Az gáz, hogy már lassan négy hónapja lakok itt, de nem ismerem a szomszédomat?
4 hónapja költöztem fel Pestre társasházba. Azóta még egyszer sem találkoztam a szomszédommal, mert más a napi rendünk. Ez gáz?
Mamám szerint mindjárt első nap körbe kellett volna járnom az emeletet, bekopogni mindenhova és bemutatkozni, de én nem vagyok nagyon szociális ember.
Én vidéki vagyok, nagyközség, panelba lakunk,mi egyetlenegy egy szomszédot ismerünk.Már itt élünk 2 éve,de ezalatt a két év alatt az emberek 70% cserélődik
15 lakásból 5 fix a többi albérletben van kiadva,mi úgy vettünk,a mi szintünkön a 2 év alatt 4x jöttek mentek, pár hónapra beköltözik valaki,elmegy, áll egy darabig a lakás,valaki megint jön.
Többi szinten is hasonló a helyzet, azok a szomszédok akik állandóan vagyis már itt vannak 10+ éve és folyton cserélődnek az emberek ők se tudjákki a szomszédjuk
Szerintem nem.
Köszönni illik és ennyi. Azért, mert közös a lépcsőház, mert az ember ezt engedheti meg magának, még miért kéne érdekelnie, hogy ki a szomszéd.
Az is lehet, hogy jönnek mennek az emberek a lakásokba, ki tudja.
Ez nem családi ház meg ilyesmi, hogy fix hogy ezer évig ugyanaz fog ott lakni.
Én ennek a szomszédolásnak nem tartok túl nagy fontosságot, mert egymás mellé építették a lakásokat vagy egy házba. Én nem igazán vagyok kíváncsi a szomszédaimra, persze ha ők kíváncsiak lennének rám, nem zárkóznék el, de magamtól nem érdekelnek.
Plusz tudom magamról, hogy azért lakok itt, mert spórolok saját házra, és amint tudok húzok el innen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!