Mi a különbség a pesti meg a vidéki élet között? Miért mondják Pestre, hogy más világ?
Szkeptikus vagyok, éltem kertvárosi részen és az is rettenetesen zajos volt.
10-15 percnél viszont akkor is több idő volt bejutni a belvárosba, amikor egész központi helyen éltem....
Konkrétan melyik városrészen van ilyen, hogy csendes és kellemes, de 10-15 perc a belváros?
A 13. kerületben bőven vannak csendes kertvárosi részek, ahol mégis szinte a szádban van a belváros.
De laktam a 17. kerületben is. Na onnan tényleg van 30-40 perc a belváros, de teljesen élhető, szinte falusias jellegű környék. Nem is kell feltétlenül bemenni a belvárosba, mert szinte minden megtalálható amire csak szükség van.
Így általánosítani, hogy egész Budapest élhetetlen, elég nagy butaság.
Akkor ezek szerint mást értünk csendes környék alatt, most napi szinten utazok keresztül a 13. kerületen és számomra az már abszolút a zsúfolt, zajos kategória. :D
A 17. kerület szép lehet, arrafele vannak jó részek, de gondolom a reptér brutál hangos - mondjuk az engem személy szerint nem zavarna, jelenleg is légifolyosó alatt élek és ez pl. engem nem különösebben érdekel, de a legtöbben elég nehezen viselik.
A 13. kerület nem csak a Váci útból és a Róbert Károly körútból áll. A Gyöngyösi utcára és Fiastyúk utcára merőleges kertvárosi jellegű utcák kifejezetten nyugisak. Hogy pontosítsak, a Násznagy utcában lakom. Úgyis anonim oldal, szóval nem bánom ha kiderül :D
Ja, a Váci útra és a Róbert Károly körútra talán ünnepnapokon, ha megyek. :D
Az említett részt ismerem, nekem túl szorosan beépített.
Én inkább a falura esküszöm. :D
De ne érts félre, ez egyéni ízlés kérdése, szóval nem akarlak meggyőzni hogy gondold te is zsúfoltnak.... lényeg, hogy mindenki olyan helyen lakhasson, ami a saját igényeinek megfelel. :)
Most én is a 13. kerületben lakom. Egyébként abban igaza van a vidéket pártoló válaszolónak, hogy még a kertvárosi részei is inkább csak olyan embernek számítanak csendesnek, aki nagyvárosi környezetben nőtt fel, és hát ahhoz képest nyilván csendes falusias.
Viszont abban teljesen igaza van a Násznagy utcában lakó válaszolónak, hogy vannak abszolút falusias részei Budapestnek. Én például sokáig a 22. kerületben laktam. Na az gyakorlatilag egy külön kisváros. (Amelyik részein nem hallatszik az M0-ás, az teljesen falusias.) Ráadásul nem egymás hegyén-hátán vannak a házak, hanem kifejezetten nagy udvarai vannak a kertes házaknak. Viszont innen kva messze van a belváros. :D
De olyan része szerintem nincs a városnak, ahonnan fél órán belül a belvárosban vagy, mégis csendes egy vidéki ember számára. Egyszerűen máshol van az ingerküszöb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!