Elhinnétek, hogy apám mindent a szomszédnak adott?
Figyelt kérdés
Apám még tavaly ősszel meghalt és azóta a háza üresen áll. Nem hoztam el onnan semmit, de tudom , hogy milyen ingóságai voltak. Példaúl 10 köbméter tüzifa egyben eltünt, és rengeteg szerszám. Mikor a temetést intéztem akkor voltam a háznál és még minden megvolt. Most télire el akartam hozni a tüzifát és megdöbbenve láttam, hogy kevesebb mint egy év alatt teljesen kipucolták az udvart. Összesen több mint 1 milló forintnyi ingóság tünt el az uvarról és azonnal hívtam a rendőrséget. Hamarosan meg is érkezetek és azzal kezdték a nyomozást, hogy kikérdezték a szomszédokat, hogy láttak-e valamit. A szomszéd azonnal be is vallotta, hogy ő hozott el mindent, és azt állítja, hogy apám a halála előtt mindent neki adott, de csak a temetés után vitte el. Megdöbbentő módon ezzel le is zárult a nyomozás, a rendőröknek ennyi elég is volt, azt mondják, hogy nem történt büncselekmény. Én vagyok az egyetlen örökös, a ház az enyém maradt. Az hogy a halálba nem büncselekmény, ha az engedélyem nélkül a szomszéd bejön az udvarra és elvisz mindent??
Ha tényleg neki adta, miért nem vitték el korábban?
Ha arról van szó, hogy apád azt igérte, ha meghal, vihetnek mindent, az egyértelműen érvénytelen, mivel csak így szóban tett igéret alapján, tanuk nélkül nem lehet örökölni.
Szóval, mivel az én apám már régen meghalt, és más körülmények közt, mint a tiéd, az, hogy én mit hinnék, irreleváns. A dolog lehet igaz is, de attól még nem kerek.
2022. szept. 28. 10:58
4/12 anonim válasza:
Ügyvéd a megoldás. Talán.
Egy magára hagyott háznál általában lába kél mindennek, ami mozgatható.
2022. szept. 28. 10:58
5/12 anonim válasza:
"de csak a temetés után vitte el"
Tehát az már az örökséged része, így a szomszéd lopott. Személyesen tegyél feljelentést.
2022. szept. 28. 10:59
6/12 anonim válasza:
Ja, azon meg nem kell meglepődni, hogy a rendőrök tesznek az egészre. Nálunk a telkünkre betörtek többször, és egyszer esten tetten akartuk őket érni, ezért rendőrökkel együtt odamentünk. Odajöttek a rendőrök, de ment néhány férfi rokon is. Amikor megláttak minket, akkor azt mondták, hogy "ha tudtuk volna, hogy ennyien jönnek, akkor mi nem is jövünk". Pff...
2022. szept. 28. 11:00
7/12 anonim válasza:
cool story bro
2022. szept. 28. 11:19
8/12 anonim válasza:
Legközelebb tegyél bele több fordulatot és nyújtsd el a végét.
10-ből 4 pontot adok a kérdésre.
2022. szept. 28. 11:39
9/12 anonim válasza:
Cumi
2022. szept. 28. 12:50
10/12 anonim válasza:
Szerencsés ember vagy kérdező! Az én anyám még le sem hunyta a szemeit, amikor már kezdték elpasszolni, széthordani a holmijait a közelében élők.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!