Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Elhinnétek, hogy apám mindent...

Elhinnétek, hogy apám mindent a szomszédnak adott?

Figyelt kérdés
Apám még tavaly ősszel meghalt és azóta a háza üresen áll. Nem hoztam el onnan semmit, de tudom , hogy milyen ingóságai voltak. Példaúl 10 köbméter tüzifa egyben eltünt, és rengeteg szerszám. Mikor a temetést intéztem akkor voltam a háznál és még minden megvolt. Most télire el akartam hozni a tüzifát és megdöbbenve láttam, hogy kevesebb mint egy év alatt teljesen kipucolták az udvart. Összesen több mint 1 milló forintnyi ingóság tünt el az uvarról és azonnal hívtam a rendőrséget. Hamarosan meg is érkezetek és azzal kezdték a nyomozást, hogy kikérdezték a szomszédokat, hogy láttak-e valamit. A szomszéd azonnal be is vallotta, hogy ő hozott el mindent, és azt állítja, hogy apám a halála előtt mindent neki adott, de csak a temetés után vitte el. Megdöbbentő módon ezzel le is zárult a nyomozás, a rendőröknek ennyi elég is volt, azt mondják, hogy nem történt büncselekmény. Én vagyok az egyetlen örökös, a ház az enyém maradt. Az hogy a halálba nem büncselekmény, ha az engedélyem nélkül a szomszéd bejön az udvarra és elvisz mindent??

2022. szept. 28. 10:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én vettem egy házat, az egyik szomszéd a telkünket elválasztó kerítéshez épített egy kiskaput.

Mindig átjárt, 10 évig lakatlan volt a ház. Ő is elvitt innen minden értéket a volt tulaj után, a kertet pedig használta.

Nem hiszem hogy bárki is neki adta volna a dolgokat, vagy adtak volna engedélyt a kert használatara. Egyszerűen csak nem voltak itt az örökösök.

Azt hitte szabad neki, alanyi jogon jár neki minden mert x éve itt lakik.

Szerintem a te szomszédod is ilyen.

Anyám szomszédja fél éve galt meg. 1 hét után már nem volt semmi a kertjében. Még a virágjait is széthordták.

Nem, nem c kategóriás környék.

2022. szept. 29. 08:18
 12/12 anonim ***** válasza:

Nehéz ügy! Polgári pert indíthatsz, mint örökös. De nagyon jó ügyvéd kell hozzá. Ptk szerint szerződés létre jöhet:

Írásban

Szóban

Ráutaló magatartással

Ebből bizonyítani, hogy Apád nem adott oda semmit...

Nem hinném, hogy esélyes.

2022. okt. 3. 23:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!