Csak én vagyok lakásilag ilyen minimalista?
Semmi felesleges dolog, dísz, képek, könyvek nincs a lakásban, szőnyeg helyett is könnyen tisztítható járólapot használok. Nem is igénylem az ilyen felesleges porfogókat.
Múltkor volt nálam valaki aki ezen megdöbbent azt mondta olyan lakás mintha minimálbéres csóró lennék. Tényleg ennyire furcsa ez hogy csak az van a lakásomban ami funkcionális és ami a kényelmemet szolgálja?
Nem tudom, hogy egyetértsek-e 6-ossal, vagy sem.
Egyrészt van igazság abban, hogy más az, ha van egy hely ahova haza jársz aludni és más az, amikor otthonod van amit szeretsz.
De szerintem ez beállítottság kérdése is. Ha valaki az otthonlétet igényli, neki nyilván az otthona csinosítgatása lesz fontos.
De például magamon azt vettem észre, hogy nyilván legyen tiszta, rendezett, berendezett amennyire kell, de már nem a 4 fal jelenti nekem a világot. Én ha otthon vagyok vagy gépezem, vagy alszom, ehhez nem kell szinte semmi.
Ellenben például munkahelyen, projekt helyszínen szeretem ha van egy kis berendezett irodám, asztalom, egy kis hely ami a kényelmemet szolgálja.
Ilyen szempontból volt jó az albérlet is, olyan amilyen, nem kellett vele különösebben foglalkozzak, ha valami elromlott csak szóltam és intézték. A saját lakás sokkal több nyűggel jár.
én is ilyen vagyok. Gyerekkoromban a szüleimnek rengeteg könyvük volt. Rengeteg. Emlékszem, amikor kijött a Révai nagylexikon, elsők között rendelték meg. Azt hitték/ttem, hogy a világ összes tudása ott van a könyvekben, iskolai felkészülésnél elég volt csak fellapozzam a lexikonokat.
Aztan 1995-ben bejött az internet, és hirtelen mindez "feleslegessé" vált. Onnantól soha nem nyitottam ki egyiket sem, mindent amit meg akartam ismerni a netről elolvastam.
Persze, az ilyen klasszikusok, hogy Fekete István, Egri csillagok, A nagy indiánkönyv, stb megvannak, de ezen kívül nálunk sincsenek mütyürök, díszek, vázák, 200db könyv, csipkés terítők, díszpárnák, porfogók stb.
igaz, a feleségem szerint én egy laboratóriumban szeretnék élni, de utálom már ezeket a kacatokat mindenfele.
És igen, otthonnak érzem a lakásunkat így is. :)
Átlagos emberekhez képest nekem is elég minimalista a lakásom, bár nálam van kis mennyiségben dekoráció.
Én kaptam olyan reakciót hogy olyan a lakás mintha valami bemutatóteremben járna.
Alapvetően a lakásunknak magunknak kell megfelelnie, én nem tudnék egy lakásban élni ami üres vagy tele van mütyürökkel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!