Gyerekkorodhoz képest mennyire változott meg a településed?
Nem tudom. 10 évesen elköltöztünk sajnos falura, azóta nem nagyon fordulok meg arra. Amit külsősként látok, az az, hogy panelprogramos lett az egész utca+környék, egész normális formája van, de állítólag sok a c típusú állapolgár.
A falu ahova költöztünk meg egyszerűen falu... Eléggé megállt a fejlődésben, mert a polgármester egy balhere. Én elköltöztem onnan, és remélem soha többé nem kell oda visszamennem.
A szülőfalum tulajdonképpen városrész, technikailag viszont klasszikus falu volt.
Volt 1 bejárata, helyi iskola, földutak mindenhol, sok mezőgazdaságban, háztájiban dolgozó. Régen még se internet, se csatornázás nem volt, de még az utca végén lévő házunkhoz is olyan volt mintha erdőn át járnék haza.
Mára meg kiépült, megdrágult. Megcsinálták az utakat, lett több bekötőút. És alapból inkább pénzesebb emberek költöznek ki új építésű házakat építenek. Nyoma sincs a gazdálkodásnak, maximum kisebb baromfiudvar. Igazából egy kis kertváros lett az egész.
Plusz rohadt sok lett az autó. Régen gyerekként emlékszem, ha valaki jött az utca felénél én mindig beszaladtam a házba míg el nem ment, vagy ha autó jött akkor is valahogy megvolt, hogy be kell menni a házba :D
Igaz akkor az autó a Trabant volt, mire az oda döcögött földúton az idő volt. Most meg 30-as tábla ellenére pár percenként elszáguld valaki az úton 60-70-el.
Ráadásul megyeszékhely mellett van, ami szintén szó-szó alapon egy kvázi visszamaradott szoci város volt, most sincs ott semmi, de legalább jobban néz ki. Csak tényleg semmi, de semmi élet nincsen ott.
2 szer akkora lakosság, 3 szor annyi ház. Nincs már semmi szabad terület.
Környező faluk is olyanok, hogy van a régi falu, meg még 1 szer akkora full modern rész.
Kicsit el is gettósodott nyilván, utak teljesen tönkre vannak, a közlekedni nem lehet meg parkolni sem.
Árak teljesen elszálltak.
Tökéletesen élhető kisvárosból egy totál tömött pesti hangulatú gettó lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!