Miként él meg, vásárol ingatlant az átlagos, fizetésből élő budapesti?
Itt Sopronban (Kőszegen, Mosonmagyaróváron stb.) "kijön a matek": egy gyengébben kereső (segédmunkás, árufeltöltő, takarító stb.) itteni is hazahoz Ausztriából 1200-1300 eurót, 13-14. havival átlagolva 5-600 000 forint, két keresővel számolva gond nélkül lehet idővel ingatlant vásárolni, normális bérből méginkább.
Budapesten a bérből élők ezt hogy oldják meg? 2x300 000 forintból miként lesz ingatlan öröklés nélkül?
5-6 év, és? Régen sem pár havi keresetből rakták össze az emberek az ingatlanok árát. Ilyen keresettel meg 1,5-2 év után már könnyedén lehet hitelezni, aztán pár év múlva végtörleszteni. Ez abszolút átlag feletti, könnyedén megvalósítható terv.
Sajnos nem érted a kérdést. Kétszer erősítetted meg, amit mondtam: Sopronban (vagy Kőszegen, Mosonmagyaróváron stb.) ez tervezhető, reális az átlagembernek is. Egyfajta pozitív példa volt.
A kérdés Pestre vonatkozott, hogy ott, a fele pénzből a még drágább ingatlant miként veszik meg.
Dehogynem értem, Budapesten sem keresne rosszabbul a mintabéli pár, és Budapesten is kifejezetten jó ingatlanokat lehet venni 50-60 millióért. Nincs ebben semmi extra.
A fele pénzes példára is megírtam a választ, utána indult újra az 1,2 nettós pár példája
És csak román meg ukrán vendégmunkás süti a krumplit a mekiben?:)
Ne essünk már át a ló túloldalára
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!