Paneltelepen lakom és tele van a környék kutyásokkal, hogy védhetem meg magam?
9-es
Részben azért egyetértek a kérdezővel.Az ezzel a probléma,hogy vannak kutyások,akik a saját kutyájukat sem ismerik,illetve nem akarják elismerni a negatív tulajdonságaikat "A mi kutyánk nem támad" stílusú klasszikus mondatok.Aztán kiderül,hogy mégis támadna,csak sikerül időben ráparancsolnia a gazdinak,jobb esetben eleve pórázon van.De így azért nem igazán érzi magát biztonságban az ember.
7-es
Ez sem ilyen fekete-fehér.Egyrészt nem tudhatja a kérdező minden kutya előéletét,másrészt gondolom nem ordibálva,trappolva közeledik a kutyák felé.És ha a kutya épp egy parfüm illattól,vagy arcvonástól érzi magát fenyegetve? Ezt egy kutyás sem fogja tudni kimagyarázni azzal,hogy a járókelőben van a hiba,mert nem találta el az ő kutyájának ízlését,ezért történt a baj.Na,hát ezért kell a szájkosár és a póráz.
11 pont ezért mondtam, hogy vicces egy harapás után “ismerni” a kutyákat. Igen, sok gazda nem ismeri. Én pl. sosem engedem el, annak ellenére, hogy kutya mellett nőttem fel.
De azért az sem igaz, hogy a kutya általában olyan, hogy “csakmer” alapon beléd harap nyílt terepen, mert olyanja van.
A minap egy lépcsőházba simán nekem ugrott egy nagytestű kutya, csak úgy. Szerencsére behívható volt, de azért elég para helyzet volt.
Azt veszem észre hogy nagy divat lett manapság póráz nélkül sétáltatni. Büntetni kellene.
13
Igen,talán a kérdező túlzott kicsit.Az jó,hogy te odafigyelsz a kutyádra,minden kutyatartónak ilyennek kéne lennie.Minimális dolgokat betartani,és ezekkel a kutya sem lenne túlkorlátozva.
Vigyel ecetes vizet vizipisztyban. Eleg budos, nem szeretik.
15 kg akart nem tudnak harapni. Veluk ne foglalkozz.
Varosban nagyon keves kutya az,aki monden ok nelkul megharap,ha csak setalsz!!! Ne aggodj ilyenek miatt!!!
Itt lakok egy panel negyedben Miskolcon.
Nem azért de az emberek 99%-a bokáig érő kis ölebeket tart a panelban. Nem hinném, hogy megennének. Itt speciel rengeteg a kutya de még sosem támadtak meg. De ha annyira aggódsz, vegyél egy paprika sprét. Ha olyannal le fújsz egy ölebet, még azt is elfelejti, hogy kutya-e vagy macska.
"Nincsenek szabadon vad kutyak.."
Saját tapasztalat:Haverral békésen sörözgetünk egy réten,jön egy párocska kutyával,a kutya minden előzmény nélkül ideszalad hozzánk,és morogva,vicsorogva ugat bele az arcomba,hát nem játszani akart...A nő messziről szólítgatja a nevén "...gyere ide,nem szabaaaaad!"
Tehát az állat védelme érdekében,aki nem tehet arról,hogy eszetlen barom gazdája van,te mit tudnál tanácsolni ilyen esetben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!