A lakótársam nagyon trehány, hogyan tudnám rávenni, hogy tartson rendet?
Tole berled a szobad? Vagy kulon van szerzodesetek? Csinalhatsz kepeket es mondd meg neki, h a foberlohoz fordulsz segitsegert. Ha normalis, akkor majd o megregulazza, ha nem, akkor sajnos keresned kell masikat.
Amugy megertelek, laktam egyutt vegtelenul igenytelen emberrel.
Bogaras megoldást nem javasolnám, nagyon szaporák és nem szép dolog ilyet tenni...
Esetleg még félő lehet az is, ha majd szerződés végén a főbérlő meglátja a tűzhelyet hogy milyen állapotban van, nem hosszabbít szerződést (nem tudom mennyire lehet letisztítani)...
Szerintem akkor is van lehetőség. A tulajjal kell beszélni, mert az ő érdeke is, hogy ne legyen lelakva a lakás, és ha a csajon múlik, le lesz lakva.
Ha normális szerződést kötöttetek, akkor talán van abban valami, hogy mindenki köteles rendet tartani, stb.
Esetleg a birtokvédelmi osztályra is lehet menni, stb. de necces. most ketten birtokoljátok az ingatlant közösen osztatlanul, ha jól értem, és a te birtokjogod sérül. A birtokvédelmi osztály hatóság, és kicsit megregulázhatja, felszólíthatja...
A tulajnak bizonyos körülmények között joga van felbontani a szerződést, és talán ilyenkor esetleg még meg is tarthatja a pénzt, ha úgy kötöttétek a szerződést, de ha nem, akkor is keres(hetsz) mást magad mellé, és akkor belemegy.
Az ő érdeke is, hogy ne legyen lelakva a lakás... de ha tampon miatt dugulás van, és emiatt te zargatod párszor a tulajt, mert azt neki kell rendeznie saját költségén, és elmondod neki, hogy mi is a helyzet, akkor magától is belátja, hogy jobb aktivizálnia magát. Olvasd át alaposan a szerződést, esetleg küldd el privátban a fényképét akár személyes adatokat kihúzva!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!