hangoskodnak, de szerinted a házban is síri csendben játszanak és lábujjhegyen sétálnak? Akármennyire is jólnevelt legyen egy gyerek, ilyesmit nem lehet elvárni tőlük, a gyerek az gyerek. Mintha azt várnád el, hogy egy baba ne sírjon. Jó persze ne üvöltözzenek egész nap, de ne is kapjanak már ki, ha hangosan nevetgélnek. Nekem nincs gyerekem, de szerintem totál abszurd dolog ilyenen kiakadni. A szomszédomban (családi házban élek) vannak gyerekek, hangoskodni szoktak a kertben és őszintén szólva engem ez soha nem zavart, jó hallani, hogy jól érzik magukat, eszembe juttatják a gyerekkoromat. Azon kiakadnék, ha 7-kor nekiállna flexelni a szomszéd, na de azon problémázni, hogy a gyerekek hangosak…az ég meg kék.
Szerintem a kérdezőnek sem a hangos nevetgéléssel meg a napi 1-2 óra szaladgálással van a baja. A mi szomszédunkban is (ahogy írtam is) néha hangosabbak, senkit nem zavar.
Ha 0-24 ordítanának vagy hisztiznének és visítoznának, az nyilván engem is zavarna.
Egyébként tesómnak is van 2 gyereke, de ők foglalkoznak velük. Mennek játszótérre, sétálni (igen, minden nap) vagy ha rossz az idő, játszóházba. Otthon is játszanak, de nem viselkednek állatok módjára ahogy az sok helyen lenni szokott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!