Miskolciak! Ti szeretitek a várost?
Pestről költöztem le. Életem hibája volt. A tömegközlekedés egy nulla (kivéve a villamos, de a buszok katasztrofálisan közlekednek), álláslehetőség ami normális alig van, az emberek folyton beleállnak a pic$ámba és nem egyértelmű jelzés az, hogy fülhallgató van a fülembe és ne szóljanak hozzám. Kultúra nincs nagyon, az emberek mindent "okosba" akarnak megoldani.
Beszűkülten látnak sok mindent ("Ha van munkád minek nézel másikat? Ha van diplomád minek mégegy?"), a változatosságtól félnek és ha nincs valami ami kimozdítsa őket el se hagyják Miskolc határát, mert "itt minden van".
Fél évet éltem itt, de elég is volt.
Ide járok egyetemre, szeretem is, meg nem is.
Amit utálok, az a tömegközlekedés, a többi dologgal nincs bajom. Pár éve a közlekedés is jó volt, csak most rontották el.
Itt születtem, itt élek.
Igazából nagyon szeretem. Az ország legjobb hegyvidéki városa lenne c*gányok nélkül. De még így sem rossz.
Munka van-e? Ha a szakmád keresett akkor igen. Plusz az ingatlan árak olcsók.
Igazából azért szeretem mert van mozi, gyorséttermek dögivel. Jó helyek ahhová tudom vinni a barátnőm. Plusz mivel diósgyőrben lakom, ha gondolok egyet megyek egy erdei biciklizésre, túrára. Akár hetente többször. Ezt pedig nem lehet megfizetni. Ha ezt tudod élvezni, a város és természet közelségét, akkor nagyon jó hely Miskolc.
Ha viszont tipikus belvárosi egér vagy, akkor nem hiszem, hogy te városod lenne. Miskolcnak a természet közelsége a legnagyobb erénye, aki ezt nem használja ki, annak érdemesebb más városba menni.
És igen, cigók vannak dögivel. Vasgyár az no-go zona. Az új győri főtér egy drogtelep. Plusz még van egy pár hely ahova megy az ember, már az utca elején érezni a tipikus c*gány szagot. Az olyanokat jobb elkerülni.
De vannak csodás, nyugodt, cigány mentes szép utcák és helyek. Azok nyugodtak. Én is ilyen helyen lakok és nagyon szeretem.
"és ha nincs valami ami kimozdítsa őket el se hagyják Miskolc határát, mert "itt minden van".
Mondja ezt az egyetlen pesti, aki valaha elhagyta a városa határát :D
...amikor kezdek felháborodni a 4. mondaton, hogy én nem ilyen vagyok, aztán eszembe jut, hogy anyám dunántúli :D (mondjuk az olcsó termékek levadászását nálunk pont ő csinálja...)
Egyébként amit leírtál, az ország jelentős részére igaz, 1-2 dunántúli kisebb településre nem. Panel az mindenfelé ilyen sajnos, az embert nem arra tervezték, hogy kis területen éljen tízezer másikkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!