Miskolc,Debrecen vagy Nyíregyháza lenne jobb ha oda szeretnék költözni?
Debrecennel az a baj, hogy bár itt van a legtöbb munka (akár gyári, akár irodai), a cégek a fizetést még mindig nem akarják feltolni pesti színvonalúra, vagy hogy legalább megközelítse. Tisztelet a kivételnek!
Holott már egy normális albi itt is minimum 150 ezer.
Vegyük pélául az én pozíciómat Debrecenben, valamint hogy ugyanilyen pozicióban mennyit ajánlanak Pesten. Nem gyári munkáról van szó!
A főnököm nekem 220 nettót állapított meg, és hogy örüljek, hogy ennyi, mert ez nagyon jó fizetés, máshol sehol nem találok itt jobbat, felmondhatok, de csak én vesztek vele. Meg hasonló blablákat halgattam végig.
Ugyanilyen pozikat megnéztem Pesten, nettó 400-450 között volt a szórás.
:(
Ténylegesen elírtam.Köszönöm a javítást!🙂
Szerintem egyértelműen Debrecen a legjobb a 3 közül.
De nem írtad, mik a szempontjaid.
Szia. Érdemes lenne kifejtened kedves kérdező, hogy mik a te általad preferált szempontok. Miskolcon születtem és éltem sok-sok éven keresztül mielőtt külföldre nem költöztünk, ugyanakkor mind a 3 városban jártam már, illetve lényegében külön kérésre többször is bejártam Debrecent és Nyíregyházát is. A konklúzió, hogy személy szerint imádom mind 3-at. Viszont az általad preferált szempontok hiányában összeszedtem neked alább a személyes tapasztalataimat igyekezve NEM Miskolc felé húzni/elfogultságot kerülve (szeretek visszatérni).
Szóval vegyük végig:
Debrecen: Mint az ország második legnépesebb városa (jócskát ráverve mára már még az egykor versenytárs Miskolcra is de Nyíregyházára még inkább), fejlett infrastruktúrával, önálló közlekedéshálózattal rendelkezik - Villamoshálózat működik a városban, Van nemzetközi reptere amely jól bekapcsolja Európa vérkeringésébe. Már-már Budapestet idéző gyönyörű szépen kialakított belvárossal rendelkezik - egyértelműen nagyvárosi környezet jellemzi, egyáltalán nem ítéltem veszélyesnek, bár keleti város révén megvannak a no-go zónái, ahol még mindig nem garantálja semmi azt, hogy atrocitás fog érni. Ahogy elnéztem munkahelyekből nincs hiány, viszont az ismerőseim akiknél voltam nem nyilatkoztak túlzottan pozitívan. Itt erősen kijön, hogy Magyarország még mindig nem jutott el arra a megélhetési szintre mint amit sokan szeretnének (semmi politika - illetve senkit se szeretnék hibáztatni). Alapvetően infrastruktúrálisan a legfejlettebb a három közül, ugyanakkor nincs szakadék közte és Miskolc között szerintem. Rendelkezik gyakorlatilag mindenféle bevásárlóközpontokkal/plázákkal amivel Budapest is, tehát minden beszerezhető helyben is. Ha szereted a városi környezetet, de mondjuk Budapest és annak a nyüzsgése túlzás akkor Debrecen az említett szempontokat figyelembe véve egy tökéletes választás.
Miskolc: Na itt már bátrabban tudok véleményt formálni. Alapvetően szerintem fejlett infrastruktúrával rendelkezik, ám picivel elmarad a Debrecenitől, a fizetések is talán valamivel alacsonyabbak cserébe általában sok minden olcsóbb is. Közlekedési rendszere szintén önálló és fejlett - villamoshálózat működik a városban, csakúgy mint Debrecenben. Nincs nemzetközi reptér jelenleg ami nagy kár, mert szerintem jönnének a turisták, akik velünk Magyarokkal ellentétben tudnák is élvezni azt az egyedülálló fekvést és természeti adottságot, amit Miskolc elmondhat magáról. A belváros és azon belül az óváros szép, itt is vannak Budapestre emlékeztető elemek - egyértelműen nagyvárosi környezet jellemzi, csak sok minden rossz állapotban van. Rendelkezik gyakorlatilag mindenféle bevásárlóközpontokkal/plázákkal amivel Budapest is, tehát minden beszerezhető helyben is. A belvárost leszámítva nem igazán zsúfolt emberekkel (leszámítva a ki- és bevezető utakat), hiszen a városból 40 év alatt jóformán egy nagyvárosnyi ember elköltözött, továbbá érdemes még egy szempontot megemlítenem, ami a mérete. Kevesen gondolnak bele de Miskolc hatalmas kiterjedésű (szerintem picivel talán szerintem még Debrecennél is terjedelmesebb a lakott része tehát NEM a közigazgatási területre célzok, egyszerűen szerintem nagyobb távok vannak városon belül), amely az imént említett népességi faktorból ered, hiszen a jelenleginél jóval több lakosra tervezték egykor, és ez máig erősen észrevehető. De sajnos a közbiztonság szerintem a három közül itt a legrosszabb. Például nekem a búzatéren várakozva (a buszpályaudvar) a lehető legritkábban fordult elő, hogy ne bukkanjon fel egy helyi rézműves koldus, azzal a szándékkal, hogy megnézze a telómon az időt, vagy cigit kérjen buszjegyre. Nyilvánvalóan okkal zuhan ennyire rohamosan a népesség, az egykor a "Legnagyobb jövőjű magyar város"-nak nevezett Miskolcról, ami szerintem a mindenkori városvezetés és mindenkori kormány hibája (na ez már politikai utalás de a jobb és baloldal felé egyaránt sajnos), meg persze erre rátesz a város híre ami szerintem fényévekkel rosszabb a valóságnál, még az említett közbiztonsági hiányosságok figyelembevétele esetén is.
