Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A szomszédom meg tudja akadály...

A szomszédom meg tudja akadályozni, hogy felújítsam a kerítést?

Figyelt kérdés
A telek egyik oldalán lévő drótkerítésre erősített bambusz takaró elemeket a januári szélvihar szétcincálta. Szeretnék új takaró elemet rögzíteni a kerítéshez, de ehhez át kellene mennem a szomszédhoz is, hogy a rögzítőket a drótkerítéshez erősítsem. Viszont elég nehéz eset a szomszéd... mondhatja azt, hogy nem enged át? A kerítés jogilag az enyém, tehát gondolom jogilag nem teheti meg, hogy hátráltat, vagy akár megakadályozza a műveletet, máskülönben beperelhetem?

2022. márc. 3. 21:06
 1/8 anonim válasza:
84%
Ha a tied a kerites, azt csinálsz vele amit akarsz. Ha nem egyszerű a szomszéd akkor gondolom ő sem akar a te udvarodba bámészkodni mint ahogy te sem az övébe. Szerintem szép szóval átenged arra a fél órára míg rögzíted.
2022. márc. 3. 21:11
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem ennyire egyértelmű. Már volt rá példa, hogy nem engedett át, akkor végül megoldottam a saját oldalamról. De ehhez most át kell menni. A kérdés az, hogy megtilthatja-e, hogy az Ő telkére lépjek és onnan újítsam fel a kerítésemet.
2022. márc. 3. 21:18
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

Kétszer is azt olvastam hogy fel akarod gyújtani a kerítést. Néztem is, hogy minek ahhoz átmenni.

De lehet egyszerűbb is lenne felgyújtani a nádat, és utána megcsinálni

2022. márc. 3. 21:26
 4/8 anonim válasza:
81%
Gondolj bele, a háza oldalán valamit javitani kellene ami a te udvarodban van, kenytelen vagy beengedni mert mashogy nem fér hozzá. Szerintem ő is kénytelen átengedni.
2022. márc. 3. 21:47
 5/8 anonim ***** válasza:
65%

Az ő telke, olyan nincs, hogy köteles valakit beengedni. Akkor sem lenne köteles ha "közös" kerítés lenne, mivel az magánterület. Magánterületre való belépéshez még a rendőrségnek is engedély kell. Ennek a megsértésére pedig nem fog egy kerítés javítás felhatalmazni.

Ha be akar engedni, be enged. De szerintem ha szépen megkéred, miért ne engedne be?

2022. márc. 3. 22:53
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem teljesen értem, minek kéne ehhez átmenned. Mi is raktunk fel ilyen takarót a drótkerítésre, simán megoldható volt egyik oldalról. Én se szívesen engedném be a szomszédot hogy végigtapossa a kertemet, csak mert ügyetlen és nem tudja megoldani egy oldalról...
2022. márc. 4. 09:49
 7/8 A kérdező kommentje:
Sosem csináltam ilyet, de úgy képzelem, hogy ha két ember csinálja, egyik a mi oldalunkon, a másik a szomszédban, akkor a kötöző dróttal, vagy bármilyen más gyorskötözővel lényegesebb egyszerűbb a banbuszkerítést hozzárögzíteni a drótkerítéshez, mint sem egy oldalról baszakodi vele 10 méteren keresztül egyedül, egy oldalról.
2022. márc. 4. 11:14
 8/8 anonim ***** válasza:

A kérdés az, hogy megtilthatja-e, hogy az Ő telkére lépjek és onnan újítsam fel a kerítésemet. - nem, nem köteles beengedni, mert az a saját telke, és oda azt hív be, akit ő akar.

Sajnálom, de közös kerítésnél is így van. Amihez az ő telkére kéne lépned, arra vagy ad lehetőséget, ha olyan, vagy pedig megoldod máshogy.

2022. márc. 5. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!