Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Folyamatosan ugató kutyákkal...

Folyamatosan ugató kutyákkal mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés

1 éve költöztünk a jelenlegi otthonunkba.

Az oldalsó szomszédainknál is van 2-2 kutya, illetve szemben is van 3.

Az egyik oldalsó szomszéd és a szembe szomszéd kutyái állandóan (!) ugatnak.

Napközben próbálom teljesen kizárni, elfoglalom magam stb, nem figyelek.

Éjszaka viszont egyre bosszantóbb a helyzet. De már annyira, hogy konkrétan a hátsó szobában alvó fiam is felkel sajnos rájuk és nagyon nehéz vissza altatni szegényt.

Mindig kinézek ilyenkor, hogy van-e mozgás, esetleg egy macska szalad el, de semmi!

Konkrétan ül a kutya a bejáróba és ugat / vonyít a semmibe, de mintha ritmusra csinálná, folyamatosan, órákon (!) keresztül. Nem túlzok, 10-20-30 perc esküszöm már nem zavarna, de rendszerint elkezdik 11kor és minimum 1-ig tart.

A szomszédoknak már jeleztem, hogy nagyon zavaró, jó lenne ha valamit megpróbálnának csinálni velük, tudom, hogy a kutya dolga ez, nincs is ezzel gond, ha valamit jelezd, de ezt nem tudom megérteni, amikor a semmibe csinálja. Nem hiszem el, hogy őket nem zavarja, de arra sem hajlandóak, hogy kimenjenek és rájuk szóljanak / éjszakára legyenek elzárva.

Ilyenkor mit lehet kezdeni?

Kérjem csúnyán?

Jelentsem valahol?

Vagy csak fogadjam el, hogy ez van, marad a szenvedés és a kialvatlanság.

Aki volt hasonló helyzetben, szívesen fogadnám a tapasztalatokat!

2021. dec. 27. 13:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
36%

Már szóltál?

Mióta van ott a kutya?

Állatvédőnél jelentheted, de akkor a szomszéd lehet, hogy ellenséges lesz. Ha keresel állatvédőt, akkor találsz, ha felhívsz egyet, és mondod, hogy hol vagy, akkor talán tud tanácsot adni, hogy kit hívj, aki közelebb van.

A kutyának szar, nem jókedvében ugat (neked is szar, te se jókedvedben morogsz) ha rádobsz egy petárdát, csakmég szarabb lesz neki, mint ahogy nálad sem az lenne a jó megoldás, hogyha morogsz, adnának még egy fülest egy péklapáttal.

Tehát átmennék a szomszédhoz, beszélnék vele, kérdezném, hogy mi van a kutyájával, miért ugat folyton. Ha együttműködő, normális, akkor próbáld megismerni a kutya helyzetét, kitalálni valamit, hogy kevésbé zavarjon, ha nem együttműködő, viszont látod, hogy folyton láncon van a kutya, stb. akkor állatvédő.

Vannak idegbeteg kutyák, akiket pl. menhelyről fogadtak örökbe, mert az előző gazdájuk rosszul bánt velük... ismerek olyat, amelyik folyton úgy hívja fel magára a figyelmet, az egész utca kutyakínzásra gyanakszik, pedig (már) csodajó dolga van.

Persze ettől még az ugatás, a zaj, idegesítő, de egy lépéssel közelebb lehettek a megoldáshoz.

Másfelől gondolj arra, hogy minden környéknek megvan a maga zaja... falun a kutya, városban a forgalom, Budapest belváros - bulinegyed... Vannak dolgok, amiket tűrni kell, ha nem tudsz rajta változtatni. Egyszer te is voltál baba, ordítottál, és te se öklöst kaptál akkor a szomszédtól.

2021. dec. 28. 07:09
 12/20 anonim ***** válasza:
46%

Az állatvédőket minek írjátok?

Mem hatóság, semmihez sincs joguk.

Szomszéd mit reagált a megkeresésre?

Ha semmit, akkor irány a jegyző!

Gyerekszobát is át lehetne helyezni, alapból is rossz helyen van, mert szomszéd felől általában az északi fal van.

2021. dec. 28. 10:04
 13/20 anonim ***** válasza:
79%

"mert szomszéd felől általában az északi fal van."

Ezt honnan a rákból vetted?!

