Albérlet, vagy saját lakás hitelre?
Jövőre fog lejárni a Fundamentám, arra tudok elvileg felvenni kedvezményes hitelt, van önerőm is saját pénzből + szüleim támogatásával, bár nem sok, de azt a minimumot kiteszi, amit kellhet a hitelhez.
Viszont nem tudom, hogy érdemes-e lakást venni, vagy valamikor olcsóbb lesz. Azért gondoltam a lakás vásárlásba, mert ha esetleg nem is költöznék oda, akkor kiadnám maximum, és akkor a hitel törlesztőt gyakorlatilag a "bérlő" fizetné.
Egyenlőre még abban sem vagyok biztos, hogy hova költözzek, mármint melyik városba.
Szia!
Anyukámnak kétgenerációs háza van (külön kertrésszel és bejárattal), ezért mi a férjemmel a szomszédban lakunk.
Vettünk mi is hitelre lakást és kiadtuk albérletbe, így nekünk nem kell foglalkoznunk a törlesztőrészlettel, viszont x év múlva lesz egy ingatlanunk, amivel bármit tudunk kezdeni.
Szerintem ha nem vagy rászorulva az sos költözésre, akkor én nem albérletre költenék a helyedben, hanem vennék egy lakást amit kiadnék.
Az ingatlannak sosem esik az ára, ha meg igen akkor is minimálisan és utána újra növekszik. Mindenképp megéri ebbe fektetni.
Egy lakás mindenképpen befektetés.
Ha kinis adod és így nem azonnal térül meg, akkor is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!