Magyarországon az összes kisebb város kihalt és nehezen élhető?
Most az ilyen 30-50ezres városokrak gondolok elsősorban.
Nem Esztergomtól élek, és ott is alig van munkalehetőség, általában borzasztóan kihaltak az utcák.
Nemrég voltam Baján, nagyon szép város, de azt mondták ott is a helyiek, hogy alig van munkalehetőség, és eléggé kihalt volt a város, bár állítólag nyáron sokan vannak vízpartokon.
az összes ilyen városról ilyeneket hallok, akkor csak Bpre meg Szegedre érdemes költözni?
Én Baján élek. Nagy gyárak valóban nincsenek errefelé, de aki szeretne az simán el tud helyezkedni. Persze nem pesti fizetésért, de normális megélhetést ad.
Szóval szerintem egyáltalán nem rossz hely: nyugisnak nyugis, de akik itt vannak azok általában ezt szeretik.
Vannak nagyobb munkahelyek is, mint Axiál, Mogyi, SugoFood, stb.
5/6
igazából nem úgy akarok szórakozni, hogy este elmenni bulizni, csak egyszerűen jó lenne néha beülni mondjuk egy kávéra, vagy végigsétálni egy olyan helyen, ahol nyüzsögnek az emberek.
Győr ebből a szempontból tényleg jó, többször voltam az utóbbi években, azzal viszont nem vagyok képben, h mennyire könnyű ott normálisa munkahelyet találni.
4/6
Errefelé 1 fokkal jobb a helyzet, de nehéz elhelyezkedni, ha nem gyárban akarsz dolgozni. A fiatalok többsége Bpre költözött, vagy külföldre.
3/6
ez elég szomorú. Bpn jártam fősuliba, és rohadtul utáltam, államvizsga után menekültem is haza.
7/7
igen, csak kérdés, h milyen munkával. gyanítom, h felsőfokú nyelvtudással, diplomával nem akarnak az emberek pincérként dolgozni.
Hát azért Szegeden sincs olyan nagy munkahelyválaszték mint illene hogy legyen. Fizuk országos viszonylatban alacsonyabbak. Lakhatás ezzel szemben drága az egyetem miatt. Persze a munkalehetőségek attól fügnek, hogy mivel foglalkozol...
Ezzel szemben egy gyüzsgö, fiatalos város, ha az anyagiakat megtudod oldani, akkor nagyon élhető - jóhangulatú város. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!