Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kinek van ebben igaza?

Kinek van ebben igaza?

Figyelt kérdés
A lakótársammal egymás mellett van a két szobánk, viszont a fal valószínűleg gipszkartonból van, mert minden borzasztóan áthallatszik. Én már le szoktam feküdni aludni 11-kor, viszont minden egyes éjszaka arra kelek hajnali 2-kor, hogy a lakótársam pakol a szobájában vagy egy fél-háromnegyed óráig. Ha vasatagabb fal lenne, valószínűleg nem hallatszana át, de így néha szóra szóra szoktam hallani a telefonbeszélgetéseit is. Eleinte nem szóltam neki, mert gondoltam megszokom és nem akartam rigolyás lenni, de miután ő írt egy levelet a 3. lakótársunknak, hogy zavarja vele kapcsolatban valami, gondoltam akkor én is elmondhatnám neki, ami zavar, és megkértem, hogyha lehet, akkor ne hajnali 2-kor pakoljon. Erre azt a választ kaptam, hogy az ő szobájában azt csinál, amit akar. Egyébként megértem azt is, amit ő mond, mert ebben igaza van, de aztán arra hivatkoztam, hogy éjszaka amúgy sem illik hangoskodni, és hogy mivel 3-an élünk együtt, figyelembe kell venni a többieket is, és nem csak azt csinálni amit 'én' akarok. Ti ezt hogy látjátok?

2021. dec. 7. 08:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem lehet vele normálisan megbeszélni,akkor én költöznék.

A főbérlő sem fog vele tudni mit kezdeni,max egyszer szól neki aztán rátok hagyja,hogy oldjátok meg.

Egyébként a füldugó egy hasznos megoldás lehetne még.

Abban igaza van,hogy ott azt csinál,amit "akar"

De mivel ez téged is megillet ezért a pihenéshez neked is ugyanúgy jogod van.

Gondolom ő sem azt a zenét akarja hallgatni a saját vackában,amit te a te részeden hallgatsz.

2021. dec. 7. 09:41
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
En nem engednek. Ha a lakotarsnak a masik lakotarsal is gondja van, nekem meg vele, akkor eselyes,hogy az 1es jatekos a ludas. Miert en koltozzek ki?
2021. dec. 7. 09:55
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Én szemét lennék és hajnali 3 körül mikor elcsendesik felkelnék egy párszor "filmet nézni".
2021. dec. 7. 11:17
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
"A félelem dühöt szül, a düh gyűlöletet, a gyűlölet kínt, és szenvedést" szolni kell a foberlonek,hogy az emlitett lakotarssal nem lehet elni.
2021. dec. 7. 11:21
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Én megkérdezném tőle, téged ki tanított illemre? Vagy mondd neki, hogy pakolhatsz, csak halkabban, vagy pedig, ha nem hallgat rád, akkor kezd el te is "pakolni" az éjszaka közepén, igaz, ezzel másokat is zavarnál, nem csak őt. Mindenki csak olyasmit csináljon, ami neki sem esne rosszul mástól. Ezt mondd meg neki, vagy írd le neki, hogy ott legyen mindig a szeme előtt.
2021. dec. 8. 13:21
 16/20 anonim ***** válasza:
Kérdezo, élsz még?
2021. dec. 8. 15:27
 17/20 A kérdező kommentje:
Hát végül az történt, hogy annyira nem sikerült megbeszélni, hogy már elkezdett személyeskedni és bunkózni, meg hogy azt gondolom, hogy körülöttem forog a világ, amiért erre kértem :D Azóta szóltam a főbérlőnknek, és elvileg majd beszélünk róla. Meg átrendeztem a szobámat, hogy az ágy távolabb legyen a válaszfaltól, és így egy fokkal azért jobb.
2021. dec. 8. 18:50
 18/20 A kérdező kommentje:

#15-ös

Teljesen egyetértek veled, és én végig normális hangnemben meg kulturáltan beszéltem vele, de igazából már az elején reménytelen volt, mikor egy teljesen normálisan megfogalmazott kérésem után is bunkón válaszolt, hogy biztos alvási problémáim vannak. De egy tanulságom van belőle, hogy legközelebb még ennyi időt se fogok pazarolni normális megbeszélésre, ha a másik fél idióta és nem vevő rá.

2021. dec. 8. 18:55
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Leírás alapján éppen ő az, aki azt képzeli körülötte forog a világ és neki aztán senkire sem kell tekintettel lennie. Tipikus HP.

Az emberek többsége hajnalban bizony alszik, illik ilyenkor nem zajongani. Nem is értem mi a búbánatért kel hajnali 2-kor pakolni?! Alattatok/Fölöttetek nem laknak amúgy? Oda nem hallatszik fel, amit művel minden hajnalban? Nálunk a felettünk lakó idióta p*icsa rendezgette folyamatosan a szobát hajnalok hajnalán, nem egyszer keltünk csattanásra meg puffanás rá. Első dolgunk volt felmenni és szólni, hogy ezt ő sem gondolhatta komolyan és legyen kedves tekintettel lenni arra, hogy mások is laknak körülötte.

Amúgy ha ekkora b*unkó és kb még neki áll feljebb, én is biztos bosszút állnék és mikor tudom, hogy alszik (akarom mondani aludna), minden létező módon azon lennék, hogy felébresszem. “Véletlen” bekapcsolnám a zenét, véletlen pont a fal mellett lenne sürgős pakolnivalóm stb. Érezze már egy kicsit ő is a törődést. Meglátjuk mennyire élvezné, amikor őt ébresztik fel rendszeresen.

2021. dec. 9. 00:13
 20/20 anonim ***** válasza:
Megfelelő stílusban kérted a szomszédot?
2021. dec. 9. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!