A bejárós dolgozóknak hány km a lélektani határ a lakóhelyük és a munkahelyük között?
Elozo munkahelyemen voltak sokan akik 100-100 kilometert is lenyomtak.
De en nem tavolsagban merem hanem idoben.
Max fel ora. Ennel tobb csak ha nem kell minden nap bajarni.
A km elég relatív. Van kollegám aki vonattal jár elég messziről mégis hamarabb beér, mint egy másik kerületből érkező aki ül a dugóban egy órát.
Nekem fél óra amit bevállalok és legyen közvetlen járat.
Én ellentétben a 6-os válaszolóval, azelőtt, amikor fiatalabb voltam, kevésbé toleráltam az utazással töltött időt. Budapesti lakosként megtehettem, hogy gyalog 10-15 perces sugarú körben keressek munkát és rendszerint találtam is.
Aztán telt az idő, agglomerációba költöztem, Bp. határától 35 km-re, de valójában 50 km-t utazom a centrumig, esetenként 50 percet vonattal (mindez kocsival csúcsidőben reggel-este több mint másfél óra, kipróbálva)
Nekem ez a 2x 50 perc nem jelent problémát, mert valójában ebben az időben tudok pihenni. Olvasok, gépezek, híreket-zenét hallgatok, egy időben nyelvet tanultam, van amikor beszélgetek, reggel gyakran szundikálok. Feladat egy szál sem, nyugi van az otthoni újabb feladathalmaz előtt, a munkahelyi taposómalom után, vagy fordítva, attól függően, hogy jövök, vagy megyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!