Szoktak szólni a szomszédok, hogy reggel vagy este ne menjen a mosógép, mert hangos?
Nekem volt olyan fiatal pár szomszédom, akik este mostak. 11 körül. Az egész ház elcsendesedett, hát akkor azért lehetett hallani rendesen.
Szóltam nekik, hogy máshova kellene időzíteni. Lehet este, 8-9 még abszolút belefér, de 10-re legyen vége.
A fiatal csaj teljesen ledöbbent, hogy ő kertes házból jött, ebbe bele se gondolt, ne haragudjak, többet nem lesz ilyen. Azóta tényleg nincs.
Napközben szoktam,de engem az sem zavar,ha a szomszéd éjjel mos.
Nem hallottam még annyira zavaróan hangos mosógépet,hogy ez gond lett volna.
Az is lehet, hogy szerencsém volt eddig vagy nekem van magasan az ingerküszöb.
Mondjuk a házimozi full hangerőn, mélynyomóval éjfél körül a fal másik oldalán már zavar.
Egyszer szóltam nekik,de akkor olyan hangos volt,hogy felismertem Bruce Willis magyar hangját..
Nyugodtan szólhatnának, mert semmire nincsenek ők sem tekintettel - és itt a kör be is zárult! Egyoldalú jótékonykodás a szomszédok irányába soha sem "bolt"! Van, aki ÉJJEL mos! Van, ahol a kutya minden különösebb ok nélkül, folyamatosan ugat, - mint ha ráléptek volna a fejére! Éjjel is! Amikor az ellenségeskedést maximálisan nélkülöző hangnemben megemlíted ezt a szomszédodnak, akkor kategorikusan hazudik, - már hogy az ő iciri-piciri ugyuri-bugyrija olyan néma naphosszat, mint egy eldobott kő - és amikor már végképp nem tudja fedezni a dolgot, akkor meg jön a "kutya epilepsziával"...
Ezekben a helyzetekben, ilyen szomszédok mellett nincs miről beszélni, - ha felmerül az empatikus megközelítése a szomszédi viszonynak!
Nekem fura lenne, miért nem mos napközben? (Nyilván tudom hogy sokan nincsenek otthon akkor, köztük én sem, de a legtöbb gépen már van időzítő.)
De ha nem este 11-ig tart akkor nem szólnék. Csak magamban furcsállnám.
Az én szomszédaim 0-24-ben dübörögnek körülöttem, szóval pont leszarom.
sokszor mosok este, egyszerűen akkor van időm, meg van amikor hazaérve például túrázás után azonnal bedobok egy mosást. Vagy másik opció, hogy reggelre időzítem 7 körüli végzéssel.
Maga a mosás nem hangos, a centrifuga hallatszik, de az sem vészesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!