Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Panelbe és társasházba költözé...

Panelbe és társasházba költözéskor ezt lehet tudni előre?

Figyelt kérdés

Ha panelbe vagy társasházba költözök akkor valami alapján sejthetem, hogy mennyire lesznek kibírhatatlanok a szomszédok vagy teljesen kiszámíthatatlan?

A lakás tulajdonosa nem fogja azt mondani, hogy naponta zajonganak, éjszaka porszívóznak, borzasztó hangosan hallgatják a tévét, borzasztó hangosan szexelnek minden nap és ilyen dolgokat még akkor se ha így van hiszen neki érdeke eladni a lakást.

Lehet esetleg mégis sejteni valamiből?

Ha vadiúj építésű házról van szó, akkor esetleg lehet-e arra következtetni, hogy a lakók is fiatalok, esetleg részben gazdag egyetemisták és mindig hangosan buliznak vagy hogy a tulajdonosok főleg befektetés miatt vesznek ott lakást tehát kiadják albérletbe és az albérlőkkel több baj van?

Ha régebbi házról van szó, valószínűsíthető-e, hogy ott több a középkorú és öreg lakó és esetleg ők kevésbé hangosak?

Függ-e az, hogy mennyire bunkók és/vagy hangosak a lakók az anyagi helyzetüktől?

A bunkóságot értem mindenféle dolgokra.

Most nem költözök sehova, de előbb-utóbb szeretnék és sajnos már épp elégszer volt részem hülye szomszédokban szóval ha lenne rá valami mód, hogy legalább gyaníthassam hol nem keserítenék meg az életem, az jó lenne.

Eddig nagyon sokszor hallgattam hangos fúrást, akár még este vagy hétvégén is, máskor veszekedést, megint máskor meg borzasztó hangos szexelést szóval meguntam már. Ez nem ugyanabban a lakásban történt de nem az a lényeg. Tapasztalataim szerint ha albérlők laknak valahol a szomszédba, az még rosszabb, főleg ha a tulajdonos elmegy külföldre és az albérlők csinálnak amit akarnak. Az egyik albérlők vagy a bútorokat tologatták esténként vagy veszekedtek, karácsonykor meg éjfélkor nagyon hangos gyerekvisítozás volt. A másik albérlet lakói meg a hangos szexelésükkel keserítették meg az életem, ez talán túlzás de akkor döntöttem el, hogy én ezt többé nem vagyok hajlandó hallgatni. Egy idő után visszavettek de a hangosan szexelő szomszédokból elegem lett egy életre.

Én olyan városban lakok ahol van egyetem és sok diák szóval gyakori, hogy albérlők vannak, ezzel nincs is baj ha nem nehezítik meg mások pihenését vagy otthon végzett munkáját.

Honnan lehet tehát tudni, hogy egy házban mennyire rosszak a szomszédok - és most nem csak albérlők hanem akár ott lakó tulajok is?

2022. márc. 22. 20:43
 1/9 anonim ***** válasza:
97%

Bekopogsz, és rögtön kiderül kik a szomszédok. Vagy érdemes előtte akár napokig is arra járni, eltölteni a ház környékén akár több órát is több napszakban.

Valósznűsíteni nem lehet semmi és értelme sincs. A fiatal sem lesz örökké fiatal, lesz gyereke pl. Az öreg meg nem él örökké és fiatalabb költözik a helyére.

2022. márc. 22. 20:49
 2/9 anonim ***** válasza:
93%

Ez az anyagi helyzet téma is érdekes.

Kőbányán lakom lakótelepen, itt meglepően csendesek és normálisak az emberek, mivel hogy a többségük dolgozó, kétkezi munkás, így nagy általánosságban este 8 után megáll az élet a "hangosabbak" is este 10-kor alszanak.

Előtte Kelenföldön voltam, ott egész este ment a bulizás sok helyen meg a parkokban az óbégatás. Sok volt a bérlő meg fiatal egyetemista.

2022. márc. 22. 20:51
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A gond az, ahogy valaki írta is, a lakók változnak, elköltöznek, mások odaköltöznek, azaz semmire sincs garancian.

Lakás vásárlás elött érdemes többször elmenni arrafelé, különbözö napszakokban, ezzel valamennyire tudod tesztelni a zajokat meg a szomszédokat, de ez csak az akkor helyzetre érvényes.

Azt, hogy ki mikor fog esetleg felújítani, elöre nem lehet megmondani, ez társasház esetében mindig benne van a pakliban.

2022. márc. 22. 21:06
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindenhol vannak borzasztó szomszédok. Mindenhol.
2022. márc. 22. 21:25
 5/9 A kérdező kommentje:
A felújítás zavarna legkevésbé. A veszekedés, hangos állatias szexelés, bútorok tologatása este, az már annál inkább zavarna.
2022. márc. 22. 22:07
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A szomszédok változnak, nem tudod kiszámítani.

