Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Milyen megélhetési lehetőségek...

Mr.Prime Minister kérdése:

Milyen megélhetési lehetőségek vannak az alábbi esetben?

Figyelt kérdés
Üdv! Előre is elnézést szeretnék kérni mindenkitől, ha zavarosan fogalmazok, nem vagyok ebben nagyon jó. Az alábbi lenne a helyzet: Édesanyám egy állami egyetem gazdasági részlegén dolgozik pénzügy-számviteli ügyintézőként. Nem rendelkezik sajnos nyelvtudással. Én jelenleg 16 éves vagyok, tehát kiskorú. Sajnos a gazdasági helyzet és az állam által beígért munkahelyi létszámleépítések sok Édesanyámhoz hasonló személyt érinthetnek. Tavaly még elmondhatta, hogy az árakhoz képest elég jó fizetéssel rendelkezik. Köszönhetően az inflációnak és a berobbanó áraknak, mostmár egyedül a saját lakásunk biztosítja az anyagi stabilitást. Ez a lakás félig az apámé, félig Édesanyámé. Az apámra sajnos különböző okok miatt nem számíthatunk ilyen tekintetben. Az volna a kérdésem a jelenlévőkhöz, hogy milyen lehetőségei vannak Édesanyámnak egy Nyugat-Európai országban dolgozni nyelvtudás hiányában, lenne-e mód tisztességes, nagyobb vásárlóerejűnek megfelelő fizetést keresnie Nyugat-Európában vagy az USÁban, folytathatja-e odakint a szakmáját. Hozzáteszem, én is közgazdásznak tanulok, most leszek másodéves a Technikumban. Előre is köszönöm mindenkinek a válaszát!

2022. jún. 18. 22:23
 1/7 anonim ***** válasza:
68%
Penzugy szamvitellel szakmai tapasztalattal 2 nap alatt felveszik mashova itthon. Menjen a szomszedban levo céghez. Nem lehet fejreesett..
2022. jún. 18. 22:25
 2/7 anonim ***** válasza:
54%
Nyelvtudás nélkül külföldön? Azert 16évesen nem lehetsz ennyire naiv, kislany! 12 lehetsz max...
2022. jún. 18. 22:32
 3/7 anonim ***** válasza:
54%

USA??

Hol álmodtál ilyesmit?

2022. jún. 18. 22:33
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem vagyok naiv. Az Európai Unión belül az Európai Parlament és Tanács szokott különböző hivatalainál olyan állásokat hirdetni, ahol külföldön is az EU-s tagállami állampolgár a saját nyelvén dolgozhat. Szimplán ilyesmire gondoltam. 16 esztendős vagyok, ez nem hazugság. Az USA pedig azért jutott eszembe, mert ott is van magyar nagykövetség, ahová bizonyára keresnek számviteli ügyintézőt. Édesanyám egyszerűen képtelen megtanulni bármilyen nyelven, ez az igazság. És nem, nem kíván itthon céghez menni dolgozni, mert kevesebbet fizetnek és közeljövőre nézve tervben van a külföldre költözés.
2022. jún. 18. 22:37
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem jól olvastad. A magyar isvhivatalos nyelv az eu-ban, de ez marháracnem azt jelenti, hogy bárhová felvesznek csak magyarul brszelő embert.

Vegiggondoltad egyaltalán? Hogyan tudna dolgozni ha meg a feladatat se erti?

2022. jún. 18. 22:39
 6/7 anonim ***** válasza:
54%
Javpersze...usa nagykövetseg... ha nincs legalabb ket diplomád és diplomaciai tapasztalatod, szóba se állnsk veled...
2022. jún. 18. 22:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Még nem biztos, hogy kidobják ha jól ertem. Akkor meg kezdjen el most új munkahelyet keresni ha esetleg jobb a fizetés vagy ugyanolyan akkor át is léphet.

Ha Nyugat Európában gondolkosz akkor felejtsd el a szakmáját, nyelvtudás nélkül max gyárban dolgozhat vagy elmehet öreget gondozni. De nyelvtudás nélkül ezekből is a legszarabb helyeket kapja majd kevesebb pénzért.

Ez nem az a szakma ahol külföldön nyelvtudás nélkül boldogul mert mégis kinek kellene hisz van rajta kívül csomó jelölt akik akár több idegen nyelvet is beszélnek.

Ezen az USAn meg jót nevettem be sem engednék ha nem tud angolul. A vízumot sem tudnád elintézni, hogy ott dolgozhasson.

2022. jún. 18. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!