Egy debreceni lánnyal jóban lettem egy külföldi közös munka során. Már mindketten itthon vagyunk, én Pesten, ő Debrecenben. Beszélgettem vele és a beszélgetés során vidéknek hívtam Debrecent, ő meg lecseszett, hogy ne hívjam már vidéknek, mert nem az, ők csak Pesten és Debrecenen kívüli városokat hívnak úgy. Én pedig azt tanultam, hogy van a főváros meg a vidék. Semmi negatív nincs ebben a szóban szerintem.
2022. szept. 4. 09:26
1/10 anonim válasza:
Jaaaj már ezt az állandó vergődést.. (ne vedd magadra kérdező :) ) ez vidék, az vidék. ahhj. Mindenkinek a városán kívüli rész az a vidék, a naaagy peeeest meg a nagyváros. Sokaknak, akik más nagyvárosokban élnek, Pécs, Szeged, Sopron, Debrecen, hatalmas nagy szám felmenni pestre. Nem értem honnan jön ez sokaknak..
2022. szept. 4. 09:29
2/10 anonim válasza:
A vidék az az a terület ami egy városon kívül van, mezők, termőföldek, erdők. Egy vidék lehet több városnak is a vidéke.
Mindketten tévesen tudjátok, igaza van 1-esnek, fura berögződés ez.
2022. szept. 4. 09:30
3/10 anonim válasza:
2-es vagyok, elrontottam. FŐVÁROS körüli mezős, termőföldes, erdős rész és ksiebb falvak, községek.
Pl Dunakeszi, Göd. ez vidék.
2022. szept. 4. 09:35
4/10 Rosszlovas válasza:
Szerintem szóhasználat kérdése is. Én egy nem egészen 1200 fős faluban lakom. Még vasútállomás sincs. Itt MINDENKI vidéki, aki nem a mi falunkban lakik. Pl:
-A barátnője vidéki?
-Igen, szegediek...
Szóval szerintem nem kell ennek akkora jelentőséget tulajdonítani. Ez csak szóhasználat, változik mindenhol.
2022. szept. 4. 09:36
5/10 anonim válasza:
Nem vidék. hogy lenne? 2-3 leírta.
2022. szept. 4. 09:44
6/10 anonim válasza:
Az a lány azért hívja Debrecen körüli közeli helyeket vidéknek, mert neki az az élőkörnyezete, az a nagyvárosa.
2022. szept. 4. 09:45
7/10 anonim válasza:
Akkor a falusiak Pangeaiak??
2022. szept. 4. 10:37
8/10 anonim válasza:
Igazából a vidéket nem mondják nagyvárosra, hanem általában mezők, földek, akár kisebb település és környéke.
A pestiek viszont a Pesten kívüleső területeket nevezik vidéknek. Legyen az Szeged vagy Debrecen vagy más város.
Tehát ezt nem tudom hogyan lehetne nevezni, de részben mindkét félnek igaza van.
2022. szept. 4. 11:21
9/10 anonim válasza:
Debreceni vagyok eredetileg, de most Pesten élek és nálam a vidék a nagyobb városok körüli kisvárosokat, falvakat foglalja magába.
2022. szept. 4. 17:16
10/10 anonim válasza:
Debrecen kőkemény vidéki pusztai porfészek, egy nagy falu ami több faluból állt össze. Nem lehet semmilyen szinten sem világvárosnak, vagy egyáltalán városnak nevezni, mert semmilyen városias jellege nincs, hacsak nem a hajléktalanok tömege az utcákon. Tehát igen, vidék.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!