Debrecent még mindig vidéknek mondják? A vidék nem a kissebb városok/ falvak/faluk stb?
A budapestiek Budapesten kívül mindent vidéknek hívnak :D
Amúgy én is nagyvárosban élek, de úgy szoktam mondani, hogy itt vidéken. Viszont az fura, amikor azt mondják erre a ~100ezer lakosú településre, hogy nálatok falun.
Nincs egységes értelmezése. Debrecen vidéke, az Debrecen térsége, a megye, a falvak és kisvárosok. De ahogyan országos szinten Debrecen az BP vidéke, úgy megyei szinten Hajdúszoboszló is vidék Debrecen számára. Pedig amúgy az is város, csak kisváros. És 'szoboszlónak is van vidéke.
Ha EU politikáról beszélünk, akkor ott a rural szót használják, tehát egyértelműen a mezőgazdasági termelés helyszínét hívjuk vidéknek.
De lehet pl valami iparvidék is.
Tehát a szövegkörnyezet adja meg, hogy éppen mit jelent a vidék. Tehát inkább jelöl területi egységet valami körül a vidék szavunk. Nem utal konkrétan semmire.
Tőlem egyszer egy Kecskeméti kérdezte meg, hogy "- Maga vidékről jött?"
Én meg: "- Igen, Pestről. 😁"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!