Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ha albérletbe vagyok befogadha...

Ha albérletbe vagyok befogadhatok magamhoz háborús menekülteket? Engedélyt kell kérni a főbérlőtől?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 9. 17:37
1 2 3 4
 31/38 eddiboy ***** válasza:
10%

Sokan félreértelmezik a lakásbérlet (elterjedt, de téves nevén albérlet) fogalmát, tartalmát. Ha te a teljes lakást bérled, és a bérleti szerződésben nem szerepel, hogy ki és hány fő lakhat a lakásban, a te dolgod, hogy kit fogadsz be, ahhoz a tulajnak semmi köze. A bérleti szerződés még arra is feljogosít, hogy bárkit bejelents, akár állandó lakcímre is a lakásba. Abban az esetben nem teheted ezt meg, ha a bérleti szerződésben ki van kötve létszámra, családtagokra korlátozva, vagy akár név szerint felsorolva, hogy kik költözhetnek be.

Sokan nem fognak egyetérteni velem, és le fognak pontozni (ők lakástulajok, akik kiadják a lakásukat, és azt hiszik, minden jog náluk marad ilyenkor). Tapasztalatból tudom, volt párom kiadta a lakását egy párnak, nem mondták, hogy van gyerekük, a szomszédoktól hallotta, hogy egy csomó gyerek lakik velük. Bement egy okmányirodába, lekérte a bejelentett lakók listáját, és kiderült, hogy a páron kívül 3 gyerek is be lett jelentve. Azóta kiköti a bérleti szerződésben, hogy max. hány fő lakhat a lakásban.

2022. ápr. 11. 08:53
 32/38 Cubina ***** válasza:
87%

Szerintem nem kell ezen aggodalmaskodnod, mert talál a kormány helyet a menekülteknek, és el is látja őket. A lányom barátját most dobták ki a kollégiumából, mert odatettek sok menekültet. De vannak családok, alapítványok is, akik befogadják őket. Itt a környéken tapasztalom és mások is mondják, hogy nagyon sok ukrán lett hirtelen, de egyáltalán nem néznek ki menekültnek, menő ruhájuk van, telefonálnak, boldogok. nevetgélnek. Igazi megrémült háborús menekültet egyet sem láttam.

Egyébként meg gondolj bele, hogy van egy lakásod és kiadod egy egyedülálló embernek. Hogy esne, ha egyszer csak megtudod, hogy mondjuk odavette az ismerősét hat gyerekkel és négy kutyával/macskával, mert nem volt hová menniük? Biztos nem tetszene neked sem, hogy az engedélyed nélkül odavett az albérlőd embereket. Nem tudnád, meddig maradnak, elmennek-e egyáltalán valaha.

Ráadásul a plusz lakók használják a vizet, áramot, telefont, etetni is kell őket, ha betegek, orvoshoz vinni, azt mind neked kéne állni, mert a tulajdonos nem fizetné akkor sem, ha engedné a menekülteket a lakásában.

Ha annyira segíteni akarsz, keress olyan idős nénit/bácsit, akit magára hagyott a családja, vagy meghalt mindenkije, nem tudja ellátni magát és a boltba se tud lemenni. Vagy akár levihetnéd a kutyájukat sétáltatni, mert már az is hatalmas segítség nekik. Bevásárolni nekik, társaságot nyújtani, orvoshoz elkísérni, receptet kiváltani, stb. Nagyon sok ilyen idős, magára hagyott ember van.

2022. ápr. 12. 04:33
 33/38 anonim ***** válasza:
73%

"egyáltalán nem néznek ki menekültnek, menő ruhájuk van, telefonálnak, nevetgélnek"

Miért, ha ma idejönne Putyin, hogy szétlője az otthonodat, te nem vinnéd magaddal meneküléskor a telefonodat és a ruháidat? Meg a bankkártyádat, rajta esetleg sok pénzzel? Ezek az emberek néhány hete még úgy éltek, mint te vagy én, most akkor kötelező rongyokban járniuk és egész nap sírniuk, hogy háborús menekülteknek nézzenek ki?

Kicsit más, de a lányom egy osztálytársának ukrán az anyja. Nem menekült, itt él régóta, de a családja kint van. Nemrég találkoztam vele, nem tűnt fel rajta semmi különös, még nevetgélt is, a gyereke meg elmesélte az enyémnek, hogy az anyja otthon folyton sír. Attól, hogy valaki nem az utcán rendez jelenetet, még megviselheti, ami történik.

2022. ápr. 12. 07:52
 34/38 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az előttem szólókhoz:mindenképp kérdezd meg a tulajt,de szerintem nem fogja megengedni.Tulajként én se tenneém-bármennyire sajnálom őket-,mert ki tudja,meddig maradnak,nincs munkájuk,legtöbbnek pénze se,nem tudhatod,nem betegek-e/ne felejtsük el,a covidnak még mindig nincs vége,és sokan betegen menekülnek tömegesen,minden féle védekezés nélkül!/Nekem ismerős ismerősei voltak az albérlőim,egy idő után nem fizettek,alig tudtam kitenni őket,azóta is tartoznak60ezerrel,jó kis tanulópénz v,úgyh gyorsan el is adtam a lakást,soha többé nem vesződnék ilyesmivel,kész idegbaj v!
2022. ápr. 12. 13:23
 35/38 anonim ***** válasza:
100%
Ha a tulajnak van egy csepp esze, nem megy bele.
2022. ápr. 12. 13:59
 36/38 eddiboy ***** válasza:
20%
Gondoltam, hogy 0-ra leszek pontozva, mert leírtam az igazságot. Közben rajöttem, még keveset is írtam, 5 gyerekük volt kettőjüknek összesen, így az derült ki, hogy 7 ember van a házba bejelentve a tulajdonos tudta nélkül, és teljesen jogosan, mert a szerződésben csak annyi szerepelt, hogy közvetlen hozzátartozóival költözhet be, nem volt se létszám megadva, se nevesítve nem voltak.
2022. ápr. 12. 16:42
 37/38 anonim ***** válasza:
100%

Egy korrekt bérleti szerződésben szerepel a bérlővel együtt költözők száma.

Eltérés csak írásbeli nyilatkozat/szerződésmódosítás után lehet.

2022. ápr. 13. 16:50
 38/38 anonim ***** válasza:
0%
Ha kidob, akkor jelentsd Soros Gyuri bácsinak a dolgot. Hazudd azt, hogy afrikai illegális bevándorlók voltak. Akkor elintézi, hogy a tulaj legyen hajléktalan.
2022. ápr. 15. 13:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!