Budapestiek! Milyen érzés a fővárosban lakni? Budán, vagy Pesten éltek?
Újpesten élek (egyszer hivatalos helyen megkérdezték, hogy az a budai-, vagy a pesti oldalon van?)... :)
Budapest legszebb részei: Margitsziget, Városliget, Budai Várnegyed, Gellérthegy. A pesti Duna-partról szép a kilátás Buda felé, a budai hegyekből még szebb panoráma nyílik Pest felé. Lokálpatriótaként imádom Újpestet, nem is szeretnék másik kerületben lakni. (Magáról Budapestről csak annyit, hogy még a vak is láthatja, hogy Tarlós alatt mekkorát fejlődött a város, azt pedig talán még Helen Keller is észrevenné, hogy a jelenlegi fos főpolgármester alatt megtorpantak a fejlesztések, közlekedni megint nem lehet normálisan, a hajléktalanok pedig újra ellelpték az aluljárókat.) :)
1 essel tudok egyetérteni, szeretem a várost, vannak szép pilanatai, de alapjáraton egy undorító, mocskos közeg, és csak romlik. Tényleg alá tudom tamasztani hogy Karácsony óta nagyon sokat romlott. Nem költöznék a belvárosba semmi pénzért. Azt megértem, hogy a pasaréti válaszoló szeret ott lakni, ott én is szeretnék, csak ugye az ingatlanárakon is érződik a jó levegő.
Hosszabb távon szeretnék innen elköltözni.
Exvidékiként volt/van szerencsém mindkét oldalon élni. Pestnek is vannak jó részei, ahová szívesen megyek, de ott élni… Laktam a Teréz körúton, majd az Árpád híd közelében. Tetszett, hogy minden nagyon közel volt, de olyan kevés a zöld, olyan sok ember van, hogy nem bírtam sokáig. Hangos, büdös, ha a szép helyektől teszel három lépést, már omladoznak a falak. Az 5. kerület jól néz ki, de nehezen megfizethető.
Most Budán (Óbuda) élünk a férjemmel, össze sem lehet hasonlítani. Már az jó érzéssel tölt el, ha Pestről átjövök a hídon. Az ablakunk a Dunára és a Margitszigetre néz (az augusztusi tűzijátékot az ablakból szoktam nézni), előttünk egy park van, itt is sok minden elérhető 20 percen belül. Budának is vannak csúnyább részei persze, mégis más valahogy. Húsz perc sétára tőlünk már dombos-erdős rész van, ott is tudunk kirándulni. Szóval tényleg jó, nagyon szeretek itt lakni. Legszebb részt nehezen tudok mondani, talán ott Hűvösvölgy vagy a vár környéke, Kelenföldet annyira nem ismerem, ott csak pár hónapig laktam.
Tömegnyomor van, lassú a tömegközlekedés (átlagsebességre), lakásba bezárva lakom, belső kerület ellenére semmi sincs "karnyújtásnyira", alig látni zöldet az ablakon kinézve, lakhatnék kintebb, de brutáldrágák az ingatlanok és TÖBB idő bejutni, mint az agglomerációból.
Koszos és kissé elmaradott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!