Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Magyarországon könnyebb...

Magyarországon könnyebb boldogulni, mint külföldön?

Figyelt kérdés
Az ismerettségi körömben csak egy valakit ismerek, aki kiment külföldre, ő jól el van ott. Viszont mindenki más itt maradt Magyarországon. Én egy megyeszékhelyen lakom, a legtöbb volt osztálytársam Pestre ment, néhányan itt maradtak. Miért megy szinte mindenki Pestre? Akkor már miért nem inkább külföldre? Persze panaszkodnak, hogy milyen magasak Pesten a lakásárak, hát én néztem, külföldön sok helyen ugyanannyiba kerülnek a lakások, mint Pesten. A külföldi ismerősöm most vett 90 ezer euróért egy 2008-as építésű, lakóparki, 45 négyzetméteres lakást egy 120 ezres város szélén. Ha nekem lenne rá lehetőségem, biztosan inkább a külföldi lakást választanám, mint a magyart.

#Budapest #lakás #külföld #költözás #bolgoulás
2022. szept. 8. 13:30
 1/9 anonim ***** válasza:
77%

1. Miért megy mindneki Pestre?

Egyszerű. Több lehetőség mind szórakozás, mind tanulás, mind munka szempontjából. A fizetések is magasabbak mint vidéken.

2. Miért nem külföld?

Jogos. Ugyanakkor külföldhöz nagyobb bátorság és talpraesettség, szaktudás igényeltetik. A magyar nyelvoktatás romokban, így sokan nem érik el azt a szintet, hogy idegen nyelven is profin kommunikálják a szakmájukat. Merthogy szakma is kell hozzá.

És a közhiedelemmel ellentétben nem mindig elég az angol. Ha angol nyelvterületre mész, akkor okés, de ha nem, akkor vagy egy helyi multinál érdemes elhelyezkedned, ahol az angol a közös nyelv... vagy megtanulni a helyi nyelvet. Pl hiába keresnek a külföldi pedagógusok mértékekkel többet, mint a magyarok, ha a magyar tanár csak angolul beszél, azt meg nem értik a német/finn/holland/francia tanulók, akkor bukta.

Plusz ha külföldre mész, sokkalta kevesebbet tudsz találkozni a családoddal és a barátaiddal.

Szóval külföldre menni bővne nagoybb falat, mint Pestre. Pesten helyi vagy akkor is, ha Debrecenből jöttél. Külföldön mindneképp csak egy vagy a sok migráns közül, és ha szerencséd van, szükség van a tudásodra. De sokan tudás nélkül mennek ki. Mosogatni meg... nem nagy karrier, na, ennél sokan többre vágynak, azt meg könnyebb belföldön elérni.

2022. szept. 8. 13:37
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
Dehogy könnyebb. Sokkal nehezebb. Csak nem mindenki olyan bátor (vagy vakmerő), hogy fogja magát és nekiinduljon a semmibe ismeretlenül és maga mögött hagyjon mindent, amiben felnőtt, amiben évtizedekig élt: családot, barátokat, ismerősöket, az anyanyelvet, a kultúrát, a kapcsolatait, a szociális hálót maga körül, a társadalmi ismereteit, a rendszer működésének ismeretét stb.
2022. szept. 8. 13:42
 3/9 anonim ***** válasza:
86%

"hát én néztem, külföldön sok helyen ugyanannyiba kerülnek a lakások, mint Pesten."

Igen, a fizetések meg az itthoniak többszöröse.

2022. szept. 8. 13:43
 4/9 anonim ***** válasza:
86%
Nehéz beilleszkedni, nagyon sokat kell külföldön tenni azért, hogy helyinek érezd magad. Ez sok embernek nehezen megy. Nagy elhivatottság, a hely szeretete, a nyelv használatának függvénye. Hajlandonak kell lenni az ország dolgait elfogadni, megérteni. Sok embernek ez nem megy, ezért nmegy vissza Magyarországra. Nem könnyű kint boldogulni, de ha rengeteg erőt beleolsz, garantálom, hogy megtérül.
2022. szept. 8. 13:58
 5/9 A kérdező kommentje:

Hát igen, nagyobb bátorság kell a külföldre költözéshez + jó nyelvtudás. Angolul sokan beszélnek az ismerettségi különben, németül viszont szinte senki, holott a német nyelvű országok kereskedelmileg meg földrajzilag is közelebb állnak Magyarországhoz.

