Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Faluba költözés gyerekkel,egy...

Faluba költözés gyerekkel,egy házért?

Figyelt kérdés
Kis városban élünk de itt azért minden van. Sportolási lehetőség,strand néha még ezt is kevésnek látjuk.Lehetőségem lenne el költözni messze egy faluba egy nenihez aki a házát ránk iratná.Egy coop bolt van a faluban.6 évesemnek itt vannak a barátai,szeretne sportolni.Azt mondják nagy lehetőség, amit tudok a mai világban nagy kincs egy ház, de a gyerek fejlődése is az. Mit fog ott csinálni, egy normális játszótér nincs.Most nagymamámmal élünk neki is kell a gondoskodás.Nagyon nehéz mert úgy vagyok be állítva mint egy önző ember ha nem fogadom el nem teszem meg a gyerekemért.De épp a gyerekemre gondolok hogy hogy bírná ott. Az apja és a párja is ott élnek, jó a kapcsolatunk.Ők találták ezt.Ennyi a pozitívum és persze a ház. De amikor látogatóban vagyunk akkor is alig várja a gyerek hogy haza menjünk úgy unja magát ott. Szóval tényleg áldozzam fel magam? Megéri? A gyereknek jót tenne? Teljesen tanácstalan vagyok.Segitő hozzászólásokat szívesen fogadok. Mi a véleményetek?

2022. aug. 25. 04:19
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Arról nem írtál, hogy néni a házáért mit vár tőled cserébe?

Vagy csak úgy rád íratja és kiköltözik?

Nem valószínű!

Nyilván eltartási/gondozási/örökösödési - hívd ahogy akarod - szerződést kellene vele kötnöd.

Ha néniként beszélsz róla, az lehet számodra 60 éves, de lehet 80 is.

Egy biztos, hogy fiatalabb nem lesz az idő múlásával és te egy esetleg 5 milliós házért kiszolgálhatsz, elpátyolgathatsz, esetleg pelenkázhatsz akár 20 évig is az Isten háta mögött valakit, aki még csak nem is rokonod.

Én Bp-ről költöztem falura, de még fordítva - faluról, Bp-re - sem vállalnék el ilyet!

2022. aug. 25. 07:26
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Én faluban nőtem fel mindentől távol és nagyon szerettem, viszont felnőtt fejjel belegondolva rettentően sok lehetőségről lemaradtam emiatt, nem volt lehetőségem sportolni, nem volt lehetőségem komolyabb oktatást kapni stb.
2022. aug. 25. 07:34
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

"Lehetőségem lenne el költözni messze egy faluba egy nenihez aki a házát ránk iratná."

Na és ennek mi lenne az ára, mert csak úgy nem vágnak senkihez egy házat. Gondolom gondoskodni kéne a néniről a haláláig. Az meg nem kis feladat, lásd nagymamád. Plusz ki tudja milyen állapotban van az a ház, lehet egy rom, vagy legalábbis erősen felújításra szoruló.

Maradj inkább a városban, a gyereknek és neked is jobb, több a lehetőségetek mindenre.

2022. aug. 25. 07:48
 14/30 anonim ***** válasza:
21%

Egyesek és a kérdező is úgy beszélnek a falvakról, mintha még a középkorban élnénk.

Emberek millió laknak még mindig falvakban.

Aki okos gyerek, az egy falusi iskolában is az. Középiskola meg városban lesz úgyis.

Kérdező!

Írod, hogy mamádnál lakasz. A halála után tiéd lesz az a ház?

A másik házért ápolni kellene a nénit?

2022. aug. 25. 08:27
 15/30 anonim ***** válasza:
90%
Valóban aki okos, középiskolában is az lesz, csak mire felkerül a gyerek a városba, nagyon sok dologról lekésett, mint például az élsportok, korai nyelvtanulási lehetőségek, hangszeren játszás stb.
2022. aug. 25. 09:20
 16/30 anonim ***** válasza:
86%

Ha az a falu 5-10 percre lenne a varostol meg meggondolando.

Isten hata moge semmikepp.

#14, Emberek millioi, ahol rohamosan csokken a fiatalok szama.

Es hiaba vagy okos, korlatoltak a lehetosegeid.

Felnott korban is latszik ki jott falurol, es ki volt mindig varosi.

30 evet voltam falusi, tudom mit beszelek.

