Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Debrecen vidék, vagy nem vidék?

Debrecen vidék, vagy nem vidék?

Figyelt kérdés
Egy debreceni lánnyal jóban lettem egy külföldi közös munka során. Már mindketten itthon vagyunk, én Pesten, ő Debrecenben. Beszélgettem vele és a beszélgetés során vidéknek hívtam Debrecent, ő meg lecseszett, hogy ne hívjam már vidéknek, mert nem az, ők csak Pesten és Debrecenen kívüli városokat hívnak úgy. Én pedig azt tanultam, hogy van a főváros meg a vidék. Semmi negatív nincs ebben a szóban szerintem.
2022. szept. 4. 09:26
 1/10 anonim ***** válasza:
93%
Jaaaj már ezt az állandó vergődést.. (ne vedd magadra kérdező :) ) ez vidék, az vidék. ahhj. Mindenkinek a városán kívüli rész az a vidék, a naaagy peeeest meg a nagyváros. Sokaknak, akik más nagyvárosokban élnek, Pécs, Szeged, Sopron, Debrecen, hatalmas nagy szám felmenni pestre. Nem értem honnan jön ez sokaknak..
2022. szept. 4. 09:29
 2/10 anonim ***** válasza:
94%

A vidék az az a terület ami egy városon kívül van, mezők, termőföldek, erdők. Egy vidék lehet több városnak is a vidéke.

Mindketten tévesen tudjátok, igaza van 1-esnek, fura berögződés ez.

2022. szept. 4. 09:30
 3/10 anonim ***** válasza:
90%

2-es vagyok, elrontottam. FŐVÁROS körüli mezős, termőföldes, erdős rész és ksiebb falvak, községek.

Pl Dunakeszi, Göd. ez vidék.

2022. szept. 4. 09:35
 4/10 Rosszlovas ***** válasza:
93%

Szerintem szóhasználat kérdése is. Én egy nem egészen 1200 fős faluban lakom. Még vasútállomás sincs. Itt MINDENKI vidéki, aki nem a mi falunkban lakik. Pl:

-A barátnője vidéki?

-Igen, szegediek...

Szóval szerintem nem kell ennek akkora jelentőséget tulajdonítani. Ez csak szóhasználat, változik mindenhol.

2022. szept. 4. 09:36
 5/10 anonim ***** válasza:
73%
Nem vidék. hogy lenne? 2-3 leírta.
2022. szept. 4. 09:44
 6/10 anonim ***** válasza:
90%
Az a lány azért hívja Debrecen körüli közeli helyeket vidéknek, mert neki az az élőkörnyezete, az a nagyvárosa.
2022. szept. 4. 09:45
 7/10 anonim ***** válasza:
29%
Akkor a falusiak Pangeaiak??
2022. szept. 4. 10:37
 8/10 anonim ***** válasza:
89%

Igazából a vidéket nem mondják nagyvárosra, hanem általában mezők, földek, akár kisebb település és környéke.

A pestiek viszont a Pesten kívüleső területeket nevezik vidéknek. Legyen az Szeged vagy Debrecen vagy más város.

Tehát ezt nem tudom hogyan lehetne nevezni, de részben mindkét félnek igaza van.

2022. szept. 4. 11:21
 9/10 anonim ***** válasza:
88%
Debreceni vagyok eredetileg, de most Pesten élek és nálam a vidék a nagyobb városok körüli kisvárosokat, falvakat foglalja magába.
2022. szept. 4. 17:16
 10/10 anonim ***** válasza:
20%
Debrecen kőkemény vidéki pusztai porfészek, egy nagy falu ami több faluból állt össze. Nem lehet semmilyen szinten sem világvárosnak, vagy egyáltalán városnak nevezni, mert semmilyen városias jellege nincs, hacsak nem a hajléktalanok tömege az utcákon. Tehát igen, vidék.
2022. szept. 5. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!