#3 igen, arra akartam kilyukadni, hogy külföldön is sok helyen ugyanannyiba kerül, csak a fizetések sokkal magasabbak, így anyagilag sokkal jobban megérné ott lakást venni ugyanannyiért.

2022. szept. 8. 14:22
 6/9 anonim ***** válasza:
86%
Ingatlanárak baromira különböznek egy országon belül is, Magyarországon zs, egy db külföldi lakás ára semmit nem mond. Tendenciájában sokkal drágább az ingatlan bérlése, vásárlása, nyugati országok jól menő helyeien.
2022. szept. 8. 14:44
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

"A külföldi ismerősöm most vett 90 ezer euróért egy 2008-as építésű, lakóparki, 45 négyzetméteres lakást egy 120 ezres város szélén"

Mégis külföldön hol, Albániában vagy esetleg egy no-go zónában? Komolyabb településeken pl Zürich 500 000 CHF (ami kb ugyanúgy 500 000 €) körül mozognak az 1 szobás lakások árai (tapasztalatból mondom mivel itt dolgozok) - azért ha annyi pénzt összegyűjtenék, én inkább a Budapesti agglomerációban vennék egy medencés családi házat, minthogy 1 szobában pangjak. Szerencsére a relatíve magas keresetem ellenére sem kell attól aggódnom, hogy rossz döntést hozok és nem a megfelelő ingatlant vásárolom meg magamnak, mert a szolgáltatások és albérletek árai sem az olcsó magyar színvonalon mozognak, amennyi milliót meg félreteszek 1 évben annyit emelkednek az ingatlanok árai, lebujba vagy barlanbga pedig nem fogok költözni

2022. szept. 9. 15:21
 8/9 anonim ***** válasza:

Pesten sok a munkalehetoseg, foleg a diplomasoknak. Szakmunkaskent es betanitott munkaskent nem erdemes Pestre koltozni. Van 2 haverom is akik laktak pesten de nem tetszett nekik mert hiaba kerestek valamennyivel tobbet, minden dragabb volt.

Most jo a fiataloknak Magyarorszagon mert az osszes fiatal ismerosom CSOK, babavaro meg mindenfele tamogatasokat vesznek fel es tudnak csaladi hazat vasarolni. Egyik haverom meselt errol hogy hogyan mukodik es gyakolatilag kamatmentes hitelt kapnak ami oriasi segitseg.

En egyedulallo voltam Magyaroszagon ezert semmi tamogatas nem jart nekem.

Itt kint hazas vagyok, bar itt sem jarnak tamogatasok, de azert tudtunk venni hazat es megelunk a fizetesbol.

2022. szept. 10. 20:46
 9/9 anonim ***** válasza:

7-es se normális 🤣🤣🤣 én pesti agglomerációban laktam, örültem ha nyáron volt víz, Solymár, Szentendre mondd neked valamit vizugyileg? Medence b+, amikor az infrastruktúra olyan b+, hogy megorulsz...:D

milyen No Go zona? Az agglomeráció sokkal veszelyesebb Magyarországon összehasonlítva Ausztriaval :D érdi, pomázi, csobánkai cigányok és még sorolhatnam. :D itt Bécsben meg a Lazar-fele no go zóna mivel van tele??? Ember!!!! Magyarral 🤣🤣🤣🤣🤣 érdekes módon engem eddig semmi atrocitas nem ért meg soha Bécsben, pedig az én is már éltem Favoritentol, a belvároson át Liesingig :D

Nagyon el vagy tevedve ember, de hidd csak, amit hazudoznak Magyarországon, így biztosan jobban alszol. A hozzád hasonló jobb is, ha ott marad, ahová tartozik. 😉

2022. szept. 11. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!