Az állatvédő pl. tud tanácsot adni, mit nézzen meg, mitől lehet, mire kérdezzen rá, stb. pl. folyamatosan láncra van verve, van-e kutyaháza, van-e víz kitéve... Ezek mind okok lehetnek szerintem, de biztos tudna még mást is mondani.

Pl. hogy milyen hatósághoz forduljon milyen indokkal...

2021. dec. 28. 15:24
 14/20 anonim ***** válasza:
80%
Pedig az ultrahangos kutyariasztó jó dolog! Olyan is van, ami a békés kutyákkal nem csinál semmit, csak az eleve idegesekkel. Van többféle, olyan is, amit tanító módba lehet rakni, ami egyáltalán nem ártalmas a kutyáknak. Ha a szomszéd nem nyitott rá, észrevétlenül akár te is taníthatod őket, ha rászánsz egy kis időt a nyugalmadra. Több fajta van, 2500ft-tól 14.000ig. Én most vettem egyet utcai használatra.
2021. dec. 28. 16:29
 15/20 A kérdező kommentje:

Igen, jeleztem neki, a válasz annyi volt, hogy 'jó', pedig úgy gondolom normális voltam, nem bunkón kértem, mégsem történt semmi.

A gyerekszobát sajnos nem tudom áthelyezni, így is a hátsó udvarunk felé néz, abban reménykedtünk, hogy így az utca zaja stb nem lesz olyan hangos, de ezt az állandó monoton ugatást hátul is lehet sajnos hallani, mert baromi hangos... pláne ha vonyít is mellé.

Bántani semmiképp nem akarom a kutyákat, isten ments. Nekünk nincsen, szerettünk volna, de egyelőre pont ezek miatt nem merünk bevállalni, még az kellene, hogy a mi kutyánk is ezt csinálja a többi miatt.

Őszintén már volt olyan, kb 1 hétnyi ilyen kellemetlen éjszaka után, hogy kicsit besokalltunk, a férjem kiment az éjszaka közepén és borzasztó hangosan elordította magát, hogy 'kussolj mar'. Azt hittük másnem így érzékelni fogják a szomszédok, de sajnos nem, bár érdekes mód elhallgatott a kutya egyből és aznap éjszaka már nem hallottuk a hangját.

Láncra nincsenek verve, egy tök kicsi kennel vagy mi van, abba zárnak 2 kutyát ha úgy van..

2021. dec. 28. 18:29
 16/20 anonim ***** válasza:
44%

Építhetsz zajvédőfalas kerítést, talán ér valamennyit, utána sövény.

Nem tudom, hogy milyen ablakotok van, de érdemes háromüveges termoablakra cserélni, az is számít. Ez hőszigetelés miatt is jó.

Két kutyát nem tudom, hogy jó-e egy kernelbe zárni, nem értek annyira a kutyákhoz. Gondolom a gazda se valami nagy észlény, és tehetetlen. Lehet, hogy nem rosszakaratból, de ha mondanának neki valami konkrétabbat, hogy mit kellene tennie, hogy megnyugodjanak a kutyái, akkor talán megtenné.

2021. dec. 29. 00:36
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, hiába vergődsz, mert semmi nem fog változni. Ez van, a jegyző kijön öt percre, talán! küld egy harminc rongyos csekket a szomszédoknak és ennyi.

Mi éveken keresztül jártunk a nyakukra (3x20 lakásos társasház), pont lesz...

2021. dec. 29. 16:01
 18/20 anonim ***** válasza:
36%

Kedves 13.

Nézz körül, hogy milyen tájolásuak a házak. Többségnél északi oldalon van a szomszéd.

2021. dec. 29. 19:10
 19/20 anonim ***** válasza:
51%

ma 19:10

Leírhatod százszor is, akkor is hülyeség lesz a hülyeség.

Majd ha mutatsz erről egy hiteles statisztikát, akkor elnézést kérek, de addig ne ismételgess ilyen sületlenséget!

2021. dec. 29. 23:15
 20/20 anonim ***** válasza:
53%
Miért pont északi? Nekünk pl. 3 oldalon van szomszédunk, északi, déli és keleti oldalon. Vagy úgy gondolod, csak egy oldalról van szomszéd? Én ezt most nem értem.
2021. dec. 29. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!