Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogyan lehet megoldani hogy...

Hogyan lehet megoldani hogy elköltözzetek a mamahotelból?

Figyelt kérdés

Ez a kérdésem főleg a 20 és 30 év közötti fiatalokhoz szól hogy hogyan tudjátok vagy tudtátok megoldani hogy elköltözettek a mamahotelból vagy ha még a mamahotelban laktok akkor van e valami tervetek vagy miért nem tudtatok elköltözni?

Ha idősebbek vagytok akkor meg hogyan tudtátok megoldani hogy elköltözettek a szülői házból?

2021. dec. 26. 22:31
 1/9 anonim ***** válasza:
63%

Én 24ig mamahotelban éltem, mert egyetemen tanultam, és max a költőpénzt összeszedni volt időm.

Utána összeköltöztünk a párommal, mindketten dolgoztunk, ez ment pár évet.

Aztán 29 voltam, amikor szakítottunk, és hazaköltöztem mamahotelba másfél évre. Önerőt gyűjtöttem, és végül minimál hitellel (leginkább a felújításra) vettem egy elég komoly lakást. De ehhez hozzájárult hogy jól keresek (mert tanultam, és mert magamat fejlesztettem albira gürcölés helyett). Amúgy valszleg ugyanez lenne, csak fizetném a havi törlesztőket még egy évtizeden át.

2021. dec. 26. 22:38
 2/9 anonim ***** válasza:
73%
tanulás, jó munka, karrier, spórolás, albérlet/saját lakás. Ez a tradicionális módszer, sokat lehet könnyíteni a dolgon, ha van olyan párod, akivel közösen lehet tervezni, viselni a költségeket, esetleg van saját lakása. Vagy lehet örökség/szülői támogatás, ami megtolja a szekeret. Emellett még vannak kevésbé koncencionális megoldások, mint pl. a golddigging
2021. dec. 26. 22:41
 3/9 anonim ***** válasza:
73%
Nekem az a tervem, hogy összerakok egy némi pénzt, veszek egy lakást kölcsönnel. Kiadom albérletbe és megvárom míg kifizeti magát. Addig mamahotelban gyüjtögetek tovább. Vagy ha lesz olyan párom, akkor vele összeköltözök.
2021. dec. 26. 22:41
 4/9 anonim ***** válasza:
71%
Nos jelenleg 24 vagyok. Még legalább 2 évig itthon leszek. Addig spórolok, igyekszem kimaxolni a tanulást és a melót. Utána ahogy alakul. Ha lesz egy párom akkor vele költözöm össze, ha pedig nem akkor a 2 év alatt összeszedek annyi pénzt amiből kijönne egy lakás. Hitellel természetesen.
2021. dec. 26. 22:53
 5/9 anonim ***** válasza:
86%
Én 22 éves vagyok, még min. 25 éves koromig tanulni fogok és csak azt követően fogok tudni főállású munkát vállalni. Addig max. kapok ösztöndíjat vagy diákmunkát tudok vállalni, de alapvetően a szüleim tartanak el és amíg ez így van, addig igazából nincs mit tervezgetni... Mindenesetre mivel a szüleim vidéken laknak, én pedig mindenképpen nagyvárosban képzelem el az életem (tanulás, munka stb., minden lehetőség szempontjából) és otthonról nem lenne megoldható az ingázás, ezért egyértelmű, hogy albérletben fogok majd lakni az egyetem után is, max. másik városban vagy majd ahogyan alakul. Ha lesz párom, akkor vele, ha nem lesz akkor majd valamilyen másik lakótárssal/lakótársakkal. A szüleim tudnak támogatni az elindulásban, de nyilván az lenne a cél, hogy majd olyan munkát találjak, amivel tudom magamnak finanszírozni az alap megélhetésem. Úgyhogy albérletben fogok költözni, ami nyilván kiadás stb., de nem lesz más opcióm.
2021. dec. 26. 22:56
 6/9 anonim ***** válasza:
45%
Én azért lakok itthon a szüleimnél még közel 30 évesen is mert nem akarok pénzt kidobni albérletre, hanem azt félre tettem és nem igazán költöttem másra. Telefont is csak akkor veszek ha nagyon muszáj, autóból is csak egy 20 éves sok Km-es valamim van amit annyira tartok rendbe hogy ne dőljön szét alattam és tudjak mivel közlekedni mert ahol lakok sajnos autó nélkül megszívom mert munkába csak autóval van lehetőségem bemennei. Mindennap a szüleim autóját nem tudom elvinni ezért kellett saját. De pont idén nyáron jutottam el oda hogy már van ház a tulajdonomban. Persze nem egy nagy eresztés viszont nekem kezdésnek bőven jó, kis egy szobás ház erősen fel kell újítani egyedül a tetőt csinálták meg 2 éve normálisan és emelt tető tehát beépíthető tetőtéri szobának ami mindenképp pozitív. Van egy mellék épület ami tartalmaz egy nagy szobát egy fürdőt wc-vel együtt. Jelenleg azt tervezem hogy azt teszem lakhatóvá amint jönnek a jó idők és jövőe már legalább ott lehetek a házamnál igaz hogy egy pici kis szoba konyha fürdőszoba lyukban leszek de legalább végre egyedül és ezerrel gyűjthetek a ház rendberakására meg akkor legalább helyben leszek bármikor dolgozgathatok és nem kell hazajönni meg oda eljutni aztán megint haza mégis csak 10 km út innen a szüleimtől és a munkahelyem meg félúton van. Jelenleg még otthon lakok de már gyűjtöük arra hogy azt a kis lyukat megcsináljam lakhatóvá mert nyílászárókat muszáj cserélni, normális fűtést kell oda tenni mert egy kályha van ami már nem jó semmire sem. Az ottani fürdő használhatatlan mert a vízvezeték ki lett kötve, meg a szennyvíz elvezetőt kell megcsinálni. Áram az legalább van jó vezetékek vannak mert külső kábelcsatornába van az összes tehát az egészet átnéztük és könnyen javítható ha mégis kellene. Jelenleg ezért élek még itthon hogy tavaszig összekapjam magam annyira hogy a kezdő lépseket eltudjam kezdeni. Első a pici ház rendbetétele aztán jöhet a nagy. Ha albiban lennék akkor még egy pici garzonra sem tellett volna, még önerőm sem biztos hogy lenne.
2021. dec. 26. 22:59
 7/9 anonim ***** válasza:
51%
Dolgoztam 18 éves koromtól. 24 évesen vettem egy felújítandó házat falun kpra (2m) , és elköltöztem.
2021. dec. 27. 12:42
 8/9 Metionin ***** válasza:
38%
Eleve koliba mentem érettségi után és eltartottam magam. Mikor végeztem, albérletbe költöztem először 2 lánnyal, utána a párommal. Nem ördöngösség, csak dolgozni kell.
2021. dec. 27. 14:47
 9/9 anonim ***** válasza:
36%
Látom jönnek a lepontozások az irigyektől. Talán ha dolgoztatok volba ti is, nem piálgattatok, buliztatok volna egész huszas éveitek alatt akkor lenne hol laknotok ;)
2021. dec. 27. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!