Felső szomszéd cigizik és a párkányomra száll a hamu. Lehet ezzel valamit tenni?
Nem rég költöztem ide. Már felmentem neki szólni, mire nettó letagadta az egészet, mondván náluk senki sem cigizik. Akkor is azt állította, amikor mondtam neki, hogy láttam kihajolni az ablakon cigivel. Nem bunkón mentem fel, hanem szépen szóltam, de egyből védekező álláspontot vett fel. Azt mondta, hozzá is jön a fentebb lakóktól a szemét, ez a társasházi élet, meg kell szokni... Hát, nem tudom cigi hamun kívül mégis mi más jöhet onnan fentről :)). Majd kb. rámcsapta az ajtót azzal, hogy dolgozik (szombaton).
Vonatkozik erre valamiféle szabály? Közös képviselő segíthet, vagy csak a feljelentés lesz a megoldás, esetleg az sem és jobb, ha beletörődök?
"Milyen égésnyomról beszélsz?"
Van olyan, hogy a szomszéd kidobja a cigije végét az ablakon úgy, hogy nem nyomja el előtte. Nálunk is volt ilyen, és képzeld, nem az alsó szomszéd párkányára esett, hanem be a lakásába a bukóra nyitott ablakon át. Szerencsére rögtön észrevették és nem történt nagy baj. De ha mondjuk a lakó épp alszik és lángra lobban a szőnyeg?
Ablakban cigizni és még arra sem venni a fáradtságot, hogy egy hamutartót használjon, baromi nagy igénytelenség. Engem is zavarna, ha folyton az ablakpárkányomra hamuznának.
Nekem a szomszédaim cigiztek a közös folyosón ami olyan mint egy kis erkély. Simán ott füstölgött a cigi fél óráig mert nem nyomta el rendesen. Volt kint műanyag virágláda, konkrétan lyukak voltak beleolvadva, mert oda nyomták el a bagót.
Sajnos az a baj, hogy szarik mindenki a másikra és sokat nem lehet ellene tenni.
Én a szagok miatt rohadtul gyűlölöm azt ahol lakom. Folyamatos szemét szag árad fel, nem csak a kukás sztrájk miatt, hanem mert a sok proli nem képes a szemetét rendesen becsomagolni, úgy dobja le a ledobón. Minden második dohányzik, az alattam lévő reggeltől estig főz igazi zsíros, olajos büdös kajákat. Undorító környék.
Irj a jegyzonek! Lehet birtokvedelmi eljarast kezdemenyezni.
Vagy kiraksz fustoloket es az meg hozza szall be. Rohadt budos. Mergezo szinten,mint a cigifust
Két választ is írtam, nem tudom, hogy miért törölték.
A lakóközösség amúgy önmagában rendes, ez a pár is annak tűnik (külsőre rendezettek). Mint megtudtam az előző lakótól, a pár valóban nem dohányzik, viszont van a férfinek egy fia, szerintem ő csinálja suttyomban, fingom nincs. Lehet, hogy a nő meg az apja nem tudnak róla.
Az a baj, hogy lakásválasztásnál kiemelt szempont volt nekem, hogy a lakóközösség normális legyen, erre kifogok egy ilyen felső szomszédot. Nem a világvége, de nehéz lesz elfogadnom, hogy amkövetkező 10 évem úgy telik, hogy másnak a mocskát takarítom.
Kb úgy írtad mintha kb én kérdeztem volna csak fordított esetben. Mi az alattunk lakónak mondtuk hogy dohányzunk el is mondta hogy őt nem zavarja, azért ne járkáljunk le a ház elé mögé. Ahhoz képest mióta ezt mondta úgy becsapja az ablakot hogy csoda hogy ki nem törik, viszont ő egyfolytában kereszthuzatot csinál a lakáson nyilván beszívja a füstöt saját magához.
Amúgy ezzel nem tudsz mit csinálni, beszélsz vele max. De ebbe bárkit bevonni fölösleges, a saját lakásában azt csinál amit akar. Téged se szól meg gondolom hogy hangosan kloffolod a húst vagy felszáll a kajaszag hozzá.
16: ez azért más szitu. Tőlem nem kérdezték, hogy oké-e, ha dohányoznak, persze vélhetően nem is tudták, hogy hozzák száll fentről a hamu. De ha már becsöngetek és megkérem őt szépen, akkor ne tagadja már le egy az egyben, hogy náluk bárki cigizne, mikor jó eséllyel nem vagyok bolond, hogy konkrétán látom a szoba felett az embert, ahogy hamuzik :)).
Ez nem olyan egyszerű, hogy a lakásában azt csinál, amit akar, mert én sem nyomathatom full hangerőn a dolbyt, hiába az én lakásomban van.
Engem tudod nem is az a kis hamu zavar, persze az is, hanem az, hogy belehazudik a pofámba és még neki áll feljebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!