Nyíregyháza: Róla azelőtt nem sokat tudtam csak, hogy van egy nagyon menő állatkertje és hogy tagja a Debrecen-Miskolc-Nyíregyháza aranyháromszögnek. Viszont szerintem egy rendkívül gyönyörűen kialakított város. A bérekkel és lehetőségekkel munka téren nem igazán vagyok tisztában. Infrastruktúrálisan jónak mondható, közlekedését a MÁV látja el buszokkal amik elég jól behálózzák a várost, de a járatok lényegesen ritkábbak mint Debrecen és Miskolc esetében. Érezhetően egy jóval kisebb város mint a feljebb említett kettő mind terjedelmileg mind népességileg, ám kicsinek SEMMIKÉPPEN sem mondható. Ez lehet jó vagy rossz-pont is, csak rajtad múlik, hogy számodra mi a fontos szempont, vagy számít-e ez egyáltalán. Az emberek mentalitása szerintem szerethető viszont kevésbé urbánus (értsd: kissé mindenki ismer mindenkit, de legalább nincs az a folyamatos szükségtelen rohanás a semmibe) a másik két városhoz képest, amint már feljebb is említésre került, ez egyébként ismét egy olyan szempont ami lehet jó és rossz pont. Az állatkert valóban nagyon menő, a belvárost és a sétálót (is) imádtam. Rendelkezik Iparral, hangulatos éttermekkel és boltokkal a város szóval szerintem munkát aki akar az talál, de ha nem így van és egy nyíregyi olvassa ezt akkor elnézést :D
Alapvetően nem tudom megmagyarázni de nekem egy igazi életérzés volt az ittlét annak dacára, hogy sokan nem szeretik egymást Miskolcról és Nyíregyről, aminek az oka szerintem szintén megmagyarázhatatlan f..zság már bocsánat. Visszatérve szerintem sok mindent rejt Nyíregyháza. Úgy érzem, hogy a bélyeg (amit Miskolcra is ragasztanak) erősebb mint a valóság, tehát a hírénél sokkal jobb a valóságban.
Összegezve tehát; (1.) Élhetőségi- és közbiztonsági ráta (10/10 pont például Győr - 10/3 pont például Ózd - ezalatt szerintem nincs lehetőség Magyarországon):
1. Debrecen (10/9 pont)
2. Nyíregyháza (10/5,5 pont)
3. Miskolc (10/5 pont)
(2.) Kikapcsolódási lehetőségek:
1. Miskolc (10/10 pont) sokat dob a latba Lillafüred, Miskolctapolca stb.
2. Debrecen (10/9 pont)
3. Nyíregyháza (10/8,5 pont)
(3.) Infrastruktúra (10/10 Budapest):
1. Debrecen (10/8,5)
2. Miskolc (10/6,5)
3. Nyíregyháza (10/5)
(4.) Bevásárlási lehetőségek:
1. Miskolc - Debrecen (10/10)
2. Nyíregyháza (10/7,5)
(5.) Árak:
1. Nyíregyháza (10/6)
2. Miskolc (10/5,5)
3. Debrecen (10/4)
(6.) Természeti adottságok
1. Miskolc (10/10)
2. Nyíregyháza (10/8)
3. Debrecen (10/7) (nincs baj az alfölddel)
(7.) Tömegközlekedési hálózat szervezettsége:
1. Debrecen (10/9)
2. Miskolc (10/8,5)
3. Nyíregyháza (10/5)
(8.) Tapasztalataim alapján ennyire kedvesek az emberek, ha leszólítom őket:
1. Nyíregyháza (10/10)
2. Miskolc és Debrecen (10/6)
Összesen:
1. Debrecen (80/62,5)
2. Miskolc (80/61,5)
3. Nyíregyháza (80/55,5)
Próbáltam pozitív szemszögből és az agyonrágcsált sztereotípiákon túllépni, ez lenne tehát az én egyéni osztályzatom. Remélem segítettem válaszommal, de fontos megjegyezni, hogy ahány ember annyi tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!