Mit csinálnátok a következő esetben?
Új szomszédot kaptunk. Sajnos úgy néz ki, hogy az az igazi feketeautós tahó fajta. Még nem volt időnk személyesen átmenni, bemutatkozni, de azzal indított, hogy amíg el voltunk menve az autóval, beállt a helyünkre. Azelőtt máshol parkolt, és mire visszaértünk, átállt.
Kezdődik a hatalmi harc? Egyáltalán ezt hogy említsük meg? Nem lenne jó az ismerkedést ezzel kezdeni.
Arról nem is beszélve, hogy van udvaruk, garázzsal, ahova be tudnak állni, nekünk pedig nincs.
Nem igaz, hogy cigánnyal csak férfi tárgyalhat. Én simán szót értek velük, pedig nő vagyok.
Kérdező, te semmiképp ne beszélj vele. Az összes többi válasz is értelmes volt, csak neked épp nem tetszett. Itt inkább te vagy a problémás, még csak most csöppentél oda, de már rühelled a tagot, és szerinted teljesen oké megítélni valakit kinézet alapján, és szerinted te lennél a normális, kellemes társaság... Hát jó.
Szimplán átmegy valaki, aki képes erre, bemutatkozik (esetleg visz valami ajándékot, elvégre ti vagytok az új lakók), beszélgetnek kicsit, és mellékesen megemlíti egy kellemes beszélgetés közben, hova szoktál állni az autóddal. De mondom, ne te csináld. Süt a kérdésedből az ok nélküli ítélkezés, ezt bárki megérezné, és oda a rokonszenv. Se tagbaszakadt cigány családfő nem vagyok, se kifejezetten bosszúálló típus, de a Kareneket nem bírom, ha ilyen ember költözne a szomszédomba, és állna neki pattogni, én már csak azért is bosszantani akarnám.
Egyébként véletlenül nem valami értelmiségi vagy, aki most költözött falura? Mert ahogy a falura költöző értelmiségiek meg tudnak nyilvánulni a lakossággal szemben, az a lenézés, az a "majd én megváltalak, elmondom neked, kulturálatlan bunkó szarnak, hogy is kell civilizáltan élni", az általában szekunder szégyent okoz bennem a saját diplomáim miatt.
Utolsó, bocs de van egy kis gond a szövegértelmezéssel nálad.
Nem fogom elmondani konkrétan de lássuk hátha rájössz:
Azért költöztél az erdő szélére egy kis faluban, hogy nyugalmad legyen. Ott is laksz lassan 10 éve, csendben, madarakat etetsz, néha állatokat mentesz mert a kerítésen túl már az erdő van. Bevackolod magad és csendben nézed a hoesést,szilveszterkor csillagszórót gyújtasz nem petárdát.
És akkor hirtelen elmegy egy kedves szomszéd és helyébe költözik egy család, dubcizenével, visító gyerekekkel, fekete autóval, akinek mindjárt az az első reakciója, hogy amint kiállsz a kocsiddal, beáll a helyedre.
Valószínű te is ez a kategória vagy, ha ez neked szimpatikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!