Ha egy nap megelégelnéd Mo-t. és új országot választanál akkor ezek közül hova mennél és miért? Dánia, Hollandia, Spanyolország, Svájc.
Egyedülállóként egy egyszerű alap szakmával.
Cél a normális élet, hogy félre tudj tenni és izgalmas legyen az ország.
Dániában élek 8 éve, nekem nagyon bejött. A főváros fantasztikusan elheto és változatos, nagyon magas az életszínvonal, a klíma tűrhető, erős a szociális háló (munkanélküli segélyen is van fizetett szabadság...), az emberek jól beszélnek angolul.
Egyetlen hátránya, hogy a táj hihetetlenül unalmas.
Akik dániába költöztek magyarként mindig kívülállók lesznek. 5 évig éltem kint, soha többet nem mennék vissza.
A többi ország multikultibb, jobbak.
De ez az emigrálás sosem megoldás, csak felületi kezelés. Ha az ember a szülőföldjén nem érzi jól magát máshol se fogja.
Az 5-ös egy dán pasit fogott ki úgy persze könnyű, de a háta mögött mit összehordhatják k.európai kis senkinek az tuti.
Dánia az ingyenes továbbtanulás és a hygge miatt.
Hollandia a legális fű miatt.
Spanyolország kultúráját ismerem és szeretem, és jó az éghajlata.
Svájc? Semmiben nem vonz.
Svájc-Dánia-Hollandia-Spanyolország a sorrendem.
Svájcban NAGYON jó az életszínvonal, tudok németül, és imádom a klímáját. Nem mellesleg történelmi, gazdasági szempontból nincs jobb választás.
Dániában az infrastruktúra és az oktatás nagyszerű. Szintén jó az életszínvonal, és nem kell megdögleni nyáron...
Hollandia semleges, az egyetlen pozitív dolog amit tudok mondani a legális fű, de nyilván egy élet megtervezése szempontjából ez nem releváns érv..
Spanyolország pedig nekem kifejezetten unszimpatikus, időjárás, kultúra szempontjából.
"munkanélküli segélyen is van fizetett szabadság..."
Az milyen? Ha munkanélküliként akarok szabadságra menni, akkor arra a mondjuk két hétre a segélyen felül fizetik a wellness-szállodai teljes panziós ellátást is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!