Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Faluba költözés gyerekkel,egy...

Faluba költözés gyerekkel,egy házért?

Figyelt kérdés
Kis városban élünk de itt azért minden van. Sportolási lehetőség,strand néha még ezt is kevésnek látjuk.Lehetőségem lenne el költözni messze egy faluba egy nenihez aki a házát ránk iratná.Egy coop bolt van a faluban.6 évesemnek itt vannak a barátai,szeretne sportolni.Azt mondják nagy lehetőség, amit tudok a mai világban nagy kincs egy ház, de a gyerek fejlődése is az. Mit fog ott csinálni, egy normális játszótér nincs.Most nagymamámmal élünk neki is kell a gondoskodás.Nagyon nehéz mert úgy vagyok be állítva mint egy önző ember ha nem fogadom el nem teszem meg a gyerekemért.De épp a gyerekemre gondolok hogy hogy bírná ott. Az apja és a párja is ott élnek, jó a kapcsolatunk.Ők találták ezt.Ennyi a pozitívum és persze a ház. De amikor látogatóban vagyunk akkor is alig várja a gyerek hogy haza menjünk úgy unja magát ott. Szóval tényleg áldozzam fel magam? Megéri? A gyereknek jót tenne? Teljesen tanácstalan vagyok.Segitő hozzászólásokat szívesen fogadok. Mi a véleményetek?

2022. aug. 25. 04:19
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%
Ne menj faluba,nemaktiv dolgozoknak meg fiataloknak valo. Csak szenvednetek ott. Meg eleg szemetseg lenne a sajat nagyanyad otthagyni
2022. aug. 25. 15:09
 22/30 anonim ***** válasza:
23%

Mennyit ér a 94 éves néni háza?

Mert ha 20-30 milliót, akkor ki lehet bírni azt az 1-2 évet.

2022. aug. 26. 08:55
 23/30 A kérdező kommentje:
Utolsó,nem tudom.Nem biztos hogy 1-2 év lenne, egzészéges aktív néni, csak unatkotik. De éljen is sokáig. Annyira távol áll tőlem várni bárki halálát is.Ha le esik a lábáról viszont az ápolási rész is nagyon távol esik tőlem. Van akinek van gyomra hozzá van aki nem bírja. Én már a szagoktól öklendezem egy kórházban. 🤦🏼‍♀️
2022. aug. 26. 12:06
 24/30 anonim ***** válasza:
17%
Akkor a mamáddal mi lesz?
2022. aug. 26. 14:37
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Azért másabb az embernek a rokonát ápolnia, mint egy vadigent. Egyeseknek van az a pénz, esetleg ház, hogy belemennek. Viszont egy ilyen ügylet él nagyon alaposan körbe kell járni jogilag az egészet, mert aztán előkerülhet pár családtag/leendő örökös... Stb.

Nem vagyok faluellenes, mert én is ott nőttem fel, de tény, hogy a mai világban nem jó annak akinek pl el kell járni dolgozni, plusz a falusi boltok baromi drágák, meg minden szolgáltatásért kénytelen vagy kocsiba/buszra ülni és kemény pénzeket fizetni az útiköltségre.

Viszont ha lenne egy online lemenedzselhető vállalkozásom, amit otthonról lehet vinni, akkor nem zavarna a falusi lét, bár ha ilyenem lenne lehet nem egy magyar faluból csinálnám, hanem pl Thaiföldön a tengerparttól.

2022. aug. 26. 17:23
 26/30 A kérdező kommentje:
Végül nem mentünk.Aminek örülök,mert utána néhány hónappal sajnos nagymamám elhunyt márciusban, és így még minden nap vele tudtam tölteni azt a kevés időt,amilyen gyorsan történt az egész.Még mindig hihetetlen számomra,annyira erős kis asszony volt.😩😩😩Maradtunk, még itt lakunk,nem tudom az örökösök mit akarnak a házzal.Ez is borzasztó,hogy az ember gyászolni sem tud rendesen a sok stressz helyzet miatt.
2023. máj. 12. 06:06
 27/30 anonim ***** válasza:
Nekünk még nincs gyerekünk, így kicsit más a helyzet, de már így is bánom, hogy 2 éve, 27 évesen úgy döntöttünk, vidékre költözünk. Én azt mondom, ha jót akartok magatoknak, ne tegyétek! Mi friss házasok voltunk akkor, szülői unszolásra, és nem kis szülői támogatással, és persze hitelre sikerült egy családi házat vennünk. Nem volt sok pénzünk, most sem sokat javult a helyzet, gondolkodhattunk volna kicsit okosabban előre, hogy mindig kell költeni a házra a jövőben. Ahogy egy előttem szóló írta, hol a tető, hol a kert stb... Hogy akkor miért döntöttünk így, ezt hosszú lenne leírni, a lényeg, hogy korábban én vágytam ide, de mikor oda jutottunk, már leginkább csak a családi nyom@s volt. Rájöttem, hogy semmi jó nincs itt, se egy normális munkalehetőség, szintén van 2 coop a faluban, azt jónapot. Akik itt élték le életüket, és most már idősek, azok elvannak itt, nekik nyilván nem is kell több. Fiatalabbak menekülnek, illetve érthetően nem is jönnek nagyon ide. Egy-két törzsgyökeres gazdag, polgármesterhez közelálló, vagy azok rokonai, egy két helyi vállalkozó és a jómódú csemetéi azt cső. Ez egyébként egy Veszprém és Zala megye határán lévő kis település, ráadásul nem pl BAZ megye, vagy Szabolcs, még sem sokkal jobb az életszínvonal. Én Bp-ről származom, férjem pest megyéből,de én mar nagyon bánom ezt a döntést, legszívesebben visszamennék, vagy legalábbis a közelbe. Munkánk van jelenleg, de leginkább ő az, akit ide köt jobban a munkája, én amibrn most dolgozom, nem olyan biztos dolog, és 600 és 1 ilyet találhatnék a fővárosban. A szomorú még az leginkább, hogy ő az, aki teljes szívéből gyűlöli Pestet, és vissza nem menne semmi pénzért,, én viszont nem vagyok itt boldog. Viszont őt nem akarom elveszíteni. Nagyon nem egyszerű, vagy feladom az itteni életet, és visszamegyek, és akkor valószínűleg ott ér véget a 11 éves kapcsolatunk, vagy megpróbálok beletörődni az itteninlétbe...
2023. aug. 23. 16:35
 28/30 anonim ***** válasza:
Bocsi, most látom, csak, hogy írtad, hogy nem mentetek.Jól is döntöttetek szerintem! Utolsó voltam.
2023. aug. 23. 18:44
 29/30 anonim ***** válasza:
És Őszinte részvétem! :(
2023. aug. 23. 18:44
 30/30 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszönöm szépen
2023. dec. 6. 10:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!