Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mi a különbség a pesti meg a...

Mi a különbség a pesti meg a vidéki élet között? Miért mondják Pestre, hogy más világ?

Figyelt kérdés
2021. jún. 10. 15:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Budapesten nagyobb a nyüzsgés. Viszont vidék és vidék között is lehetnek nagy eltérések. Pl. tavaly Zamárdiban nyaraltunk a szüleimmel, anyámnak előjött az aranyere hétvégére, és másik településre kellett elvonatozni gyógyszertárba, mert Zamárdiban nem volt akkor nyitva semmi ilyen, de mondjuk nagyobb vidéki városokban ilyen probléma nincs, Budapesten is bármikor ha gyógyszer kell, találsz legalább ügyeletes gyógyszertárat még ünnepnapokon is.
2021. jún. 11. 12:14
 12/21 anonim ***** válasza:

Szkeptikus vagyok, éltem kertvárosi részen és az is rettenetesen zajos volt.

10-15 percnél viszont akkor is több idő volt bejutni a belvárosba, amikor egész központi helyen éltem....

Konkrétan melyik városrészen van ilyen, hogy csendes és kellemes, de 10-15 perc a belváros?

2021. jún. 11. 14:34
 13/21 anonim ***** válasza:

A 13. kerületben bőven vannak csendes kertvárosi részek, ahol mégis szinte a szádban van a belváros.

De laktam a 17. kerületben is. Na onnan tényleg van 30-40 perc a belváros, de teljesen élhető, szinte falusias jellegű környék. Nem is kell feltétlenül bemenni a belvárosba, mert szinte minden megtalálható amire csak szükség van.

Így általánosítani, hogy egész Budapest élhetetlen, elég nagy butaság.

2021. jún. 11. 14:53
 14/21 anonim ***** válasza:

Akkor ezek szerint mást értünk csendes környék alatt, most napi szinten utazok keresztül a 13. kerületen és számomra az már abszolút a zsúfolt, zajos kategória. :D

A 17. kerület szép lehet, arrafele vannak jó részek, de gondolom a reptér brutál hangos - mondjuk az engem személy szerint nem zavarna, jelenleg is légifolyosó alatt élek és ez pl. engem nem különösebben érdekel, de a legtöbben elég nehezen viselik.

2021. jún. 11. 14:59
 15/21 anonim ***** válasza:

A 13. kerület nem csak a Váci útból és a Róbert Károly körútból áll. A Gyöngyösi utcára és Fiastyúk utcára merőleges kertvárosi jellegű utcák kifejezetten nyugisak. Hogy pontosítsak, a Násznagy utcában lakom. Úgyis anonim oldal, szóval nem bánom ha kiderül :D

2021. jún. 11. 15:15
 16/21 anonim ***** válasza:

Ja, a Váci útra és a Róbert Károly körútra talán ünnepnapokon, ha megyek. :D

Az említett részt ismerem, nekem túl szorosan beépített.

Én inkább a falura esküszöm. :D

De ne érts félre, ez egyéni ízlés kérdése, szóval nem akarlak meggyőzni hogy gondold te is zsúfoltnak.... lényeg, hogy mindenki olyan helyen lakhasson, ami a saját igényeinek megfelel. :)

2021. jún. 11. 15:21
 17/21 anonim ***** válasza:
Ja, és nyilván a nyugalmat a 17. kerületben sem a Pesti út mentén kell keresni. A reptér messze volt onnan ahol én laktam, abszolút nem hallani. Akkor már itt is pontosítok, az Oroszvár utcában laktam. Közel a Pesti út, de a zaja egyáltalán nem szűrődik be.
2021. jún. 11. 15:25
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Most én is a 13. kerületben lakom. Egyébként abban igaza van a vidéket pártoló válaszolónak, hogy még a kertvárosi részei is inkább csak olyan embernek számítanak csendesnek, aki nagyvárosi környezetben nőtt fel, és hát ahhoz képest nyilván csendes falusias.

Viszont abban teljesen igaza van a Násznagy utcában lakó válaszolónak, hogy vannak abszolút falusias részei Budapestnek. Én például sokáig a 22. kerületben laktam. Na az gyakorlatilag egy külön kisváros. (Amelyik részein nem hallatszik az M0-ás, az teljesen falusias.) Ráadásul nem egymás hegyén-hátán vannak a házak, hanem kifejezetten nagy udvarai vannak a kertes házaknak. Viszont innen kva messze van a belváros. :D

De olyan része szerintem nincs a városnak, ahonnan fél órán belül a belvárosban vagy, mégis csendes egy vidéki ember számára. Egyszerűen máshol van az ingerküszöb.

2021. jún. 11. 15:52
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
#18 Igazad van. Ezzel nem vitatkozom. Aki ahhoz van szokva hogy óriási udvara van és a kert végében ott van a szántóföld, vagy az erdő, annak a Násznagy utca tényleg nem tágas élettér. A belvároshoz képest viszont kifejezetten nyugodt. Azzal az állítással viszont szembe mennék, hogy élhetetlen. Aki a városban érzi otthon magát, de a lakókörnyezetében szereti a nyugalmat, annak teljesen élhető.
2021. jún. 11. 16:01
 20/21 anonim ***** válasza:
Lehet félreérthető voltam, bocsi. Azt nem állítottam, hogy élhetetlen. Nem volt szándékom erre célozni. Én a két álláspont között vagyok nagyjából félúton.
2021. jún. 11. 16:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!