Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A felső szomszéd mit csinál,...

A felső szomszéd mit csinál, amikor "golyót gurít"?

Figyelt kérdés

Akárhol éltem, akárkivel beszéltem, mindenki beszámol erről a jelenségről. Mindenki úgy írja le, mintha golyó gurítás lenne.

Mi lehet ez a zaj?

2021. dec. 16. 12:37
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
29%
Paranormális jelenség. De ebben hinni kell.
2021. dec. 16. 13:40
 12/49 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez eddig az egyik legjobb kérdés az oldalon.:D

Én személy szerint kihúzható ágyra gyanakodtam. De ez rejtély marad mint sok minden az életben.

2021. dec. 16. 13:45
 13/49 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ugyanez volt, férjem két gyereke lakott felettünk (családi ház, külön bejáratú lakás fölöttünk), alaposan szigeteltük pedig, (mondván, a mi kényelmünk miatt). De ilyen golyógurítást én is hallottam, nem tudom a mai napig sem, mi a franc volt, felnőtt emberek voltak már, nem hiszem, hogy ilyennel szórakoztak.
2021. dec. 16. 14:16
 14/49 anonim ***** válasza:
100%

Én a sörösüvegre azért nem gondolnék, mert gyerekkoromban apám szerette a söröcskét egy időben (amíg le nem tette), nálunk sokszor gurult akkortájt a sörösüveg mindenfelé és annak nem ilyen volt a hangja. Ennek a "golyónak" nincs ilyen "üveghangja", ráadásul nálunk néha pattan is a földön amikor leejtik és akkor kifejezetten ilyen tömör vasgolyó vagy csontgolyó hangja van, nem üveges és nem hengeres. Bár tök logikus magyarázat lenne a sörösüveg, de szerintem ez nem az. Én inkább valami másra tippelnék ezért. (De nem tudom mire, nincs jobb ötletem.)

A gyógyszeres üvegnek a hangját nem ismerem, ahhoz nem tudom hasonlítani.

Nálunk a felső szomszédnak kihúzható ágya is van, és mellé még ez a "guruló golyó" is lehallatszik és a két hang nem ugyanaz, meg lehet különböztetni őket. Ezért gondolom azt, hogy nem is az ágy kerekeinek a hangja. De most ha ez a kérdés nagyon felspanol, és nem kapunk rá tökéletes választ, akkor a legközelebbi golyó gurításnál fogom magam és felmegyek megkérdezni akár este 10-kor is, hogy "Ne haragudjanak már, engem nem zavar a hang, de mi a jó isten gurul?" XDDD

Erről jut eszembe: Kinél mikor gurul? A nap mely szakaszában? Ahol most lakunk, itt nálunk mindig este 9 és éjfél között van ez a hang. Ebből logikus lenne arra következtetni, hogy valami lefekvéssel, alváshoz készülődő tevékenységgel van összefüggésben, ami a hálószobából jön. Viszont az előző lakásunknál meg többségében délután 5-6 óra körül volt ez a gurulás (néha egyszer-egyszer délelőtt is, de ez volt a ritkább), és a fürdőszoba felől érkezett a zaj. Azért lehet érdekes ez a kérdés, hogy kinél hány óra közül szokott lenni és melyik helyiség felől jön, mert hátha ez alapján lehet következtetni arra, hogy mi az eredete. De nem tudom, ezek csak tippelgetések.

2021. dec. 16. 14:25
 15/49 anonim ***** válasza:
94%
Nálunk is van ilyen és kiderült hogy a szomszéd macskája. A macska egy olyan állat ugye amit nem kell sétáltatni és ezért sokszor nem is tudnak róla a szomszédok hogy valakinek van.
2021. dec. 16. 14:30
 16/49 anonim ***** válasza:
98%

Ez tenyleg az egyik legjobb kerdes, mostmar engem is ol a kivancsisag :D Valaki kerdezze mar meg a szomszedjat, legysziii.

Az is lehet, hogy vannak itt is a "gurulos" szomszedok kozul, csak ugye lehet, hogy nekik nem is tunik fel ez a hang, foleg ha rutinszeru :D Amugy a kihuzhato agynak meg a szamitogepes szeknek nem is hasonlit a hangja a golyoguritashoz szerintem, de lehet tenyleg az. Lehet mindannyian gurulos szomszedok vagyunk.

2021. dec. 16. 14:59
 17/49 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem gurulósszék.
2021. dec. 16. 15:19
 18/49 anonim ***** válasza:
88%

Meg van a válasz:

Azt halljátok, amikor a -többnyire nem normális- felső szomszédnak éppen elgurul a gyógyszere.

:)

2021. dec. 16. 15:21
 19/49 anonim ***** válasza:
98%
Én azért nem gondolnám gurulós széknek sem, mert néha hallom, hogy leesik és koppan, sőt van amikor pattog is egyet-kettőt és onnan gurul tovább. Van amikor az egész szobán keresztül végig gurul, 5 méter hosszan. Lövésem sincs, hogy mi lehet ez.
2021. dec. 16. 15:46
 20/49 anonim ***** válasza:
100%
Én is hosszan hallom a gurulást, amikor hallom.
2021. dec. 16. 15:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!