Mi úgy költöztünk albérletbe 3,5 éve, hogy kifejezetten csendes életvitelű lakókat keresett a tulaj, mert csupa idős van a szomszédságban. Nekünk ez nagyon is megfelelt. Ehhez képest azóta volt egy éves(!) felújítás/átépítés velünk szemben, a lentebbi szinteken is volt pár, az alattunk lakó (asszem szintén albérlet) volt már ordas C-kategóriás, amikor zengett az anyázós családi élettől a ház, utána füves fiatalok... a felújítottban laktak ajtóbszkodós egyetemisták a bulijaikkal, mindenkire magasról tevős folyosót is a lakás részének tekintő család... volt a házban egy beteg nő, aki hajléktalant fogadott be, és bár rendőrségileg lett kitiltva a pasi, télen folyton itt csövelt felettünk a folyosón... az egyik - szerintem - kedves nénit kiutálták, mert ugatott a kiskutyája (azt mi nem hallottuk), helyette beköltöztek gyerekesek, a folyosón azóta állandóan visszhangzik a visítás, mert ott kell nevelni a kölyköt, ugye. Idősek több szinten lecserélődtek, több lett a gyerekes, akik senkire nincsenek tekintettel. A közös udvarba valaki kicsapott egy nagytestű kutyát, aki - annak ellenére, hogy nincs utcafront, szóval nincs interakció - folyamatosan ugat, gondolom unalmában. A magas házak között királyul visszhangzik, még zárt ablaknál is, mintha a fülünkbe csaholna (alig várom a nyarat).

És ez egy pici, 16 lakásos társasház. :D Szerintem kb. a fele lakó cserélődhetett az évek alatt, pedig azért *annyira* régen nem lakunk itt. Szóval hiába úgy jöttünk, hogy csendes ház és direkt olyat keresett a tulaj, aki illik ide, ha mások nem így gondolkodnak.

2022. márc. 23. 00:23
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 2-vel arrébb egy kedves öreg néni lakott. Égvilágon semmi baj jen volt vele.

Majd beköltözött hozzá GARZONBA a részeges fia aki ilyen 40-50-es kocsma töltelék. Szegény nénit már az is megviselte, de még itt sem volt a külvilág felé gond.

Aztán jött az unokaöccse is. Igazi kis görény, drogdíler balhés gyerek.

Volt egy nagy dög kutyája ami az utcán megtámadott több más kutyát, volt akiét szétszedte.

Rendszeresen tartott a haverjaival bulikat, üvöltött a zene náluk, dőlt a lakásból a füves cigi szaga. Egy időben leszoktak a pincébe is, ott egyszer felgyújtottak egy matracot, szerencse, hogy nem égett le a ház.

Ha bárki szólt akkor megfenyegette, megrongálta az adott illető kocsiját, kiszúrta a kerekét, össze karcolta, stb.

A barátnője egy drogos csaj volt, esténként ott üvöltött a ház előtt, aztán az egyik lakó közölte, ha még egyszer idejön megöli, ebből értett.

Rendszeresen jöttek a ki nem fizetett "ügyfelek" meg akik nem voltak elégedettek a droggal. Betörték az üvegeket, ablakokat, szétverték a lépcsőházat. Időnként konkrétan bandaháborús helyzet volt, még lövések is dördültek "szerencsére" csak gázpisztolyból.

Hozzátenném, eleinte kb. naponta jöttek hozzá a rendőrök, soha a büdös életben nem tettek semmit a férgek. Nyilván ettől bátorodott fel a gyerek ennyire.

Az öreg nénit konkrétan megölték, szegény ki volt idegileg is, de mondta nekünk, hogy nem adják oda a gyógyszereit, bezárva tartják.

Volt, hogy az erkélyről kiabált segítségért. Az utcáról jöttek fel emberek. Akiknek a drogos gyerek nyitott ajtót és közölte, hogy a néni csak "beteg" meg "demens".

A mai napig nem tudom, mit tehettünk volna érte.

Idővel aztán annyira elfajultak a dolgok, hogy a szomszédok odaálltak, és közölték a gyerekkel, hogy ha nem takarodik el innen, akkor megölik. Így végül eladta a lakást és lelépett.

És ez nem a nyócker, meg Hős utca, hanem egy csendes, rendezett XI. kerületi tízen pár lakásos társasház.

2022. márc. 23. 10:55
 8/9 A kérdező kommentje:

A nénit szó szerint megölték vagy lelkileg ölték meg szóval kikészítették?

Borzalmas még olvasni is. Szegény néni. :(

2022. márc. 23. 14:10
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos lutri. Valóban változnak a szomszédok. Viszont lehet szólni és szervezkedni az ellen aki nem tartja be a szokásokat. Én ezt tenném.
2022. márc. 24. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!