Folyamatosan ugató kutyákkal mit lehetne tenni?
1 éve költöztünk a jelenlegi otthonunkba.
Az oldalsó szomszédainknál is van 2-2 kutya, illetve szemben is van 3.
Az egyik oldalsó szomszéd és a szembe szomszéd kutyái állandóan (!) ugatnak.
Napközben próbálom teljesen kizárni, elfoglalom magam stb, nem figyelek.
Éjszaka viszont egyre bosszantóbb a helyzet. De már annyira, hogy konkrétan a hátsó szobában alvó fiam is felkel sajnos rájuk és nagyon nehéz vissza altatni szegényt.
Mindig kinézek ilyenkor, hogy van-e mozgás, esetleg egy macska szalad el, de semmi!
Konkrétan ül a kutya a bejáróba és ugat / vonyít a semmibe, de mintha ritmusra csinálná, folyamatosan, órákon (!) keresztül. Nem túlzok, 10-20-30 perc esküszöm már nem zavarna, de rendszerint elkezdik 11kor és minimum 1-ig tart.
A szomszédoknak már jeleztem, hogy nagyon zavaró, jó lenne ha valamit megpróbálnának csinálni velük, tudom, hogy a kutya dolga ez, nincs is ezzel gond, ha valamit jelezd, de ezt nem tudom megérteni, amikor a semmibe csinálja. Nem hiszem el, hogy őket nem zavarja, de arra sem hajlandóak, hogy kimenjenek és rájuk szóljanak / éjszakára legyenek elzárva.
Ilyenkor mit lehet kezdeni?
Kérjem csúnyán?
Jelentsem valahol?
Vagy csak fogadjam el, hogy ez van, marad a szenvedés és a kialvatlanság.
Aki volt hasonló helyzetben, szívesen fogadnám a tapasztalatokat!
Nálunk itt a környéken nem igazán foglalkoznak ilyenekkel, szerintem állatvédők sincsenek..
teljesen tanácstalanok vagyunk már, tényleg nem értem miért csinálják.
Én is nagyon szenvedtem éveken keresztül, aztán találtam egy megoldást.
Jó minőségű hangszórón vagy hangfallal kapcsolj be egy 8-10 órás relaxációs zenét youtube-on, egy másik ablakban pedig nyiss meg kb ugyanolyan hosszú ún. fehér zajt (hullámok, eső, folyó, repülőgép), s játszasd egyszerre a kettőt. Én évek óta így alszom + füldugó.
Egyszerűen nem tudsz mit tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!