Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A mamahotel(szülőkkel élni)...

A mamahotel(szülőkkel élni) vagy mások zsebének a tömése(albérlet) a jobb választás?

Figyelt kérdés

2022. márc. 17. 08:30
A kérdező szavazást indított:
Albérlet
Szülőkkel élni
28 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
85%
A legjobb választás az, ha nem beszélsz ennyire lekezelően arról, ahogyan mások élik az életüket.
2022. márc. 17. 08:34
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Szituációtól függ. Van, amikor jobb külön.
2022. márc. 17. 08:36
 3/13 anonim ***** válasza:
42%

Helyzettől függ. Ha lenne egy stabil párkapcsolatom és nem lenne kilátásban 5-10 éven belül saját lakás, akkor nem szórakoznék azzal, hogy anyám nyakán vagyok. Akkor elfogadnám, hogy nem lesz saját lakásom és legalább meglenne a magánszféra meg az önállóság a kapcsolatomban.

Ha pár millió hiányzik csak a sajáthoz, akkor még maradnék. De irreálisnak tartom, mikor valaki otthon marad megtakarítás címszó alatt, miközben alig havi 100-at tud félretenni. Az csak önámítás, hogy azzal ér valamit. És végső soron rá fog menni a fiatalsága, a párkapcsolatai, az összes más terve. Annyit nem ér egy saját ingatlan. Tovább kell lépni és mással tervezni. A szüleink is békére vágynak, nem arra, hogy felnőtteket szállásoljanak el, minimális összegekért cserébe.

2022. márc. 17. 08:37
 4/13 anonim ***** válasza:
87%

Én nem értem ezt a mamahoteles témát. Jelenleg otthon élek a szüleimmel, 25 vagyok. Dolgozom, rengeteget segítek anyagilag is, az új házba amibe költöztünk együtt (amit imádok) milliós összeggel segítettem, hogy megtudják venni. Háztartásban segítek. Autót vettem, ami nagy segítség, mert messze vagyunk kicsit a város központtól. Szó nélkül viszem (amikor nem dolgozom éppen) tesómat suliba, anyukámat dolgozni, ügyet intézni, bevásárolni. Ha valami elromlik, megveszem. Minden hónapban adok egy fix összeget, ami lefedi az "én részemet".

Én erre nem mondanám, hogy mamahotel. Jól elvagyunk így.

Laktam albérletben is, kipróbáltam. Borzalmas volt egyedül, lelkileg is, anyagilag is. Sok pénz elment feleslegesen, pedig a legolcsóbba mentem amit találtam pár éve, 60000 Ft volt. Mimdemellett a fűtés szar volt, majd megfagytam állandóan. De van akinek jobban megéri, mert rosszban van a felmenőkkel.

2022. márc. 17. 09:34
 5/13 anonim ***** válasza:
95%
Ez a baj, hogy a legtöbben csak azt veszik figyelembe, hogy mamahotel vagy másoknak a zsebébe fizetés, pedig ez egy jóval nagyobb dolog. Legfontosabb az lenne ha egyesek végre túllépnének ezeken a fogalmakon és inkább az vennék figyelembe, hogy az életük, jövőjük, karrierjük szempontjából mi lenne a legjobb. Mert most kb. az van, hogy ha otthon maradsz életképtelen vagy, ha meg elmész albérletbe, soha nem lesz saját lakásod..
2022. márc. 17. 09:37
 6/13 anonim ***** válasza:
74%
Én az albérletre sosem úgy gondoltam, hogy "mások zsebét tömöm", hanem úgy, hogy lehetőségem van önállóan, akár egyedül (vagy párral), felnőtt módon élni. Nekem ez sosem volt probléma, szívesen vagyok egyedül és intézem magamnak a dolgaimat. A szüleimmel élve sosem tudnék felnőttként élni, mert ők sosem tekintenének annak függetlenül a koromtól. Ha én 50 éves lennék, ők meg 70-80+, akkor is megkérdeznék reggel, hogy beágyaztam-e, hiába válaszoltam volna igennel minden reggel ugyanerre a kérdésre az elmúlt 40 évben. Tisztában vagyok azzal, hogy normális helyen esélytelen, hogy valaha is lakásom legyen úgy, hogy nem fogok sem házat/lakást vagy nagyobb értékeket, sem tízmilliókat örökölni, úgyhogy egyáltalán nem is tervezek ilyesmit. Ha valaha összejön (akár a párommal közösen), akkor tök jó, ha nem, akkor pedig jó az albérlet, de a szüleimhez nem költöznék vissza felnőttként.
2022. márc. 17. 10:17
 7/13 anonim ***** válasza:
85%

OFF, de szülőkkel élés, nem minden esetben mamahotel.

Részletesen kifejtették a fenti hozzászólók.

2022. márc. 17. 10:53
 8/13 anonim ***** válasza:
59%

Amúgy meg. szoba bérlés ilyenkor miért marad ki a legtöbb felsorolásból ?!

Nem annyira megterhelő mintha egy egész albit fizetnél, de mégse leszel otthon (ha ez valakit zavar).

2022. márc. 17. 10:54
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettő lehet jó, élethelyzettől függ.

Szülőknél jó lehet, ha anyagi gyűktögetésben vagy pl, hogy legyen önerőd hitelhez.

Bérlés meg jó lehet, mert önállóbb az ember, szerintem más lesz az életrimusa. Sokkal inkább zajlik az élet szerintem. Fel lehet hvni embereket stb.

Szerintem, ha van választásom akkor lennél szülőknél, ha már kipróbáltma a bérlést kicsit és ha belátható időről van szó. Szóval ha tudom, hogy mennyi ideig leszek ott és hogyan tovább. Vagy ha mondjuk egyetemista vagyok és dolgozni kellene egyetem mellé, hogy bérelni tudjak.

2022. márc. 17. 11:14
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

6-os szóról szóra leírta, amit én is gondolok a témáról.

Én már nem tudnék együtt élni a szüleimmel, sajnos anyám még így is hajlamos rám telepedni, tehát én nem bírnék otthon maradni. Elmenni bulizni, felvinni valakit, nálunk sose játszott. Úgyhogy én inkább fizetem az albérletet, mert nekem megér ennyi pénzt a szabadságom.

Otthon se tudnék olyan jelentős összeget megspórolni, mert vannak igényeim.

Majd ha lesz párkapcsolatom, nyilván könnyebb lesz, addig meg elvagyok így.

2022. márc. 17. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!