Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » 90 éves nénivel csinál valamit...

90 éves nénivel csinál valamit a rendőrség ha kihívom őket?

Figyelt kérdés
Sajnos a néni elég demens lehet. Ikerházunk van egyedül él, minden nap kitalál valamit hogy elloptam valamit, vasdsrabot, deszkát a disznóolról stb. Volt kint a fia is mondta nem tud vele mit kezdeni mert 90 éves. Nem akar otthonba menni, amugy jól elláttja magát de egyre frusztráltabb vagyok hogy arra kell kelnem hogy üvöltözik magában és engem szidalmaz és vádol. Gondoltam kihívom a rendőröket de mit kezdenének vele?

2022. aug. 25. 07:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
78%
Önkormányzat? Jegyző?
2022. aug. 25. 11:26
 12/16 anonim ***** válasza:
91%

"az unokaja azt mondja nem akar bemenni otthonba se korhazba, marpedig amíg elláttja magát nem vihetik sehová"

Ez így hazugság.

Ha meg akarná oldani a helyzetet, akkor orvossal megvizsgáltatná, és ha az eredmény indokolja, gondnokság alá vetetné. És akkor bevihetnék.

Természetesen sokkal egyszerűbb kivárni, míg természetes úton elhalálozik, esetleg magára gyújtja a házat és bent ég. Hiszen ő nem lakik vele és nem hallgatja, amit te igen, kérdező.

2022. aug. 25. 12:40
 13/16 A kérdező kommentje:
Megkérdezek pár embert, nem akarok semmi herce hurcát de lassan tűrhetetlen hogy minden reggel arra kell kelni hogy kiabál és vádolgat
2022. aug. 25. 13:19
 14/16 anonim ***** válasza:
68%
Tök jó, hogy közveszélyes örültek csak úgy el vannak. Mielőtt.nekem estek a nagyim is demens volt.
2022. aug. 25. 14:28
 15/16 anonim ***** válasza:
23%

Kérdező!

Városban élsz vagy vidékről van szó? (Az én nagymamámra is illik a személyleírás nagy vonalakban, pont 90 éves.) A fia miért nem köti le az energiáit?! Ha látod, szólj neki mindenképpen!!!

A fiának a felelőssége, hogy sokkal jobban odafigyeljen rá. A családsegítő szolgálat ilyen esetekben tényleg alkalmaz erőszakot - akár a családtag figyelmen kívül hagyásával is.

De gondolom azt mégsem szeretnéd, ha a fiával lenne tartós konfliktusod a kényszeres külső beavatkozás miatt. Az említett rokonnak miért nem kéred el valamelyik elérhetőségét? Feltételezem, nem lakik egy háztartásban a nénivel, akkor tényleg lehet gond.

Igen, van reális esélye, hogy akár fel is gyújthatja a házat! De akkor is köteles még a gyámhatóság is figyelembe venni, hogy VAN EGY FIA!!!

A közvetlen rokon lehet gyámja egy közvetlen családtagnak. Ezt kellene valahogy elérni - valamilyen úton-módon.

Mit dolgozik a fia? Milyen beosztásban? Van-e más élő fiatalabb rokona esetleg? Helyi egyházi közösséggel tudnád felvenni a kapcsolatot még?!

Van a lakóhelyed környékén illetékes templom? Milyen vallású emberek alkotják a közösség nagy részét? Te milyen felekezethez tartozol eredetileg? Értem, nehéz türelmesnek lenni...

De nehogy a végén Te húzd a rövidebbet! Vallási felekezethez tartozó lelkigondozó áthidalhatja ezeket a látszólag nagyon sötét időszakokat akár. Segélyszervezetektől is lehet kérdezni.

Nálunk rövidebb-hosszabb ideig nyugalom van, ha megfelelő társaságot talál a nagymamám. (Szenved a "magány"-tól egy kicsit, mert a nagypapám még nagyon-nagyon régen elhagyta fiatalkorában.)

2022. aug. 26. 05:01
 16/16 A kérdező kommentje:
Családtagok nem foglalkoznal vele, mert ugyan ezt csinálta velük is. Néha néha jön hozzá a fia de csak ha baj van. Itt az Isten már csak úgy tud segíteni rajta ha magához hívja
2022. aug. 26. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!