30-50 közötti nők, férfiak! Van val@kinek ILYEN típusú nosztalgiája? A 80-as (esetleg 70-es) évek iránt, DE A MAGYAR (szoci) "változata", nem a csili-vili tehetős nyugati dolgok iránt? Pl. 80-as évekbeli utcakép, Skoda 120-as autók, akkori ruházat...
Pl. 80-as évekbeli utcakép, Skoda 120-as (meg 105-ös, meg nagy polszki, és Tatra, stb.) autók, Volán-TeFu-s kamionok, Ikarus autóbuszok, akkori ruházat, korabeli "furcsa" lakberendezés, Lehel (jó büdi!) hűtők, reklámtáblák, lőszernyomos házak (nem kifejezetten Budapestről beszélek, más városokban is voltak bőven felújítatlan, koszos-színű épületek), Pocsék Áruk Fóruma, illetve Ablak és Új Reflektor Magazin műsorok, interurbán telefonhívások...
Egyszóval az után a bizonyos keleti "hangulat" után van valamelyikőtöknek nosztalgiája? :) Ha igen kérlek írd le, hogy hölgy, vagy férfiú ír nekem, esetleg azt is mely városkából. :)
Hiába manapság már annyi, de annyi minden sokkal jobb, mint amit annak idején átéltem/átéltünk, mégis valahogy ez a fejletlen, "koszos-falú" házakkal tele lévő, lassú világ után van valami (még saját magam számára is) megmagyarázhatatlan nosztalgiám.
Minden kedves hasonló cipőben járó, manapság már furcsának tűnő KGST-s, keleties hangulatú dolgok iránt nosztalgiàzó lelki társamnak előre is köszönöm a hozzászólásokat! :)
Van emlékszem amikor még az Ikarus buszokon dohányzott mindenki meg mindenhol :d sokkal jobbak voltak a zenék, az emberek is nagyon mások voltak nem volt ennyi féreg... Sorolhatnám rengeteg dolog van.
Viszont a mai technológia az nem baj hogy már itt tart, régen nagyon sok nehézség is volt...csak arra nem emlékszik annyira az ember.
Off, de aki most 30 éves, az '91-ben született, ergo sok emléke nincs a 70-es, 80-as évekről.
Szóval inkább 40 fölöttieket kérdezz :P
Szar volt az iskola is. A sok komcsi gyerekének ki volt nyalva a segge és mindent elnéztek nekik.
Akkoriban voltak utcabizalmi pozíciók, ők úgy figyelték az embereket mintha muszáj lenne.
Kérdező, azért érzel nosztalgiát, mert akkor voltál fiatal.
És a fiatalságunk iránt idősebb korban mindig nosztalgiát érzünk. Akkor is, ha akkor háború volt, ha elnyomás volt, ha objektíve sokkal rosszabb körülmények voltak.
Nekem is nosztalgiám van pl. a faros Ikarusok iránt. Ha adódik alkalmam ilyen nosztalgia buszjáraton utazni, mindig szakítok rá időt. Miért? Mert akkor kicsi gyerek voltam. És jó lenne újra gyereknek lenni. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!