Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Akik 4 vagy 8 éve el akart...

Akik 4 vagy 8 éve el akart költözni gyerekkel külföldre a választások után, ti meg is tettétek? Hova?

Figyelt kérdés

Nem bántátok meg?

Egy másik kérdés ihlette, illetve minket is érint a kérdés családilag.

2022. ápr. 13. 07:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
19%
Én még a Gyurcsány ámokfutása alatt költöztem ki Angliába, és bár többször felmerült a hazaköltözés gondolata, még mindig kint vagyok. Családot alapítottam, jól élünk, és ami a legfontosabb: a politika nem akar részt venni a magánéletünkben. Szóval nem a bal meg nem a jobboldal a lényeg szerintem, hanem az egész politikai közeg, a rendszer, ami állandóan bele akar pofázni az ember életébe, na ez az ami nem kell. Pedig az otthoni rokonaim elmondása alaján, jobban élnek, sok minden javult. Én ezt innen nem tudom megítélni, nem is akarom. Ami viszont a covidhiszti alatt történt, az picit felnyitotta a szemünket, azzal kapcsolatban, hogy nem akarunk mi hazamenni még egy jó ideig. A számunkra normális gondolkodást egyedül a Mi hazánk képviseli, ezért el is mentünk szavazni az itteni külképviseleten - kötelességünknek éreztük, pedig korábban úgy voltunk vele, döntsék el az otthon élők, ne mi pofázzunk bele. Majd ha ők előrébb lépnek, lehet ezen újra gondolkodni. Itt egy fokkal ésszerűbben kezelték az egész covidot, bár itt is voltak érdekességek, de otthon szerintem katasztrofálisan, agyon nyomorítoták szerencsétlen embereket, és az intézkedések következményei még csak most fognak lecsapódni, kiegészülve az oroszok elleni szankciók okozta következményekkel. Érdemes elolvasni legalább a MH virradat programját, úgy látom, bár nem tökéletes, megoldást jelenthet. Ők leglább programmal mentek a választásoknak.
2022. ápr. 13. 16:39
 12/15 anonim ***** válasza:
81%

5 éve költöztem külföldre.

Nekem nagyon nehéz volt az eleje, de nagyon megérte. Persze jó néha Magyarországra látogatni, de különösebben nem hiányzik. Igazi multikulti országban élek, imádok más kulturális hátterű vagy etnikumú emberekkel beszélgetni és más perspektívákat megismerni és nagyon hálás vagyok ezért a tapasztalatért.

2022. ápr. 14. 08:02
 13/15 anonim ***** válasza:
25%

Egy pillanatra sem bántam meg. Beszélgetek otthon maradt rokonokkal, mondják mennyivel rosszabb most minden, de ők nem tudnak lépni sajnos.

Jó lenne hazamenni, de míg a tolvajék vannak porondon ez lehetetlen.

2022. ápr. 14. 08:38
 14/15 A kérdező kommentje:
12 es 13, gyerekek mellett nem hianyzik a csalad? Illetve a gyerekek nem kerdezgetik, hogy mikor talalkoztok megint?
2022. ápr. 14. 09:10
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy áttették a kérdésedet másik kategóriába, úgyhogy pont a lényege sikkadt el (hogy gyerekkel költöznének).

Mi anno 3 és 5 évesekkel költöztünk, nagyon nehéz volt nekik. A nagy hónapokig tikkelt, a kicsi visszaesett a szobatisztaságban. Nagyon végig kell gondolni, mi az, ami miatt megéri ennek kitenni a gyerekeket, és az "utálom Orbánt" nem tartozik ezek közé.

Fiatalon, család nélkül, amikor csak magadért vagy felelős egészen más.

2022. ápr. 14. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!