Mi a különbség a pesti meg a vidéki élet között? Miért mondják Pestre, hogy más világ?
Figyelt kérdés
2021. jún. 10. 15:40
1/21 anonim válasza:
Én éltem Budapesten is és vidéken is. Budapest pörgősebb - aztán hogy ez előny vagy hátrány, az egyénfüggő.
Engem például zavart a tömeg, a zsúfoltság, a forgalom, más meg élvezi hogy pezseg az élet és sok ember veszi körül. Én jobban szeretem az álmos vidéki, falusi életet, más begolyózna az unalomtól itt.
2/21 anonim válasza:
Nagyon nagy különbség van a kettő közt. Szerintem ezt úgy tudod megállapítani csak, ha egy időre elmész/elköltözöl vidékre/Pestre.
3/21 A kérdező kommentje:
Ha reggel elindulok dolgozni, vagy home officeban vagyok a napom ugyanugy elmegy. Talán konnyebb munkat talalni. De en akarhol is laktam, reggel 6kor indultam otthonrol és este 6ra erkeztem meg tanulni/mosni/fozni. Kulturalis programok tobbek de oda sem jutok el 1-2 alkalomnal tobbszor havonta. Meg az emberek nyitottabbak sokszinubbek
2021. jún. 10. 15:46
5/21 anonim válasza:
Én éltem Budapesten két évig szerettem hogy mindent tudtam ott csinálni bármi kellett tuti volt Budapesten ha lehetett kapni koncertek stb de amúgy igazából jobban szeretek egy vidéki városban élni
6/21 anonim válasza:
Vendéglátásban dolgozom, így itt Pesten sokkal könnyebben találtam munkát, sőt, covid mentes időkben annyi a lehetőség, hogy tapasztalattal a hátad mögött még válogatni is lehet. Nekem ez sokkal jobban bejön, hogy rengeteg a lehetőség, tömegközlekedéssel egész hónapban eljárok 9500 forintból, a kocsit csak kiránduláshoz, családlátogatáshoz veszem elő. Kertvárosi, már-már falusias hangulatú, csendes helyen lakom, így esetemben a hangzavar problémája sem áll fenn, viszont a tömegközlekedés nagyon jó. Már nem mennék vissza egy vidéki faluba.
7/21 anonim válasza:
Elmagyarázod, hogy ezt miből szűrted le?
9/21 Senior Séf válasza:
Nincs olyan, hogy pesti élet. Pesten csak LAKNI lehet, ÉLNI nem.
10/21 anonim válasza:
#11 Egy 4-6 sávos út melletti zajos lakásban, ahol az ablak alatt pöfögnek az autók, ott talán igaz az állításod. Budapest viszont nem csak ennyiből áll. A kertvárosi részek teljesen élhetőek. Felszállsz a buszra vagy a villamosra és 10-15 perc alatt bent vagy a belvárosban, ahol minden van, ami szem-szájnak ingere. Ha egyáltalán valakinek van igénye vásárlási és szórakozási lehetőségekre, éttermekre, mert ha nincs, akkor nem szóltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!