Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért kell megszólni a másikat?

Miért kell megszólni a másikat?

Figyelt kérdés

Múlt hét kedden elhunyt az édesapám, hatalmas trauma ez a családunknak és a gyászjelentési papírt csak tegnap kaptam meg és ki is raktam a faluban. Ez egy kicsi 2ezer fős falu, mindenki ismer mindenkit.

Tegnap hajnalba munkába menet hallottam a vonaton hogy azt mondják majd biztos úgy temetjük el apumat hogy senki se fog tudni róla.

Ma meg megállít egy öregasszony, köszön és flegmán megkérdezte hogy mikor lesz a temetés? Semmi részvét vagy valami.

Mondtam neki hogy jövő héten és ha a boltba megy nézze meg mikor. Annyira felcseszett és most bűntudatom van.

Meg olyanok kérdezgetik akik nem is rokonok, eleve a rokonok sőt senki se kérdezte meg vagy látogatta meg apumat. Soha senki, most elhunyt akkor olyan nagy dolgot csinálnak ebből.

2022. ápr. 13. 11:16
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
Mert a helyi térfigyelő kamerák ilyenek.. magam is falusi vagyok, az öregasszonyok itt is szeretnek beleugatni mindenbe. Azt hiszik mindenhez IS közük van.
2022. ápr. 13. 11:24
 2/7 anonim ***** válasza:
8%

Egyelöre te szólsz meg másokat, mások csak érdeklödnek!

Azt tudhatnád, hogy faluhelyen egy temetés társadalmi rendezvény, oda mindenkinek illik elmenni.

Tudom, hogy most idegesebb vagy a haláleset meg temetés miatt, de ettöl még ne légy igazságtalan!

2022. ápr. 13. 11:24
 3/7 anonim ***** válasza:
74%
Nem, nem ő szól meg másokat. És nem, nem kell már évek óta ott tolongani a kíváncsiskodóknak, hogy utána pofázhassanak: ez milyen ruhában jött, az mekkora koszorút csináltatott (ha nagyot nagyképű, ha két centivel kisebbet smucig, meg egyébként is miért sírt, miért nem sírt) És nem, nem igazságtalan a kérdező. az a pofátlan aki letámadja, pláne így.
2022. ápr. 13. 11:31
 4/7 anonim ***** válasza:
95%

Ilyen az ingerszegény környezet... Én azzal szembesültem, hogy valaki beteg volt, a kórházban haldoklott, aztán páran már jöttek a hozzátartozókhoz: "úgy tudom" "azt mondták", "úgy hallottam", hogy már meg is halt"... Broah...

Kérdező: ezzel csak azt szerettem volna írni, hogy nem Te hibáztál, az ingerszegény környezetben élők ilyenek (pláne akkor, ha saját életük nem köti le őket, lelki problémáik vannak és más életében dagonyáznak).

Véletlenül se "a falusiakat" kívántam leszólni ezzel, hanem az effajta belterjes, "hallottam valakitől"-típusú kitalációs pletykáktól vagyok rosszul.

2022. ápr. 13. 11:42
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezek a nem falusias környezetben is megtalálhatóak, például városban az ablakba áll ki egész nap és bámulja, ki hova megy, melyik busszal...

Nem lehet ezek ellen sokat tenni.

2022. ápr. 13. 11:43
 6/7 anonim ***** válasza:
77%
le lehet pontozni: de a tény az tény : így odaállítani egy gyászolóhoz undorító. Gondolom a kettes maga is ilyen kotnyeles, esetleg pletykafészek. Az meg vicc hogy társadalmi eseménynek állítja be hogy az öregasszonyok odapofátlankodnak családot érintő eseményekbe, mert nincs miről pofázniuk különben.
2022. ápr. 13. 11:44
 7/7 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Fogadd részvétem!

Nem igazán intelligensek az ilyen emberek, akik ilyen módon kíváncsiskodnak.

Te nem hibáztál, kérdező, ne legyen lelkiismeret furdalásod!

2022. ápr. 13. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!