A pesti egyetemisták hogy bírják ki, hogy kis lyuk albérletekben laknak?
80k-t fizetek az albérletért. Ha nem akarok kenyéren és vízen élni, akkor a kaja is havi 40 ezer. És még semmit sem költöttem magamra, szórakozásra vagy bármire
Na meg félre is kéne tenni. Egy fillért nem tudok így félre rakni, pedig már gyűjtenék lakásra
Nem értem, hogy miért fényezitek ennyire a magánkollégiumokat. Láttatok már egyáltalán? Mi néztünk egy magánkollégiumot, de egy kis, másfél méter széles patkánylyuk szobát kínáltak volna, egy apró konyhával, és 10-en lettünk volna egy fürdőszobára. Egy romos, körlépcsős bérházban, ahova a bejáratra ki volt írva, hogy omlásveszély. Mindezt 80-90 ezerért, pontosan már nem emlékszem. (Körúti Magánkollégiumok, az Üllői úton)
Ennyi pénzből meg már mehetnél albérletbe. Az egyetem kollégiuma ehhez képest egy luxuslakosztály volt. Igen, elsőévesen kollégista voltam, másodéves koromtól már nem kaptam.
Most is lakótárssal lakok, nem egyedül. Nehéz elviselni őket is. Én elég antiszoc vagyok, nekem nincs igényem arra, hogy programokra járjak meg bulizzak. Épp ezért, nekem semmi pluszt nem ad a város és a lehetőségek. Jól elvoltam én vidéken a tágas családi házban a nagy udvarban az állatokkal. Reggelire ehettem friss tyúktojást is.
"Én elég antiszoc vagyok, nekem nincs igényem arra, hogy programokra járjak meg bulizzak."
Ezt leírhattad volna a kérdésben is, akkor nem fárasztjuk magunkat azzal, hogy ötleteket adjunk arra vonatkozóan, hogy mitől érezhetnéd jobban magad (egyébként ahhoz, hogy ne járj programokra, nem kell feltétlenül antiszocnak lenni, hiszen sok helyre elmehetsz egyedül is, nem kell senkivel szocializálnod). Te magad választottad, hogy nem csinálsz semmit, csak ülsz a kis lyukban, panaszkodsz és sz.rul érzed magad, aztán meg csodálkozol, hogy mások ezt hogy bírják. Nos, úgy, hogy ők nem csak ülnek és nyavalyognak.
Úgy, hogy belekényszerülnek, mert sok pénzéhes tulajdonos így is drágán adja ki a lakását!
A kényszer nagy úr.
A tulajok meg mohók!
Úgy bírják ki a kis lyukakat, hogy a legkevesebb időt töltik ott.
Ha hiányzik a természet, menj ki te is, amennyit csak tudsz, tölts a szabadban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!