Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mennyi a valóságtartalma...

Mennyi a valóságtartalma annak a gyakori szóbeszédnek, amely szerint Budapesten este, éjszaka sétálni gyakorlatilag életveszélyes?

Figyelt kérdés
Sokan tényleg arról számolnak be és úgy adják elő, hogy Budapesten elképesztő kriminális állapotok uralkodnak, egymást érik a bűnözők, drogos bandák, vagy az egyszerű zsebtolvajok. Vannak olyan környékek, ahova halálos ítélettel ér fel belépni. Tényleg igaz lenne, hogy ha sötétedés után egyedül sétálsz, akkor örülhetsz, ha csak kirabolnak és nem bántanak? Mennyire van ez így?

2022. márc. 10. 18:36
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nincsenek durva környékek.

10 éve lakok itt, ennek nagy részét vendéglátósként húztam le, szóval hajnalok hajnalán járok haza, és a Hős utca kivételével az összes pusztulat gáz helyen laktam már.

Nagyon nem ér atrocitás, néha van 1-2 creepy részeg, párszor szatírok, összesen háromszor próbáltak kirabolni, de abból kettő fényes nappal történt.

Nem vagyok sem nagydarab, sem ijesztő, és miniszoknyát is szoktam hordani, de az utcán még nem próbáltak meg megerőszakolni. Általában minden gond nélkül haza tudtam sétálgatni. Önvédelmi cuccaim sincsenek (gázspray, ilyenek), régen volt egy gázspraym, de miután "élesben" nem ahhoz nyúltam, hanem a kulcsom akadt a kezembe és azzal kezdtem szétkarcolgatni a támadó arcát, rájöttem, hogy fölöslegesen van nálam, és odaajándékoztam másnak.

A legtöbbször egyébként vagy azért állítanak meg, hogy drogot próbáljanak eladni, vagy azért, hogy kiöntsék a lelküket egy vadidegennek. A pesti éjszaka nagyon bizarr. De egyáltalán nem életveszélyes.

2022. márc. 25. 04:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!