Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

A párommal jelenleg egy kicsi, Isten háta mögötti faluban lakunk. Egy hónapja kezdtünk el egy közeli(bb) nagyvárosban dolgozni. Én már előtte is mondogattam neki, hogy nem szeretek itt lakni, nincs itt semmi, az az egy darab bolt is, ami itt van, korán bezár, kicsi a választék, drága is, stb. Kész rémálom az egész. És most, hogy a városba járunk dolgozni, már tényleg jó lenne mielőbb felköltözni, mert elég sok időt igénybe vesz a munkahely meg a ház közötti ingázás. Főleg nekem.

Az egyik rokonunk felajánlotta, hogy nagyon olcsón (100 ezer alatt) kiadná nekünk az egyik lakását a városban és még kauciót se kérne érte, de amikor elmentünk megnézni, kiderült, hogy elég kicsi. A párom egyből mondta, amikor eljöttünk, hogy ő biztos nem költözik abba a kis lyukba és hogy keressünk mást. Eleinte úgy volt, hogy jövő hónapban talán már el is tudunk költözni, de kiderült, hogy van egy csomó hitelelmaradása, meg egyéb tartozásai is és mire ezeket meg az alap dolgainkat (kaja, bérlet, lakbér, stb.) kifizetnénk, már nem maradna pénzünk a költözésre. Aztán azt mondta, szerinte a telet még bírjuk ki valahogy itt és csak utána költözzünk.

Viszont én már annak a gondolatától is rosszul vagyok, hogy akár csak még egy hónapot lehúzzak itt. Gyűlölöm ezt az egész helyet, a házat is, ahol lakunk. Nincs rendesen leszigetelve, a nyílászárók is elavultak és az előző télen is ilyen 70-80 ezer ft-os gázszámláink voltak, de nem azért, mert annyira befűtöttünk volna. Amennyire csak tudtuk, levettük a fűtést, állandóan fáztam idebent, még úgy is, hogy beöltöztem vastag melegítőbe, pulcsiba, stb. Volt, hogy még egy plédet is magamra terítettem és úgy is reszkettem. Csak szimplán annyira ócska az egész ház, hogy jóformán ha bekapcsoljuk a fűtést, az olyan, mintha az utcát fűtenénk...Mi lesz akkor ezen a télen? 300 ezer ft-os gázszámlánk lesz?

Másrészt jelenleg konkrétan annyi időm elmegy az utazással, hogy aludni járok csak haza, pedig csak 8 órában dolgozok. Ezen a héten pl. éjszakás voltam és már több, mint 2 órával bent voltam a műszak kezdés előtt, mert ha a következő volán busszal mentem volna, nem értem volna be. Másrészt gyakran be kell menni szombaton is túlórázni és már így is félek, mit fognak szólni, hogy az egyik szombatot le kell mondanom, mert akkor délelőttre kéne bemennem és nem jár hétvégén az a busz, amivel be szoktam érni délelőttösre....

Már azon is elgondolkodtam, hogy akkor egyedül költözök oda a rokonunk lakásába, de az valószínűleg a kapcsolatunk végét jelentené. A munkahelyet viszont nem akarom ott hagyni, mert az iskola után nem tudtam a végzettségemmel elhelyezkedni és volt, hogy elmentem gyárba is szalagra dolgozni, csak legyen munkám, most meg legalább a szakmámban el tudtam helyezkedni, ráadásul egy elég neves cégnél és a fizetés is elég jó.

2022. szept. 24. 23:53
 1/6 anonim ***** válasza:
7%

A vágyainknak a lehetőségek szabnak határt.

Anyagilag korlátozva van, noha hajlik a költözésre.

Ha ragaszkodsz hozzá, szereted, akkor vársz még 1-2 hónapot, míg megoldja.

Ez is próbatétele a kapcsolatotoknak. Erre mondja az eskü ( azért a neve - esküvő), hogy jóban-rosszban, betegségben… stb.). Ez érvényes kell legyen papír, szertartás nélkül is.

2022. szept. 25. 00:01
 2/6 anonim ***** válasza:
38%
Koltozz a varosba. A rohadt falvakat sokan nem birjak. A csaj meg utanadjon majd. Rajon,h igazad van
2022. szept. 25. 02:18
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem én menjél egyedül. Soha nem fog elköltözni.
2022. szept. 25. 07:23
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is menj egyedül. Nem akar költözni, ezt meg is mondta. Egy telet bírjatok ki egy hideg házban, csak mert nincs meg az összeg és lehet, hogy 1-2 hónap alatt összejönne? Süket duma. Menj egyedül, nem biztos, hogy a rokonod nem adja ki majd másnak.
2022. szept. 25. 08:04
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

"Eleinte úgy volt, hogy jövő hónapban talán már el is tudunk költözni, de kiderült, hogy van egy csomó hitelelmaradása, meg egyéb tartozásai is és mire ezeket meg az alap dolgainkat (kaja, bérlet, lakbér, stb.) kifizetnénk, már nem maradna pénzünk a költözésre."

Már bocsánat, együtt éltek minimum egy éve - ha a tavalyi fűtést emlegeted -, és MOST derül ki, hogy el van maradva a hiteleivel ÉS még egyéb tartozásai vannak? És nálad nem villog veszettül a vörös jelzés ennek hallatán?

Egy élettársi kapcsolatban azért ez elég alapvető lenne, hogy tudj ezekről...

Én menekülnék a helyedben, de oké, kitartasz, akkor is: ültesd le, mondd el neki tényszerűen ezeket, amiket itt leírtál, és hogy te költözni szeretnél jövő hónapban, pont. Döntse el addig, szeretne-e veled tartani, vagy sem.

2022. szept. 26. 01:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Költözz egyedül!

A “kedves párod” gondolom kocsival jár, ugye? Meg gyakorlatilag a hiteleit fizeted.

2022. szept. 26. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!