Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogyan vegyem rá a lakótársama...

Hogyan vegyem rá a lakótársamat hogy mindig időben fizesse a számlákat?

Figyelt kérdés

Éppenséggel a lakótársam a rokonom is egyben, s jól ki is jövünk. DE!

A számlákat megegyezés szerint én fizetem. Mindet! Mivel ő annyira szétszórt, s a saját dolgaival törődik, hogy erre egyszerűen nem gondol. Vagy talán nem érdekli.

Így jobbnak láttam ha én rendezem őket, hogy minden ki legyen fizetve időben. Viszont itt jön a baj: hetek, vagy akár 1 hónap után jön csak oda hozzám hogy "itt a pénz". S ezt is csak sokszori unszolásra. Mindig mondja hogy "holnap hozom", meg "jövő héten meglesz", s elmondja hogy milyen kiadásai vannak a vállalkozásának. Ami, hogy őszinte legyek, engem nem érdekel. Csak az érdekel hogy ott legyen a pénzem miután kifizetem mindent. De hiába beszélek hozzá, mindig csak szavatkozik, ígérget. Az igaz, hogy végül mindig ideadja, de addig is hiányzik az a pénz a zsebemből, ami zavaró. A másik meg hogy saját magát járatja le így előttem, és mások előtt is. Nem hiszem el hogy ez nem zavarja.

Amúgy nem akarnék elköltözni mert egyébiránt jól kijövünk, szeretek vele lakni.

Szóval, hogy lehetne hatni rá hogy ez így nem jó se nekem, se neki. Mivel hassak rá? Már nincs más ötletem.

2022. jan. 8. 12:50
 1/7 anonim ***** válasza:
95%

"Holnap rezsifizetés, adj X Ft-ot, mert nem tudom megelőlegezni és ha nem fizetünk lapát!"

Mindig elgondolkozom, hogy a mai generációnak miért probléma a legegyszerűbb kommunikáció? Különösen annak tükrében, hogy manapság még olyan korlátok közé sincsenek szorítva, mint udvariasság, vagy tapintat, amik régen még számítottak valamit.

2022. jan. 8. 12:59
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

Egyszerű, fizessen előre

Megmondod most neki, hogy ebben a hónapban ideadja a múlt havit és a mostanit is illetve beállít egy állandó átutalást a szokásos összegre.

Fél évente pedig elszámoltok.

Ha nem tetszik, akkor meg lehet menni más lakást keresni

2022. jan. 8. 13:02
 3/7 anonim ***** válasza:
90%
"Ebben a hónapban az egész rezsit te fizeted, mert el vagy maradva egy hónappal, nekem meg nincs pénzem! A jövő hónaptól meg, hogy ilyen ne fordulhasson elő, előre kérem a rád eső részt!"
2022. jan. 8. 13:08
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
"Zavarban vagyok, hogy újra és újra kérnem kell tőled azt a pénzt, amit magadtól kellen ideadnod. A jövőben nem tudom és nem is akarom a közös számlák fizetését megelőlegezni."
2022. jan. 8. 13:19
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, megjött a lakótársad - vagy valami hasonló link tróger - az 50%-os Lepontozóbarom személyében!:D
2022. jan. 8. 13:25
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Kérd meg, hogy írja be a telójába már időben, hogy be kell a cuccot fizetni.
2022. jan. 8. 15:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem akkor nem gond, ha utólag fizet, ha számolsz rá kamatot.

20 ezer helyett 25.

2022. jan. 11. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!