2022. aug. 25. 10:11
 17/30 A kérdező kommentje:
Nagyon igazatok van.Arra nem is gondoltam hogy akár ellenem is nevelhenék a gyerekem.A hideg is ki rázott. Most akar fitkidre iratkozni táncolni.Az iskolában úszás oktatás van. Ott biztos nincs ilyenekre lehetőség.Vannak céljai.Semmi képen nem megyünk.Nagyon nem akartam de megerősítettetek benne.Sok erőt adtatok, és nagyon jó tanácsokat.Na ilyen dolgokért van értelme ennek az oldalnak. Köszönöm mindnekinek.
2022. aug. 25. 10:52
 18/30 A kérdező kommentje:
94 éves a néni,jól tartja magát még egyedül fürdik. Csak beszélgető társ kell neki, és főzni. De persze úgyis rendben tartanék mindent.Nem okozna problémát ha itt lenne helyben. De most is annyira unatkozott a kisasszony hogy már nem tud az mit kitalálni igy nyár végén főleg. De barátnőm megoldotta mert az ő gyerekei is unatkoztak igy el vitte kicsit játszani hozzájuk. Hétvégén, és sokszor a nyáron is együtt megyünk strandra. Ha megunjuk biciklire pattanunk és haza megyünk. Nem kell buszozni, onnan még a strandig el szendvedni gyalog.Ez ott lehetetlen küldetés. Max csak apáékkal akik, nem igazán szeretnek kimozdulni. Van ugráló várja, medencéje. Most vett a mama neki galeria ágyat csináltunk neki kis szobát. Bár így is velem alszik de legalább van ahova el tud kicsit vonulni. Szóval ezeket is sajnálnám. És szerintem ő jobban.De engem a sport része és az iskola ami leginkább érdekel. Kicsit husi a lelkem, mindenképp szüksége van mozgásra, úszni meg kell tanulni,amit a suliban itt alapból tanítanak. Az ex asszonyának nem tudom még hogy mondom vissza,szó szerint félek, mert hiába jó a kapcsolat nagy szája van. Tudom mi lesz mindennek le leszek hordva. Sajnos ilyen hülye vagyok, hogy kicsit jobban ki kéne nyitni nekem is a szám, de én szeretek megbeszélni mindent csúnya szavak nélkül, kulturáltan. Ami biztos nem így lesz. 🤦🏼‍♀️
2022. aug. 25. 12:15
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

A szüleim a születésem előtt költöztek egy kisvárosból a közeli faluba. Megértem az akkori helyzetüket, de mit meg nem adtam volna, ha a kisvárosban maradtak volna... Utáltam a falut, mai napig utálom. (Biztos vannak jó falvak is, de ez nem az volt) Már felnőttem, újra kisvárosban élek. Férjem gondolkodik sokszor, hogy falukban ennek a háznak az árából sokkal nagyobbat kapnánk, de van 2 gyerekünk, és én úgy gondolom, nagyon jó helyen lakunk, nem adnám ezt a helyet semmilyen nagyobb házért cserébe. Van minden helyben, vásárlási lehetőség nagyon sok, ovi, suli, sport, meg minden más is. Közlekedés nagyon jó, munkahelyek is vannak helyben is, közelben is. Én ettől biztos nem fosztanám meg a gyerekeimet.

A faluban, ahol felnőttem, autó nélkül semmit sem lehetett csinálni. A közösség borzalmas volt. Szórakozási lehetőség a csavargáson kívül semmi. Tanulási lehetőség csak utazással. 7 évesen egyedül buszoztam a szomszéd faluba, középiskola csak 40 perc buszozásra volt, munkahely szintén. Néha úgy érzem, hogy ami időt elvesztettem a rengeteg utazás alatt, hát bizony kérném szépen vissza...

Ez csak az én tapasztalatom, és biztos lehet másképp is, de a helyedben én ezalapján biztos, hogy nem mennék.

2022. aug. 25. 12:16
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Jelenleg mi is egy ilyen kis faluban lakunk a párommal és alig várjuk, hogy felköltözhessünk pár hónapon belül a városba. Itt is egy Coop van, ami amúgy az egyik legdrágább bolt. Ezen kívül van egy lottózó, egy zöldséges meg egy százas és ennyi az egész. Nincs még ruhabolt, fodrász, kozmetikus, műkörmös se, ahhoz is át kell buszozgatni a szomszéd falvak valamelyikébe. Meg bírtam, hogy egyszer a buszról láttam, hogy van itt egy állatorvosi rendelő, meg is örültem egy pillanatra, hogy nem kell a macskát elhurcolászni messzire pl. beoltatni, de kiderült, már évek óta bezárt, csak azóta is ott van kirakva a tábla...Munkalehetőség sincs nagyon erre fele, vagy feljársz a városba dolgozni, de ha a munkahelyed nem biztosít céges buszt meg munkába járás támogatást, megveheted jó drágán a Volán bérletet, vagy a másik irányba lévő kisvárosba mehetsz a gyárakba dolgozni...

Hétvégente fel szoktunk járni a városba, mert csak ott vannak normális szórakozási lehetőségek és hazafele jövet rendesen depresszív hangulatom lesz, ahogy jövünk vissza ebbe a porfészekbe.

Én nem ajánlanám senkinek, hogy ide költözzön, max. ha van autójuk és nem baj nekik, hogy 15-20 perceket kell kocsikázni egy pár új ruhadarabért vagy egy mozizásért is.

2022. aug. 25. 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!