Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Felétek mi a gyakoribb jelensé...

Felétek mi a gyakoribb jelenség: az, hogy az emberek a nagyobb városból mennek ki lakni falura, vagy pedig a faluból jönnek be lakni a városba?

Figyelt kérdés
Amerre én lakom, egyik sem jellemzőbb, és életkortól sem függ a dolog.
2022. júl. 2. 15:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát inkább faluból városba, főleg ha ott van a munkahelye, egyeteme, egyéb iskolája. Olyan van és szintén népszerű, hogy a nyugodtabb és megfizethetőbb élet miatt kisebb városokba mennek nagyobbakból, de faluba szerintem sokkal ritkábban.
2022. júl. 2. 15:06
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk városból falura. A falusi CSOK és az elszabadult ingatlanárak miatt sokan költöztek ki a városból. Az utcában az egyik új kisgyerekes lakó azt mondta, hogy a Covid lezárások miatt is szeretett volna kertes házba költözni, mert kisgyerekkel nagyon nehéz volt a lakásban és ez is hozzájárult a döntéshez. Az utóbbi 1-2 évben még azok az ingatlanok is elkeltek, amik hosszú évek óta üresen álltak. A szomszéd településeken hasonló a helyzet.
2022. júl. 2. 15:53
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem életkortól függ, én azt vettem észre, hogy a fiatalok inkább faluból/kisvárosból költöznek fel a nagyobb városokba, az idősebbek meg a nyüzsgő városból a csendesebb kertvárosba/faluba.
2022. júl. 2. 17:05
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a fiatalok először faluból városba költöznek, mert ott van munka, aztán mikor családot alapítanak, a város környéki falvakba költöznek, mert csak ott tudják megfizetni az ingatlanárakat.
2022. júl. 2. 17:41
 5/5 anonim ***** válasza:
73%
Városból falura. A városban egyre több a C. Aki tud, az "menekül".
2022. júl. 3. 07:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!