Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Milyen lehet Párizs belvárosáb...

Milyen lehet Párizs belvárosában lakni?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 12. 11:53
 1/5 anonim ***** válasza:
30%
Állítólag jó Sz*r
2022. ápr. 12. 11:53
 2/5 anonim ***** válasza:
90%

Biztos van 1-2 ország-város specifikus dolog ami csak rájuk illik, de általában olyan mint bármelyik EU-s nagyvárosban.

Ami biztos: jobb tömegközlekedést válaszani :)

2022. ápr. 12. 11:56
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Két hónapon át éltem Párizs belvárosában egy munkaügy miatt, és alapvetően nagyon jó élmény volt.

Nyilván vannak minden nagyvárosra jellemző kellemetlenségek, így például a tömegközlekedést érdemes választani, de az ilyesmiket már Budapesten megtapasztalja az ember, szóval ilyen szempontból Párizs nem kivétel.

Párizs alapvetően egy drága hely, valamint igaz, hogy a helyiek többsége nem szeret angolul beszélni, így legalább egy B1-es szinten megéri megtanulni (és ha már ott vagy, ezt folyamatosan fejleszteni), ha hosszabb távra tervezel. Nekem nem volt probléma, de sokaknak visszás lehet, hogy nagyon pörgős hely minden szempontól. Valamint sok francia (nem mindegyik!) hajlamos korán ítélni, például ha komoly nyelvi akadályok vannak, vagy igénytelenül jelenik meg az ember.

Párizs igazi kulturális központ, ha ez a terület vonz, akkor ha nem is élni, de meglátogatni mindenképp meg kell. Ez a kulturális központiság nem csak a francia kultúrára vonatkozik, hanem rengeteg más nemzetére is, hiszen nagy a bevándorló lakosság - velük a konfliktusok gyakorisága és jelleme nagyjából megegyezik a magyarországi cigányságéval.

Ha anyagilag megteheted és érdekelnek a művészetek, kulturális dolgok (pláne a gasztronómia!), valamint hajlandó vagy nyitott lenni és tanulni, akkor nagyon élveznéd Párizst, de ha az ember a visszahúzódó, nyugisabb jellem, akkor lehet neki Párizs sok lenne.

2022. ápr. 12. 12:28
 4/5 franciasrac ***** válasza:
64%
Sajnos ott születtem mert apukámnak ott volt melója, csak 5 éves koromig maradtunk de sokat emlékszem róla, minden nagyon drága, veszélyes, túlzsúfolt, piszkos is volt, a párizsiakat itt Franciaországban mindenki utálja, őmaguk is, nagyon arrogánsok és soha nem érnek rá... Tuti csodálatos város is lehet sok okból de én tízszer jobban preferálom a vidéki házunkat, sokkal csendesebb és magasabb
2022. ápr. 14. 23:30
 5/5 anonim ***** válasza:
83%
Ha teli vagy pénzzel, akkor nagyon jó. Saját tapasztalat. (Igaz, csak vendégként, de lakhattam Párizs I. kerületében egy ideig, 10 percre minden fő látványosságtól.) Ha nem gond, hogy az első pékségben megvedd a z 5 eurós bagettedet (bocs, hogy nem franciásan írtam), mellé igyál egy kávét 3,5 euróért, vegyél valami jó sajtot 20-30 EUR/kilóért és lesétálj az első piacos nénihez venni paradicsomot 3-5 euróért és ízetlen sárgabarackot 8 euro/kilóért, akkor szuper tud lenni. A boltok sem olcsóbbak, a belvárosban meg valódi nagy szupermarket/piac nincs. Sok a pad, mindenhol le lehet ülni, az nagyon tetszett. Ellenben iszonyat szutyok is, rengeteg a kutyasz.r, a párizsi művész posh népek b.sznak összeszedni az ölebük után. A gasztronómiát inkább hagyjuk, szót sem érdemel. ellenben vannak valóban jó ebéd menük 10-12 euróért. A párizsi belvárosi népek nem nagyon főznek, kijárnak enni. Illetve - mint a történelmi London belsejében is - éjjel-nappal az utcán vannak, mert nagyon sokan nagyon kicsi, szűk helyen élnek.
2022. ápr. 17. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!