Milyen lehet Ausztriában élni?
Kérdező,egyre többen éreznek így,hála az orbán kormánynak,egy élhetetlen
cart csináltak az országból..Ha tehetném már rég Ausztriában élnék,
napról-napra egyre többet gondolunk arra hogy innen menni kell.. :-(
Én 4 éve élek Ausztriában. Amikor kimentünk semmink sem volt, csak egy halom adósságunk. Azóta fenntartunk kint 2 újabb autót és egy albérletet. Sőt! Félre is tudunk tenni, nem is keveset.
Itt is vannak hülyeségek, de negyed annyira sem bosszantó mint Magyarországon. Az emberek közvetlenek, kedvesek, segítőkészek.
Nyilván nincs kolbászból a kerítés itt sem, de sokkal élhetőbb.
Az első munkahelyünkön át akart verni egy magyar cégvezető és amikor bementünk a "munkaügyi hivatalba" még ügyvédet is kaptunk, 1 héten belül kitaposták belőle a fizetésünket. Otthon ez nem így megy, szarnak rád.
Itt ha segítséget kérsz kapsz is, hiába vagyunk "bevándorlók", mindenhol emberszámba vesznek, nem éreztetik veled, hogy te vagy a hivatalért vagy bármi másért.
Imádunk kint élni, szóval maximum csak látogatóba vagyunk hajlandóak visszamenni Magyarországra. Abszolút nem hiányzik.
Kell fogorvoshoz PCR ?
Nem inkább szájsebészet ?
Tegnap volt sztk rendelésen (tömés) senki nem említett ilyesmit.
A kérdésedre a válasz röviden? jobb, még ha "csak" kétkezi betanított, vagy szakmunkás vagy akkor is egy fokkal jobban élsz, nyilván nincsen "kolbászból a kerítés".
Ha már azt vesszük alapul, hogy itthon a huszon éves korosztálynak lehet nem is lesz nyugdíja...akkor már megéri kimenni.
Nem, simán nem mehetsz fogorvoshoz ha nincs oltásid,vagy pcr teszted.
Elmebetegek.És ha valakinek 5x kell visszamennie? 100 ezerért tesztelgesse
magát,miközben fizeti a tb-ét. és az egészségügyből gyakorlatilag a
covid óta ki van tiltva mindenki,sürgősségi kivételével.De abban se sok köszönet van.De a 300ft-os vizitdíj az sok volt bammeg.
Most tehát azért utálod Magyarországot, mert van egy járvány, ami 100 éve volt utoljára, ami végigsöpört az egész világon, szerencsére van már oltás ellene, de te sza...tál beadatni magadnak ingyen (egyébként bármikor beadathatod most is), és ezért eü. ellátáshoz kérnek tőled friss tesztet.
És akkor "bezzeg Ausztria"... Miért, ott nem volt járvány? Ott nem voltak korlátozó intézkedések? (Azt konkrétan nem tudom, hogy eü. ellátásnak mi a feltétele, de nem csodálkoznék, ha hasonló előírás lenne.)
Gyakorlatilag saját ostobaságod miatt haragszol a világra és ezért Orbán a hibás. Gratulálok!
6
(4-es vagyok)
Szét leszel pontozva, de nagy részben igazad van :D
Amúgy szerintem valamit félreértett a kérdező, mert én jövőhéten is megyek vissza fogorvoshoz és szó se volt PCR tesztről, oltva pedig még nem vagyok.
Igen, én is sejtem, hogy le leszek pontozva, esetleg dühös reakciók is jönnek.
Nem baj! :-)
9
Békésmegyei sztkban nem kértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!